Cele mai citite
 


Trei eurodeputaţi români, semnatarii unei Declaraţii scrise privind copiii care suferă de sindromul Down
vineri, 18 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Trei europarlamentari români au semnat o Declaraţie scrisă a Parlamentului European privind copiii care suferă de sindromul Down, informează joi un comunicat de presă.
Europarlamentarii Sabin Cutaş, Viorica Dăncilă (Grupul S&D) şi Norica Nicolai (ALDE) solicită Uniunii Europene şi statelor membre să organizeze o campanie de sensibilizare la nivel naţional şi european, în vederea integrării sociale a copiilor care trăiesc cu această maladie.
Ei cer, de asemenea, "promovarea cercetării paneuropene cu privire la tratamentul acestui tip de afecţiune, precum şi elaborarea unei strategii europene pentru protejarea drepturilor copiilor din Uniunea Europeană care suferă de sindromul Down".
În prezent, se estimează că incidenţa cazurilor de copii care se nasc cu sindromul Down este de 1 la 600-1.000, aceasta reprezentând cea mai frecventă cauză genetică a tulburărilor de învăţare. De asemenea, întrucât anomaliile congenitale reprezintă una dintre cauzele principale ale mortalităţii infantile şi ale dizabilităţii pe termen lung, copiii afectaţi de sindromul Down pot suferi numeroase malformaţii congenitale, cele mai frecvente fiind bolile de inimă, se precizează în comunicat.
"În Romania, copiii care trăiesc cu această maladie duc lipsă de servicii sociale adecvate şi de sprijinul celor din jur. Pentru a îi ajuta pe aceşti copii, am decis să lansez o declaraţie scrisă împreună cu doamnele europarlamentare Viorica Dăncilă şi Norica Nicolai, precum şi cu alţi deputaţi europeni, prin care vom cere o campanie de sensibilizare la nivel naţional şi european privind sindromul Down, promovarea cercetării paneuropene cu privire la tratamentul acestui tip de afecţiune şi elaborarea unei strategii europene pentru protejarea drepturilor copiilor care suferă de acest sindrom", a declarat Sabin Cutaş.
Pe aceeaşi temă, Viorica Dăncilă a declarat: "Având în vedere faptul că persoanele care suferă de sindromul Down nu sunt recunoscute şi respectate şi nu beneficiază de măsuri care să le asigure autonomia, integrarea, o viaţa decentă şi participarea la viaţa societăţii, consider necesară această Declaraţie scrisă care să sensibilizeze cetăţenii, atât la nivel naţional, cât şi european, şi care să fie urmată de o strategie pentru protejarea copiilor, din România şi din toate statele, care suferă de sindromul Down".
"Am hotărât să facem această Declaraţie pentru că acest tip de boală, alături de multe altele, constituie o mare problemă pentru sănătatea cetăţenilor, prin frecvenţa şi consecinţele pe care le are, atât pentru persoanele bolnave, cât şi pentru societate. Din păcate, nu toate statele Uniunii Europene au preocupări în a sprijini aceste persoane vulnerabile", a spus, la rândul său, Norica Nicolai.
Declaraţia scrisă privind copiii care suferă de sindromul Down a fost semnată şi de europarlamentarii belgian Marc Tarabella (S&D) şi respectiv german - Thomas Ulmer (PPE-CD).AGERPRES/(AS-Gabriela Ionescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Parlamentul European cere o mai bună incluziune a copiilor cu sindromul Down, la iniţiativa unor eurodeputaţi români Parlamentul European solicită instituţiilor comunitare şi statelor membre să contribuie la incluziunea socială a copiilor care suferă de sindromul Down, prin intermediul unor campanii de sensibilizare la nivel naţional şi european, precum şi prin elaborarea unei strategii la nivelul UE pentru protejarea...
Sibiu: Copiii cu malformaţii congenitale pot fi operaţi de zece ori mai ieftin în România, susţin specialiştii Copiii cu malformaţii congenitale pot fi operaţi cu succes de zece ori mai ieftin în România, faţă de clinicile din străinătate, unde o astfel de operaţie poate ajunge la 50.000 de euro, bani care de cele mai multe ori părinţii nu îi au şi atunci apelează la ajutorul statului, ţara noastră înregistrând...
Sindromul Down Anomaliile cromozomiale survin la una din 200 nasteri si sunt responsabile de malformatii sau decese neonatale. Sindromul Down este cea mai des intalnita anomalie cromozomiala - una din trei anomalii la nastere.
Spitalul ororilor din Falluja: tragedia copiilor născuţi morţi şi cu malformaţii La Spitalul General din Falluja /69 de km la vest de Bagdad/ există un număr fără precedent de copii născuţi morţi, cu handicap sau malformaţii congenitale. Ce se află în spatele acestui fenomen?, se întreabă joi cotidianul britanic The Independent, care publică un amplu articol după vizita unor reporteri...
Laserul PGD care poate depista hemofilia şi sindromul Down, disponibil şi în România Hemofilia şi sindromul Down pot fi depistate de timpuriu, înaintea inseminării in vitro, cu ajutorul laserului PGD, disponibil şi în România, în cadrul clinicii Fertilia, se arată într-un comunicat de presă al clinicii.
Cluj: Orice tânăr cu sindromul Down are şansa unei vieţi mai bune (interviu) Vicepreşedintele Asociaţiei Down - Centrul Educaţional "Raluca" din cartierul Someşeni al municipiului Cluj-Napoca, Adriana Avram, a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre persoanele cu sindromul Down şi programele de viaţa activă pe care le derulează din 2010, cu un grup format din 12...