Cele mai citite
 


Guvernul a aprobat a doua rectificare a bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale pe 2011
vineri, 18 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul a aprobat miercuri a doua rectificare a bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2011, pe baza ultimelor date de la Institutul Naţional de Statistică /IN|S/ privind creşterea economică, de 4,5% în trimestrul III faţă de perioada similară din 2010, şi a execuţiei bugetare pe primele nouă luni, încheiată cu un deficit bugetar de 2,5% din PIB.
'În esenţă, am avut în vedere alocarea de resurse suplimentare la următoarele ministere şi următoarele domenii - bugetul Ministerului Sănătăţii a fost suplimentat cu 1,2 miliarde lei, cheltuieli suplimentare de 483 milioane lei pentru plata arieratelor la medicamente, 560 milioane de lei diminuări de venituri la Casa de Sănătate, 240 milioane lei pentru programele de la Ministerul Sănătăţii (...) Ministerul Transporturilor are 772 milioane de lei, Ministerul Dezvoltării Regionale - 430 milioane lei, la Ministerul Culturii am alocat 53 milioane lei, din care 47 milioane lei pentru finalizarea obiectivului Bibliotecii Naţionale (...). De asemenea, am suplimentat fondurile necesare Ministerului Economiei cu 250 milioane lei în vederea majorării capitalului social al Fondului Naţional de Garantare pentru IMM-uri. Menţionez că am alocat resurse financiare de 208 milioane lei pentru plata indemnizaţiei asistenţilor personali ai persoanelor cu nevoi speciale, precum şi 60 de milioane lei pentru pensiile pentru agricultori', a declarat premierul Emil Boc.
Şeful Executivului a subliniat că această rectificare de buget are în vedere susţinerea obiectivului fundamental al României de consolidare a creşterii economice.
'Suntem în trimestrul IV, datele pe care le avem ne arată că doar printr-un efort major al statului vom putea susţine ritmul sau să ne apropiem de ritmul de creştere economică din trimestrul III. Vreau să ne înţelegem bine şi să fim realişti. Trimestrul III este de departe cel mai bun pe care l-am avut în ultimii doi ani, dar nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. Dacă el nu este susţinut în continuare de măsuri ferme de consolidare economică poate rămâne izolat. România, până în momentul de faţă, este clar în graficul creşterii economice pentru 2011 între 1,5% şi 2%. Ce se întâmpla în trimestrul IV este important şi de aceea, prin rearanjarea sumelor de la bugetul de stat, am prioritizat din nou investiţiile, locurile de muncă şi, evident, domeniul sănătăţii, care este cel puţin la fel de important pentru fiecare dintre noi', a mai spus primul ministru.AGERPRES/(AS-Ady Ivaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premierul Emil Boc a semnat numirea medicului Andrei Georgescu în funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii Premierul Emil Boc a semnat miercuri numirea în funcţia de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii a medicului Andrei Georgescu, precum şi revocarea din funcţie a lui Raed Arafat, a anunţat Ioana Muntean, purtătorul de cuvânt al Guvernului, la finalul şedinţei Executivului.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
România a încheiat anul 2011 cu un deficit bugetar de 4,35% din PIB Execuţia bugetului general consolidat în anul 2011 s-a încheiat cu un deficit de 23,8 miliarde lei, respectiv 4,35% din PIB, faţă de un deficit anual prevăzut de 23,9 miliarde lei, respectiv 4,37% din PIB, informează, joi, Ministerul Finanţelor Publice.
Emil Boc:Există toate şansele ca România să aibă două trimestre de creşetere economică şi să iasă din recesiune Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat sâmbătă, la conferinţa de alegeri a PDL Harghita, că există toate şansele ca România să aibă două trimestre de creştere economică şi să iasă din recesiune.
Premierul Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi ca secretar de stat în MS Primul-ministru Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, informează Guvernul, printr-un comunicat transmis, joi, AGERPRES.
UPDATE Premierul Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi ca secretar de stat în Min.Sănătăţii Primul-ministru Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, informează Guvernul, printr-un comunicat transmis, joi, AGERPRES.