Cele mai citite
 


PSD: Bugetul pe 2012 este făcut pe genunchi;satisface clientela puterii fără a ţine cont de necesităţile României
vineri, 18 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
PSD critică proiectul de buget pentru anul 2012 şi spune despre el că satisface clientela politică a puterii fără a ţine cont de necesităţile reale ale României.
''Austeritatea continuă şi în 2012, salariile si pensiile vor fi îngheţate, vor fi concedieri masive în sectorul bugetar şi va continua frânarea economiei. România va intra în cercul vicios al ratelor mici de creştere economică, ceea ce înseamnă stagnare economică. (...) Bugetul pe 2012 nu prevede programe de creare de locuri de muncă, deşi efectivul salariaţilor din România a scăzut cu peste 640.000 de persoane. Bugetul este făcut pe genunchi, lucru care se poate observa. Satisface clientela puterii fără a ţine cont de necesităţile reale ale României. Pensionarii, profesorii, agricultorii şi salariaţii din sistemul sanitar au fost primiui sacrificaţi în numele crizei. în schimb şi în acest an continuă risipa banului public'', a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Lia Olguţa Vasilescu, purtătorul de cuvânt al departamentelor PSD.
Ea a reafirmat faptul că social-democraţii consideră o măsură anti-economică vânzarea pachetelor de acţiuni la companiile strategice ale statului.
''PSD consideră măsura ca anti-economică şi propunem îngheţarea acesteia. Ne opunem cu fermitate. Banii obţinuţi din privatizare reprezintă mult mai puţin faţă de veniturile din impozite şi taxe precum şi profiturile pe care aceste firme le aduc la bugetul de stat'', a precizat senatorul social-democrat.
În context, ea a criticat bugetele mici alocate ministerului sănătăţii, ministerului educaţiei şi cercetării, şi bugetul alocat investiţiilor.
''Se mizează pe fonduri europene, deşi România are cea mai mică rată de absorbţie (...) Am constatat că Ministerul Educaţiei va primi o sumă redusă faţă de 2011 (...) educaţia a primit 1,5% din PIB. Este fără precedent. Acest buget numai formal se poate spune că are 6% din PIB aşa cum reclamă actuala putere (...) dacă dăm la o parte veniturile proprii bugetul alocat este cu 35% mai mic faţă de 2008.(...) Banii prevăzuţi pentru investiţii în învăţământ scad cu 50% faţă de 2009, un an de criză (...) iar veniturile profesorilor scad cu 50-60% faţă de 2009. Bugetul pentru sănătate ajunge doar până în luna septembrie, faţă de 2011 când a ajuns până în luna octombrie, iar multe spitale vor rămâne fără finanţare'', a adăugat Olguţa Vasilescu.
Senatorul PSD a ''lăudat'' creşterea bugetelor administraţiei prezidenţiale, ale serviciilor secrete afirmând că un astfel de lucru ar trebui să fie normal într-un stat poliţienesc.
''Constatăm că bugetele administraţiei prezidenţiale, serviciilor secrete cresc ceea ce ar trebui să fie normal într-un stat poliţienesc şi dictatorial! Doar nu or să investească în sănătate şi educaţie şi e normal să se investească în cei care ascultă telefoane mai ales că e vorba de un an electoral'', a mai spus purtătorul de cuvânt al departamentelor PSD.AGERPRES/(A - Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Deputatul PSD Călin Matei:Judeţul nu va primi fonduri pentru investiţii noi, doar pentru cele în derulare Deputatul PSD de Maramureş Călin Matei a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă că în anul 2013 nu vor fi aprobate spre finanţare noi investiţii de interes public destinate judeţului.
Diana Păun: Atragerea de fonduri europene poate fi pentru sănătate o investiţie în viitorul României Atragerea de fonduri europene poate reprezenta pentru sănătate o investiţie în viitorul României, a declarat consilierul de stat de la Departamentul de Sănătate Publică al Administraţiei Prezidenţiale, Diana Păun.
Băsescu: România riscă să reintre într-o perioadă de criză economică Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că în România există bariere în ceea ce priveşte relansarea economică şi că există riscul ca ţara noastră să reintre într-o perioadă de criză în contextul în care Guvernul a utilizat mai puţini bani pentru investiţii din bugetul de stat, îndreptându-i către...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...