Cele mai citite
 


Suceava: Circa 7.000 de lei imputaţi medicilor după ce au prescris reţete compensate 90% unor pacienţi
vineri, 18 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 26 de medici de familie au fost penalizaţi, în urma acţiunilor de control ale CJAS Suceava, fiindu-le imputată suma totală de 6.886,12 lei, după ce au eliberat mai multe reţete în regim de compensare 90% unor pacienţi pensionari săraci.
Directorul CJAS Suceava, Cristian Bleorţu, a explicat, joi, că pentru a beneficia de prevederile programului ce presupune compensarea de 90% pensionarii care au venituri numai din pensii de până la 700 de lei pe luna trebuie să prezinte medicului de familie ultimul talon de pensie, actul de identitate, precum şi o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte acest venit.
Controlul a vizat verificarea cazurilor în care au fost decontate reţete cu medicamente compensate cu 90% din preţul de referinţă acordate pensionarilor care au realizat pe lângă pensie şi venituri din alte surse, în perioada martie 2009 până la 30 septembrie 2011.
Astfel, a fost verificat dacă s-a consemnat de către medicul de familie în fişa medicală a pensionarului sau în registrul de consultaţii numărul talonului şi cuantumul pensiei, precum şi dacă s-a anexat la fişa medicală declaraţia pe propria răspundere a pensionarului din care să rezulte faptul că realizează venituri numai din pensii de până la 600 - 700 de lei pe lună.
Din verificările efectuate la 223 de medici de familie s-a constatat în cazul a 11 doctori prescripţii cu încadrarea nejustificată a pacienţilor în categoria "pensionari cu venituri numai din pensii mai mici de 600 - 700 lei pe lună", deoarece la nivelul entităţilor controlate nu s-au regăsit declaraţii pe proprie răspundere a beneficiarilor că nu realizează şi alte venituri în afara celor provenite din pensii.
Totodată, zece medici au emis prescripţii medicale cu sau fără contribuţie personală din partea asiguratului, cu bifarea rubricii "pensionar cu venituri numai din pensii sub 600 - 700 de lei", pacienţii având în fapt pensii în cuantum de peste de 600 - 700 lei pe lună, conform datelor înscrise în taloanele de pensii pe care le-au înaintat medicilor.
Alţi cinci medici au prescris reţete pentru categoria "pensionari cu venituri numai din pensii mai mici de 600 - 700 lei pe lună", deşi la fişele pacienţilor sunt anexate documente din care reiese faptul că aceştia realizează şi alte venituri în afara celor provenite din pensii.
În toate aceste situaţii li s-a imputat medicilor de familie suma totală de 6.886,12 lei, reprezentând diferenţa între nivelul de compensare 90% şi 50% a medicamentelor prescrise pentru această categorie de asiguraţi. AGERPRES/(AS - Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: 24 de pensionari trebuie să restituie banii pe reţetele onorate prin declaraţii de venit false Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a aplicat, în cursul anului trecut, trei sute de sancţiuni, în valoare totală de 443.058 lei, iar 24 de pensionari cărora le-au fost onorate reţete compensate cu 90% în mod nejustificat, vor trebui să restituie diferenţa de bani, a declarat vineri...
Suceava: Medicii de familie au de returnat CJAS aproape 400.000 lei pentru servicii neconforme Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a dispus, în urma controalelor efectuate anul trecut, recuperarea a aproximativ 600.000 lei de la furnizorii de servicii medicale, ponderea cea mai mare înregistrându-se în cazul medicilor de familie, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al ...
Suceava: Zeci de medici trebuie să restituie bani din cauza neregulilor constatate de Casa de Asiguri de Sănătate Mai mulţi medici trebuie să restituie sume importante de bani, în urma neregulilor constatate în prestarea serviciilor pe luna iulie, la controalele efectuate de Casa Judeţeană de Asiguri de Sănătate (CJAS) Suceava, a declarat, luni, directorul instituţiei, Adela Băişanu.
Buşoi (CNAS): Intenţia medicilor de familie de a trimite pacienţii la ANAF pentru a lua adeverinţă fiscală este un abuz Preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, a declarat vineri că medicii de familie vor comite un abuz dacă vor elibera reţete compensate cu 90% din lista B pentru pacienţii cu venituri între 0 şi 700 de lei numai în schimbul unei adeverinţe fiscale.
Medicii de familie vor să impună pacienţilor cu venituri de până la 700 de lei adeverinţă de la ANAF ca să obţină reţetă Medicii de familie au anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că de la 15 ianuarie nu vor mai elibera reţete compensate cu 90% din lista B pentru pacienţii cu venituri de până la 700 de lei, decât dacă vor aduce o adeverinţă fiscală de la ANAF.
Bistriţa-Năsăud: Unii medici de familie au continuat să elibereze reţete gratuite O parte dintre cei 141 de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud au continuat să elibereze reţete gratuite şi compensate în cursul zilei de joi, chiar dacă nu au semnat încă noul contract cadru cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), după ce au aflat că guvernul a aprobat, în şedinţa...