Cele mai citite
 


Covasna: Strategia pentru turismul balnear, finalizată în această toamnă
marţi, 8 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Turismului va finaliza în această toamnă Strategia de dezvoltare a turismului balnear, urmând să o prezinte în cadrul Bursei de turism balnear din acest an.
Ministrul Turismului, Elena Udrea, care s-a aflat sâmbătă în judeţele Covasna şi Harghita, a menţionat că pe baza acestei strategii se va stabili câţi bani va da statul pentru relansarea sectorului balnear, cum putem atrage investitorii şi de ce cadru legislativ avem nevoie în acest scop, dar şi ce atribuţii în plus pot primi autorităţile locale pentru a-i determina proprietarii unor spaţii de cazare neutilizate să le introducă în circuitul turistic.

Udrea a reamintit că o serie de obiective turistice au fost abandonate după privatizare, iar, în opinia sa, introducerea amenzilor i-ar putea determina pe patroni fie să le vândă, fie să investească şi să le relanseze în circuitul turistic.

Udrea a mai adăugat că turismul balnear reprezintă prioritatea anului viitor pentru ministerul pe care îl conduce, iar scopul este readucerea României pe harta destinaţiilor de turism de sănătate.

O primă întâlnire pe tema elaborării strategiei balneare a avut loc în luna iulie acet an la Snagov, iar următoarea va avea loc la Amara, la aceasta fiind invitaţi specialişti şi membri ai instituţiilor şi organizaţiilor ce activează în turismul balnear şi în domenii conexe.

Ministrul turismului a mai adăugat că tot în această toamnă, probabil în luna septembrie, va fi finalizată şi Legea turismului, în care se vor stipula, printre altele, şi măsuri împotriva turismului la 'negru', care deţine o cotă de aproximativ 30%. Ea a menţionat, totodată, că se discută despre introducerea uni taxe unice pentru agroturism pentru a sprijini acest sector şi a-i determina pe proprietarii pensiunilor să-şi declare veniturile.

Elena Udrea a vizitat sâmbătă judeţele Harghita şi Covasna, la invitaţia autorităţilor locale, prilej cu care a participat la deschiderea lucrărilor viitorului centru balnear şi wellness de la Tuşnad Băi, precum şi la punerea pietrei de temelie a unui centru de informare turistică în staţiunea Covasna, unde în aceeaşi zi s-a preparat o ruladă de îngheţată în lungime de 111 metri.

Ambele proiecte vor fi finanţate de Ministerul Turismului, care a promis sprijin şi pentru finalizarea altor proiecte, cum ar fi o nouă pârtie de schi la Borsec (Harghita) şi reabilitarea unor spaţii de cazare şi agrement în staţiunea Şugaş-Băi (Covasna).

În cursul zilei de duminică, ministrul turismului va fi prezent în judeţul Sibiu pentru a participa la ceremonia de decernare a premiilor 'Mărul de aur' (Golden Apple) decernate de FIJET - Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism.

Udrea a subliniat că România realizează o premieră mondială, deoarece va primi trei mere deodată pentru Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, pentru zona ecoturistică Mărginimea Sibiului şi pentru o companie privată de transport aerian lowcost care a contribuit la dezvotarea turismului.

România a mai obţinut un măr de aur în anul 1975, pentru mânăstirile din Bucovina, care este expus la Mânăstirea Moldoviţa.

'Mărul de aur' este echivalentul premiului Oscar în cinematografie, iar această distincţie de excelenţă se acordă anual unei organizaţii, ţări, oraş sau persoană, în semn de recunoaştere a eforturilor de promovare şi creştere a valorii activităţii de turism.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Turismului: România este bine pregătită pentru primul congres internaţional de turism balnear Ministrul Turismului Cristian Petrescu a declarat joi la Buzău că 'ţara noastră este foarte bine pregătită' pentru primul congres internaţional pentru turism balnear şi medical din luna septembrie şi că 'la Bucureşti vor fi prezente cele mai importante nume din domeniul turismului'.
Iaşi: Staţiuni de renume ca Borsec, Felix, Geoagiu nu erau certificate ca staţiuni balneare, spune ministrul Grapini Staţiuni renumite pentru apele termale cum ar fi Borsec, Băile Felix, Geoagiu Băi, Buziaş nu erau certificate ca fiind staţiuni balneare, ci doar din punct de vedere turistic, acest lucru fiind rezolvat recent pentru ca din 2014 să poată beneficia de directiva europeană privind turismul balnear, a declarat...
Bihor: Congresul anual al Asociaţiei Europene a Staţiunilor Balneare, la Băile Felix Cea de a 15 ediţie a Congresului Anual ESPA (Asociaţia Europeană a Staţiunilor Balneare) începe, miercuri, la Hotel Internaţional din Băile Felix, la manifestarea care se va desfăşura în perioada 4-7 mai urmând să fie prezenţi peste 50 de specialişti de renume din domeniul balnear, medici, oficiali din...
INTERVIU/Nicu Rădulescu(OPTBR):Turismul balnear a atras investiţii de 150 milioane de euro; avem o problemă cu migraţia personalului medical Valoarea investiţiilor în turismul balnear din ultimii ani depăşeşte 150 milioane de euro dar sectorul se confruntă cu problema migraţiei personalului medical specializat, atras de condiţii mai bune de plată în alte ţări, afirmă Nicu Rădulescu, preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear...
Covasna: Elena Udrea a semnat contracte de finanţare pentru şapte proiecte de infrastructură Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a semnat vineri, la Sfântu Gheorghe, contractele de finanţare pentru şapte proiecte de infrastructură elaborare de autorităţile locale, în valoare totală de peste 115 milioane de lei.
CCI Covasna: Scăderea numărului biletelor de odihnă şi tratament va afecta turismul balnear Conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna consideră că decizia Guvernului de a reduce numărul biletelor de odihnă şi tratament în staţiunile balneare este greşită, deoarece va avea un impact negativ atât asupra turismului, cât şi a sănătăţii oamenilor.