Cele mai citite
 


Steve Warner: Taxa clawback a avut o influenţă negativă asupra business-ului local - interviu
vineri, 18 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Steve Warner, managing director Merk Sharp & Dohme (MSD) România şi preşedinte al Asociaţiei Companiilor Farmaceutice Americane din România, atrage atenţia că taxa clawback a avut o influenţă negativă "asupra business-ului local".
Într-un interviu acordat AGERPRES, Warner afirmă că nu a fost deloc uşor să protejeze locurile de muncă ale angajaţilor, adăugând însă că firma va continua proiectele sociale care au ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor.

AGERPRES: Care sunt principalele realizări pe care le-aţi avut de la începutul mandatului în fruntea reprezentanţei din România?
Steve Warner: Cred ca cea mai mare împlinire este că am reuşit să protejăm locurile de muncă ale angajaţilor într-o perioadă atât de dificilă şi imprevizibilă. Iar acest lucru nu a fost deloc uşor, dată fiind taxa clawback şi modul în care ea poate afecta viitoarele activităţi ale companiei în România.

AGERPRES: Cum a influenţat taxa clawback business-ul local?
Steve Warner: Taxa a avut o influenţă negativă asupra business-ului nostru local. Legislaţia prevede că producătorii de medicamente trebuie să plătească o taxă în cuantumul diferenţei dintre bugetul de medicamente şi consumul real, însă, până în acest moment, autorităţile nu au comunicat bugetul pentru medicamente pentru 2011. Din cauza acestei ordonanţe, taxele pe care le plătim sunt calculate folosind doua variabile deocamdată necunoscute: bugetul şi consumul. Fără a şti care va fi impactul taxei, nu putem planifica business-ul. Astfel, am implementat programe de reducere semnificativă a costurilor începând chiar de anul acesta, având în vedere mai ales investiţiile în educaţie medicală şi în domenii similare. Din fericire însă, am reuşit să păstrăm echipa MSD şi să evităm concedierile.

AGERPRES: Pe ce arii terapeutice vă axaţi în 2012 şi ce planuri aveţi pentru platforma socială "Împreună pentru viaţă" în 2012, platformă care se adresează tuturor celor implicaţi în sistemul de sănătate din România?
Steve Warner: În 2012, ţinta noastră va fi pe următoarele arii terapeutice: hepatită, diabet şi reumatologie. În egală măsură vom avea în vedere femeile şi copii, care reprezintă prioritatea globală a companiei. În ceea ce priveşte platforma Împreună pentru viaţă, sănătate prin cunoaştere, în 2012 vom continua să susţinem, prin intermediul acesteia, activitatea profesioniştilor din domeniul sănătăţii, pacientul fiind în continuare obiectivul nostru principal. Scopul acestei platforme rămâne acela de a îmbunătăţi calitatea vieţii pacienţilor prin facilitarea accesului la informaţii relevante şi prin încurajarea colaborării între diversele categorii socio-profesionale având în centrul atenţiei pacientul. Bineînţeles, aşteptăm propuneri şi din partea asociaţiilor de pacienţi, a medicilor, autorităţilor şi societăţii civile, pentru că suntem conştienţi de faptul că ei sunt cei mai îndreptăţiţi să spună care sunt cele mai urgente nevoi ale industriei. Vom continua să sprijinim ariile terapeutice care au cel mai mult nevoie de acest lucru, cum este hepatita C (prevalenţa din România fiind una din cele mai mari din lume), şi alte arii terapeutice unde există nevoi neacoperite.

AGERPRES:  Ce proiecte importante aveţi în derulare?
Steve Warner: Anul acesta acţiunile dedicate pacienţilor au fost în special îndreptate către prevenţie şi screening. Sub platforma 'Împreună pentru viaţă', am oferit recent un grant în valoare de 100.000 de dolari Fundaţiei "Renaşterea", pentru a dezvolta o campanie de conştientizare şi educare a publicului cu privire la pericolele cancerului de sân şi a celui de col uterin, în zonele sărace din Moldova şi Oltenia.

AGERPRES: Ce terapii noi veţi introduce în următoarea perioadă?
Steve Warner: Suntem pregătiţi să introducem produse noi şi inovative în România, produse care sunt deja utilizate în toată Europa. Multe din aceste produse sunt deja pe lista medicamentelor acceptate şi aşteaptă următoarea actualizare a listei de compensare. Sperăm să reuşim să introducem în curând pe piaţă noi produse pentru diabet, imunitate şi hepatită C. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Producătorii de medicamente susţin tratamentul pacienţilor prin taxa clawback Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) atrage atenţia asupra faptului că ultima rectificare bugetară, deşi pozitivă, nu a adus niciun ban în plus la bugetul medicamentelor, iar autorităţile îi obligă, în continuare, pe producătorii de medicamente să susţină integral ...
Taxa clawback a atins un nivel periculos - susţin producătorii de medicamente Taxa clawback a ajuns "o povară fiscală ce are efecte dezastruoase" asupra industriei farmaceutice, precum limitarea accesului la tratament al pacienţilor români, au susţinut miercuri Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) şi Local American Working Group (LAWG), care...
Producătorii de medicamente generice solicită viitorului preşedinte să ia măsuri pentru introducerea unui clawback diferenţiat Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) a solicitat, luni, viitorului preşedinte al României să facă toate demersurile necesare pentru "a salva industria farmaceutică locală" şi să introducă taxa clawback diferenţiată.
Comunicat de presă - Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România APMGR îl realege pe Dragoş Damian (CEO Terapia-Ranbaxy) în funcţia de Preşedinte şi îi alege pe Amelia Tătaru (GM Krka) şi Cezar Zaharia (GM Sandoz) ca membri ai Consiliului Director
Alexandra Gătej (AmCham România): Actuala taxă clawback opreşte/împiedică noile investiţii în industria farmaceutică Recenta modificare de către Guvern a mecanismului taxei clawback îngrădeşte investiţiile în industria farmaceutică din România, întrucât nu răspunde nevoii de predictibilitate necesară la stabilirea bugetului anual, a declarat preşedintele AmCham, Alexandra Gătej, marţi, la o conferinţă de presă de prezentare...
APMGR consideră că taxa clawback nu poate fi o soluţie pentru finanţarea introducerii de noi medicamemte Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) consideră că taxa clawback nu poate fi o soluţie pentru finanţarea introducerii de noi medicamente în sistemul de decontare, se arată într-un comunicat de presă al asociaţiei.