Cele mai citite
 


Dr. Doina Dimulescu: Asigurările private ar putea aduce mai mulţi bani la Sănătate
sâmbătă, 19 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Departamentul de cardiologie intervenţională al Spitalului Elias poate realiza anul acesta cu banii primiţi 100 de angioplastii, suficiente pentru bolnavii cu complicaţii care se prezintă aici din Bucureşti şi din împrejurimi, a declarat vineri prof. dr. Doina Dimulescu, managerul unităţii.
Aceasta speră ca în curând departamentul să poată fi completat şi cu electrofiziologie, prin programul naţional, nevoile fiind mult mai mari decât poate fi acoperit în prezent.
Pentru unele situaţii mai grave şi care nu pot aştepta se recomandă tratamente şi în străinătate, a arătat medicul.
"În acest context, am realizat mai multe întâlniri cu specialişti din străinătate, din Germania, Franţa, Israel şi acum cu directorul Departamentului de Chirurgie Cardiacă de la Centrul Anadolu, din Turcia. Prin acestea dorim să cunoaştem noutăţile şi tehnologiile pe care aceştia le abordează, numărul de pacienţi trataţi, care arată experienţa clinicii, date despre mortalitate'', a evidenţiat medicul.
Prof. dr. Doina Dimulescu a opinat că cel mai bine ar fi ca România să poată furniza terapii complete, având în vedere că dispune de resurse umane şi costuri mai mici, dar pentru asta se impune o finanţare mai mare.
Ideea asigurărilor private este binevenită, consideră prof. dr. Dimulescu, întrucât poate asigura o finanţare mai bună.
Prof. dr. Sertac Cicek, directorul Departamentului de Chirurgie Cardiovasculară de la Centrul Anadolu, a spus că în acest centru se fac intervenţii chirurgicale pentru nou-născuţi, tineri şi persoane foarte în vârstă.
El a menţionat că, recent, în acest centru medical a fost operat un copil de trei ani dintr-un sat din Moldova, Gabriel, care suferea de tetralogie Fallow iar în acest caz intervenţia s-a făcut fără bani. Operaţia a decurs fost bine iar copilul poate duce o viaţă normală acum, a spus medicul turc.
"Primim pacienţi din toate colţurile lumii, Africa, Asia, SUA, Europa. Motivele care îi aduc în centrul nostru sunt rezultatele noastre, procedurile utilizate. Departamentul de Relaţii Internaţionale are translatori pentru pacienţi şi anual tratăm între 750 şi 800, 7% fiind din România", a spus prof. dr. Sertac Cicek.
Medicul turc a susţinut vineri o conferinţă la Spitalul Elias despre anevrismul de aortă. AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Comisia consultativă de Chirurgie Cardiovasculară şi Cardiologie din cadrul MS www.bolicardiovasculare.ro, primul site care îşi propune o abordare internaţională a problematicii afecţiunilor cardiace şi vasculare atât pentru personalul medical, autorităţi cât şi pentru pacienţi a fost lansat la Bucureşti
Conf. dr. Horaţiu Suciu: Este necesară o strategie naţională în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice (interviu) Şeful Clinicii Chirurgie Cardiovasculară Adulţi şi Copii Tg. Mureş, conf. dr. Horaţiu Suciu, a subliniat într-un interviu acordat AGERPRES că în România nu există cardiologie intervenţională pediatrică, deşi sunt numeroase patologii care pot fi tratate în acest mod şi care pot scuti numeroase intervenţii...
2015 – anul premierelor nationale, europeene si mondiale la Spitalul European Polisano, Sibiu In cadrul Spitalului European Polisano au fost realizate in anul 2015 noua interventii chirurgicale in premiera nationala, europeana si mondiala. Performantele deosebite au fost posibile datorita unei echipe profesioniste de medici specializati in strainatate si a dotarilor de ultima generatie...
Comunicat de presă - Societatea Română de Chirurgie Vasculară www.bolicardiovasculare.ro, primul site care isi propune o abordare internationala a problematicii afectiunilor cardiace si vasculare atat pentru personalul medical, autoritati cat si pentru pacienti a fost lansat la Bucuresti
Cel de-al 7-lea Congres National al Societatii Romane de Chirurgie Cardiovasculara In perioada 22 - 25 septembrie 2011 la Hotel Sport - Poiana Brasov, Societatea Romana de Chirurgie Cardiovasulara (S.R.C.C.V.) organizeaza cel de-al 7-lea Congres National al Societatii Romane de Chirurgie Cardiovasculara.
Mureş: Prima ediţie a Conferinţei Naţionale 'ConCORDIS' de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş şi Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, găzduiesc, începând de miercuri până duminică, prima ediţie a Conferinţei Naţionale ,,ConCORDIS' de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară...