Cele mai citite
 


Ziua Mondială pentru Comemorarea Victimelor Accidentelor Rutiere
vineri, 18 noiembrie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Interministerial pentru Siguranţă Rutieră (CISR), în parteneriat cu Societatea Studenţilor în Medicină Bucureşti (SSMB) şi Fundaţia Dori Slosberg România organizează duminică, 20 noiembrie 2011, între orele 11,30 şi 13,30, în Piaţa Presei Libere, Ziua Mondială pentru Comemorarea Victimelor Accidentelor în Trafic.
Potrivit unui comunicat al Autorităţii Rutiere Române, acest demers se aliniază iniţiativei Organizaţiei Naţiunilor Unite care a decis, din anul 2005, celebrarea în fiecare an, în cea de-a III-a duminică a lunii noiembrie, a Zilei Mondiale pentru Comemorarea Victimelor Accidentelor în Trafic, ca urmare a faptului că, la nivel global, peste 1,3 milioane de persoane îşi pierd viaţa anual în accidente de maşină.
Peste 100 de tineri voluntari şi oficiali ai organizaţiilor menţionate vor atrage atenţia publicului, şoferilor, bicicliştilor, motocicliştilor şi pietonilor, cu privire la siguranţa în trafic, prin intermediul unor acţiuni de informare şi conştientizare a riscurilor cu privire la accidentele rutiere.
Pe 11 mai 2011, comunitatea internaţională a declarat perioada 2011-2020 'Decada acţiunii pentru siguranţă rutieră', având ca obiectiv salvarea a peste 5 milioane de vieţi. Şi România s-a aliniat acestui demers, obiectivul naţional constând în diminuarea cu 50% a accidentelor grave de maşină până în 2020.
Conform statisticilor Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în intervalul ianuarie-septembrie 2011, au avut loc 6.715 accidente grave, care s-au soldat cu 1.452 de morţi şi 6.359 de răniţi grav. Viteza neadaptată la condiţiile de drum şi traversarea neregulamentară sunt cele 2 cauze majore ale producerii accidentelor.
Domeniul siguranţei rutiere necesită acţiuni şi eforturi concentrate din partea tuturor actorilor: autorităţi publice, organizaţii non-guvernamentale şi a reprezentanţilor mass-media, pentru a genera un real impact asupra tuturor participanţilor la trafic.
CISR este organul consultativ al Guvernului, fără personalitate juridică, care asigură concepţia de ansamblu şi coordonarea pe plan naţional, pe baza strategiei naţionale de siguranţă rutieră şi a programului naţional de acţiuni prioritare, a activităţilor privind îmbunătăţirea siguranţei rutiere.AGERPRES/(AS-Mario Creţu)
Notare
Comentarii
de Cornelia Galavan

‎'LACRIMA RUTIERA' COMEMOREAZA VICTIMELE TRAGEDIILOR RUTIERE. Ziua Mondiala de Comemorare a Victimelor Traficului Rutier - Duminica 20 noiembrie 2011. Cea de a - XI - editie a proiectului ' LACRIMA RUTIERA ' Piata Universitatii orele 12 - 14. Printre cei comemorati, LAURA STOICA, TEO PETER,CRISTIAN NEMESCU, GRIGORE VIERU, DOINA SI ION ALDEA TEODOROVICI si altii dar si victmele de la SCANTEIA, TULCEA, TIMISUL DE SUS, BUCURESTI, CALEA FLOREASCA etc. Majoritatea celor 65.000 de victime decedate in perioada 1990-2011 pe care le vom comemora sunt total nevinovate. Va asteptam ca si anul trecut,sa-i comemoram pe cei dragi aprinzand lumanari, depunand flori si varsand din inima o LACRIMA...RUTIERA !
OAMENI INCONSTIENTI UCID DIN '' CULPA '' OAMENI NEVINOVATI.
# Cititi articolele
'' S-A FACUT DE RAS CA PROCUROR DAR A FOST PROMOVAT SEF LA DNA '' ( RL -2011)
'' CORNELIA GALAVAN FEMEIA IN CARJE CARE A INVINS SISTEMUL '' (JN- 2010)
'' EXPERTUL M-A FACUT DIN VICTIMA, VINOVATA (CLICK)

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua Mondială a Epilepsiei, marcată în România pentru prima dată Ziua Mondială a Epilepsiei, instituită la nivel internaţional în 2008 sub numele de Purple Day, este marcată în România pentru prima dată, în Capitală fiind împărţite mii de materiale informative despre această afecţiune.
Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice, sărbătorită în Capitală; România are peste 25.000 de donatori Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice va fi sărbătorită în Capitală până pe 27 septembrie, printr-o serie de evenimente care au ca scop informarea locuitorilor Bucureştiului.
Ziua Mondială a Osteoporozei, la Bucureşti Asociaţia pentru Prevenirea Osteoporozei din România (ASPOR) şi compania de comunicare medicală Houston NPA organizează, în intervalul 19 - 21 octombrie, în Bucureşti, Ziua Mondială a Osteoporozei 2012.
Ziua Mondială a Sindromului Down: Eveniment sportiv dedicat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, luni, în Capitală În jur de 100 de copii participă luni, în Capitală, la un eveniment sportiv dedicat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, organizat de Ziua Mondială a Sindromului Down de către Fundaţia Special Olympics România.
Ziua Mondială de Prim Ajutor marcată de Crucea Roşie Română printr-o serie de activităţi Crucea Roşie Română va marca sâmbătă Ziua Mondială de Prim Ajutor, printr-o serie de activităţi desfăşurate la nivel naţional.
Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice - marcată în Bucureşti şi în ţară Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice se va sărbători pentru prima dată în lume în a treia sâmbătă a lunii septembrie, aceasta fiind celebrată şi în România pe 19 septembrie.