Cele mai citite
 


Cobai în India: Mai mult de 1700 de oameni au murit testând medicamente occidentale
vineri, 18 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Companiile farmaceutice occidentale au 'colonizat' India, unde în ultimii ani sunt testate pe scară largă cele mai noi medicamente şi vaccinuri. Pentru o rupie în plus, indienii îşi riscă de bună voie sănătatea. În ultimii trei ani, peste 1700 de indieni şi-au pierdut viaţa în astfel de teste, relevă The Independent.
India a relaxat în 2005 legislaţia privind testarea noilor medicamente, aspect de care au profitat atât companiile farmaceutice, cât şi mulţi indieni săraci, în căutare de un câştig. Modificarea legislaţiei a condus la situaţia ca zeci de mii de indieni să-şi rişte anual sănătatea pentru o recompensă modestă, trag un semnal de alarmă organizaţiile internaţionale pentru drepturile omului.

Astfel, în India a apărut o nouă profesie şi anume cea de cobai. Din 2005 şi până în prezent, în cadrul a 1600 studii experimentale de medicamente au fost angrenaţi peste 150.000 de cetăţeni indieni. În ultimii trei ani, 1730 dintre ei au decedat.

Formal, companiile farmaceutice nu încalcă nicio lege, în contractul 'fiecărui cobai' fiind menţionat faptul că un consum de medicamente în stadiu experimental poate conduce la consecinţe imprevizibile pentru sănătatea sa, inclusiv la deces.

Mulţi dintre indienii care acceptă să devină cobai sunt conştienţi de faptul că fiecare pastilă nouă sau injecţie ar putea fi şi ultima. Cu toate acestea, sărăcia îi împinge la acest gest disperat.

Organizaţiile specializate în apărarea drepturilor omului pregătesc în prezent un apel către autorităţile de la New Delhi să înăsprească condiţiile pentru desfăşurarea experimentelor medicale în India.

În fiecare an, companiile farmaceutice cheltuiesc circa 40 miliarde de dolari pentru testarea de medicamente noi. Dacă majoritatea acestor experimente, sponsorizate de companiile occidentale, s-ar efectua în Europa sau SUA, cheltuielile firmelor de profil ar creşte cu mai bine de 60%, potrivit The Independent.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
India, poligon secret de testare pentru companiile farmaceutice mondiale (anchetă) Curtea Supremă din India a condamnat industria farmaceutică la nivel mondial pentru faptul că se foloseşte de indieni ca de nişte 'cobai' în experimentarea produselor sale, relatează The Age.
Germanii de Est, cobai ai grupurilor farmaceutice occidentale din 1985 până în 1989 (TV) Unele grupuri farmaceutice occidentale i-au folosit pe germanii de Est drept cobai contra unor sume de bani acordate regimului comunist din RDG, potrivit unei emisiuni difuzate joi de canalul public de televiziune MDR, relatează AFP.
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
India: Cel puţin 370 de decese în timpul testelor clinice pentru medicamente, în ultimii doi ani Cel puţin 370 de decese au fost raportate în India în timpul testelor clinice pentru medicamente începând din februarie 2013, a indicat luni presa locală citată de Xinhua.
Companiile farmaceutice şi-au pierdut mult mai mult decât sănătatea Marile companii farmaceutice britanice Pfizer şi Merck se confruntă cu scăderea câştigurilor. Pentru a-şi salva profitabilitatea, Pfizer a decis să reducă bugetul alocat cercetării. Compania rivală Merck, dimpotrivă, a coborât proiecţiile privind câştigurile pentru a menţine cheltuielile de cercetare...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii publică recomandări provizorii de utilizare a bedaquilinei în tratamentul tuberculozei cu rezistenţă polimedicamentoasă Janssen-Cilag International NV (Janssen) salută astăzi apariţia recomandărilor provizorii elaborate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) privind utilizarea bedaquilinei în tratamentul tuberculozei (TB) pulmonare cu rezistenţă plurimedicamentoasă (multi-drug resistant tuberculosis, MDR-TB) drept...