Cele mai citite
 


Elena Băsescu a vorbit în PE despre obiectivele strategiei naţionale a României privind romii
vineri, 18 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Europarlamentarul român Elena Băsescu (PDL, grupul PPE) a susţinut în plenul Parlamentului European de la Strasbourg un discurs referitor la obiectivele strategiei naţionale a României cu privire la situaţia romilor, potrivit unui comunicat de presă al europarlamentarului român, dat publicităţii miercuri.
"Obiectivele strategiei naţionale sunt: asigurarea accesului egal, fără discriminare, şi gratuit la educaţie de calitate în învăţământul public, stimularea ocupării forţei de muncă, accesul la serviciile de sănătate publică, asigurarea unor condiţii de locuit decente, păstrarea şi afirmarea culturii, limbii şi identităţii lor. Este important ca instituţiile să dezvolte un cadru prin care să ofere acestei minorităţi servicii în domeniile protecţiei copilului, justiţiei şi ordinii publice", a spus europarlamentarul român, apreciind că, prin această dezbatere, Parlamentul European transmite un mesaj puternic statelor membre, cu doar o lună înainte să-şi prezinte propriile strategii Comisiei Europene.
Elena Băsescu a subliniat că Guvernul României a făcut progrese semnificative în elaborarea "Strategiei naţionale pentru incluziunea romilor". "Pe cele şase domenii sectoriale, ministerele responsabile, al Muncii, Educaţiei, Dezvoltării Regionale, Economiei, Agriculturii, Sănătăţii, Culturii, şi al Internelor, împreună cu autorităţile locale, vor lua aproximativ 63 de măsuri bine definite. Subliniez că finanţarea va fi asigurată din bugetul fiecărui minister. Nu va exista un buget propriu al strategiei. Coordonarea implementării şi monitorizarea ei vor fi asigurate de viceprim-ministru, Secretariatul General al Guvernului şi Agenţia Naţională pentru Romi", a spus europarlamentarul român în discursul său. Elena Băsescu a recomandat ca, la viitoarele alegeri europarlamentare, partidele să ofere un loc eligibil unui cetăţean de etnie romă.
"(...) mi-ar plăcea să cred în succesul acestei strategii în întreaga Uniune. Însă văzând reacţia populistă şi profund neeuropeană a unor guverne când s-a pus problema aderării Romaniei şi Bulgariei la spaţiul Schengen, permiteţi-mi să am rezerve", a conchis europarlamentarul român.AGERPRES/(Gabriela Ionescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
T. Băsescu: România oferă servicii de proastă calitate, dar promovarea noii legislaţii a avut o opoziţie extraordinară Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, marţi, că România le oferă cetăţenilor săi servicii de proastă calitate în ceea ce priveşte sistemul de sănătate şi de educaţie, dar, cu toate acestea, soluţiile Guvernului român nu au fost susţinute în mass-media.
Traian Băsescu denunţă 'dezinformările' privind legea Sănătăţii şi spune că în sistemul actual 'românii nu sunt egali' Preşedintele Traian Băsescu a anunţat vineri seara decizia de retragere din dezbatere a noii legi a Sănătăţii, dar a ţinut să dezmintă "minciunile" care au dezinformat publicul asupra respectivului proiect de act normativ şi a precizat că în actualul sistem de sănătate există deja corupţie iar românii...
Eurodeputaţii români susţin ideile cuprinse în raportul PE privind strategia europeană pentru integrarea romilor Strasbourg, 10 mar /Agerpres/ - Eurodeputaţii români au susţinut, în intervenţiile lor, ideile cuprinse în rezoluţia non-legislativă adoptată miercuri de plenul PE ce arată că viitoarea strategie a UE pentru integrarea romilor trebuie să pună accent pe satisfacerea şi promovarea drepturilor fundamentale...
INTERVIU Ponta: Am învăţat destule din trecut, ca să nu pierdem a treia oară prezidenţialele Premierul Victor Ponta vorbeşte, într-un interviu acordat luni AGERPRES, despre impactul reducerii CAS şi poziţia clasei politice faţă de această măsură, despre creşterile de pensii şi salarii din 2015, dar şi despre desemnarea comisarului european din partea României.
Băsescu: Faţă de 2008, starea sistemului de sănătate este mai slabă, cu toate că finanţările au crescut Starea sistemului de sănătate este mai slabă în prezent decât în 2008, cu toate că finanţarea în acest domeniu a crescut de la un miliard de dolari în 2000 la şase miliarde de euro în acest an, a afirmat, marţi, preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, precizând că a discutat pe această temă cu...