Cele mai citite
 


O israeliancă a născut un bebeluş rezultat dintr-un embrion congelat în 1993
vineri, 18 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O israeliancă de 41 de ani a născut la 18 ani după ce a congelat un ovul fecundat. Bebeluşul s-a născut prin inseminare artificială, informează cotidianul Yediot Achronot. Femeia congelase în 1993 mai mulţi embrioni în cadrul unui tratament împotriva infertilităţii.
Ea nu reuşea atunci să aibă copii şi a renunţat în cele din urmă la tratamentul pe care-l urma. Spre surprinderea ei, a rămas însărcinată şi a născut, pe cale naturală, două fetiţe, astăzi în vârstă de 16 şi 14 ani. Deşi mai dorea să aibă copii, n-a mai reuşit. 'Aveam încă o eprubetă congelată şi mi-am spus să fac o ultimă încercare. Şi, la 40 de ani, minunea s-a întâmplat', spune ea.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Un bebeluş cu o malfomaţie congenitală la inimă, transportat la Cluj cu un elicopter SMURD Un bebeluş născut în urmă cu o săptămână la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila cu o malfomaţie congenitală la inimă şi care avea nevoie urgentă de operaţie a fost transportat duminică, la Cluj, cu un elicopter SMURD.
Vaslui: Anchetă în cazul unui bebeluş născut mort la Maternitatea din Bârlad Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui au demarat o anchetă în cazul unui bebeluş născut mort la Maternitatea Bârlad, după ce familia a acuzat cadrele medicale de neglijenţă.
VIRUSUL ZIKA Canada: Primul bebeluş născut cu microcefalie asociată Zika O femeie purtătoare a virusului Zika a dat naştere primului bebeluş din Canada afectat de microcefalie asociată acestei boli transmisă mai ales de ţânţari, au informat vineri surse medicale citate de AFP.
Un bebeluş cu o greutate record, de 6 kilograme, s-a născut la maternitatea din Zalău Un bebeluş cu o greutate de aproape 6 kilograme s-a născut, pe cale naturală, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, iar medicii susţin că naşterea fără cezariană a unui copil cu o astfel de greutate este o premieră pentru unitatea spitalicească.
Un bebeluş din România născut fără intestine are o şansă la viaţă în urma donaţiilor, după un reportaj AP Andrei, un bebeluş de opt luni din România căruia i s-au dat doar câteva zile de trăit atunci care s-a născut aproape fără intestine, are acum şansa de a pleca în Statele Unite pentru un transplant, datorită donaţiilor pe care a început să le primească din Europa şi SUA, scrie vineri Associated Press...
Bebeluş de două luni, născut cu o malformaţie congenitală severă la nivelul capului, operat cu succes, la Timişoara Un bebeluş de doar două luni a fost supus în această săptămână unei intervenţii chirurgicale complexe, pe parcursul căreia neurochirurgii timişoreni i-au repoziţionat măduva spinării şi o parte a ţesutului cerebral.