Cele mai citite
 


Mureş: Intervenţie pe cord deschis în cazul unui bebeluş de 2,7 kilograme
vineri, 18 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă de medici de la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din Târgu Mureş, condusă de dr. Horaţiu Suciu, a operat pe cord deschis, miercuri seara, un bebeluş în vârstă de o lună şi o săptămână din Bucureşti, cu o greutate de doar 2,7 kilograme.
'Am realizat operaţia pe cord deschis, intervenţia de corecţie a decurs fără probleme, dar suntem rezervaţi deoarece bebeluşul se afla de când a venit într-o stare gravă. Următoarele 12 ore sunt hotărâtoare. Malformaţia a constat în prezenta unui obstacol în calea fluxului de sânge, sânge care stagna în plămâni, este un sindrom de debit cardiac scăzut. Această stare s-a agravat şi a necesitat terapie intensivă şi am decis că trebuie să intervenim de urgenţă', a declarat miercuri seara, la finalul intervenţiei, conf. univ. dr. Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Târgu Mureş.
Medicul a arătat că deşi copilul a ajuns într-o stare foarte gravă, din cauza malformaţiei cu care s-a născut, este mulţumit de modul în care a decurs intervenţia, întrucât s-a realizat corecţia inimii.
Bebeluşul se află la terapie intensivă, iar medicii speră să poată trece peste această intervenţie dificilă, întrucât acesta este slab dezvoltat.
Copilul a fost adus miercuri cu elicopterul SMURD din Bucureşti la Târgu Mureş, a intrat în sala de operaţie în jurul orei 17,00 iar intervenţia a durat până după ora 21,00.
Dr. Horaţiu Suciu a precizat că bebeluşii care se nasc cu malformaţii cardiace ar putea fi salvaţi daca aceştia s-ar naşte în centre specializate pe astfel de intervenţii şi dezideratul echipei sale este depistarea prenatală a malformaţiilor cardiace.
'Este un deziderat depistarea prenatală a malformaţiilor cardiace, la noi vin mame din toată ţara care urmează să nască copii depistaţi prenatal. Problema e că este doar un singur centru în ţară', a subliniat dr. Suciu. AGERPRES /(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Târgu Mureş: Transplant de cord la un pacient care a mai suferit în trecut o operaţie pe cord deschis O echipă multidisciplinară condusă de şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, a efectuat vineri al cincilea transplant de inimă din acest an, la un bărbat în vârstă de 38 de ani din judeţul Arad...
Mureş: Un nou-născut din Iaşi cu probleme cardiace multiple ar putea fi operat la Târgu Mureş Un nou-născut de trei săptămâni, care are probleme cardiace multiple, a fost transportat luni cu elicopterul SMURD de la Iaşi la Târgu Mureş unde urmează cel mai probabil să fie supus unei intervenţii chirurgicale, a anunţat dr. Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară de Adulţi şi...
Al zecelea transplant cardiac efectuat la IUBCvT Târgu Mureş în acest an Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, prof. dr. Horaţiu Suciu, a anunţat, joi, efectuarea celui de-al zecelea transplant de cord din acest an, la un pacient în vârstă de 46 de ani din Bucureşti.
IUBCvT Târgu Mureş a reuşit al cincilea transplant cardiac de la începutul anului O echipă de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, condusă de dr. Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, a realizat, duminică, al cincilea transplant cardiac din acest an, salvând viaţa unui tânăr în vârstă de 18 ani din Vaslui, care...
Mureş: Premieră medicală naţională la o gravidă cu insuficienţă aortică severă, aflată în stare septică La Clinica de Chirurgie Cardiovasculară Adulţi şi Copii din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, condusă de conf. dr. Horaţiu Suciu, s-a efectuat o operaţie, în premieră naţională, la o pacientă însărcinată care suferea de insuficienţă aortică severă postendocardită acută...
Al doilea transplant de cord efectuat la IBCvT Târgu Mureş după reluarea activităţii Şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară din cadrul Institutului pentru Boli cardiovasculare şi transplant (IBCvT) Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, a anunţat joi efectuare celui de-al doilea transplant de cord, după reluarea acestei activităţi, în cazul unui bărbat de 59 de ani din Bihor aflat de peste...