Cele mai citite
 


Gheorghe Marcu (PSD) propune instituirea unei taxe claw-back pentru energia electrică produsă de hidrocentrale
sâmbătă, 19 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorul Partidului Social Democrat (PSD) Gheorghe Marcu propune instituirea noii taxe claw-back asupra producătorilor de energie electrică în sistem hidro.
El a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că va depune la Senat un proiect de hotărâre care urmăreşte ajustarea preţului energiei electrice produse în hidrocentrale la nivelul mediei dintre energia electrică obţinută din termocentrale şi centrale nucleare.
Marcu doreşte ca sumele încasate din taxa claw-back să constituie venituri la bugetul de stat, iar fondurile astfel obţinute să fie utilizate în dezvoltarea sectorului energetic.
''Este o taxă identică celei impuse producătorilor de medicamente. Prin această iniţiativă vom ataca direct băieţii deştepţi din România'', a afirmat Gheorghe Marcu.
Senatorul social-democrat estimează că sumele atrase de stat prin aplicarea taxei claw-back la energia produsă în sistem hidro se cifrează la circa 200 de milioane de euro pe an. AGERPRES/(A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU Ponta: Am învăţat destule din trecut, ca să nu pierdem a treia oară prezidenţialele Premierul Victor Ponta vorbeşte, într-un interviu acordat luni AGERPRES, despre impactul reducerii CAS şi poziţia clasei politice faţă de această măsură, despre creşterile de pensii şi salarii din 2015, dar şi despre desemnarea comisarului european din partea României.
ARPIM: Noua taxă clawback ar putea aduce pierderi de peste 800 milioane lei pieţei farmaceutice Noua taxă clawback ar putea aduce pierderi de 842 de milioane de lei pieţei farmaceutice, ceea ce înseamnă o scădere a pieţei cu 30%, relevă un studiu de impact prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă, de reprezentanţii Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
PSD propune un proiect de sprijinire a medicinei de familie ca răspuns la "supeficialitatea" cu care CNAS tratează acest domeniu Refuzul medicilor de familie de a semna contractul-cadru se datorează "dezinteresului şi superficialităţii cu care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate tratează domeniul asistenţei medicale primare", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, doctorul Alexandru Rafila, vicepreşedintele Dep...
Programul prezidenţial al lui Ponta: România are nevoie de o nouă mare unire a românilor Programul prezidenţial al candidatului PSD, PC şi UNPR la alegerile din noiembrie, Victor Ponta, care cuprinde zece obiective, vizează ca proiect de ţară nevoia realizării unei noi mari uniri a românilor.
PSD îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia dramatică în care se află bolnavii de cancer din România Partidul Social Democrat îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia dramatică în care se află bolnavii de cancer din România şi totodată condamnă indiferenţa, iresponsabilitatea şi aroganţa cu care noul guvern tratează această problemă, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, dr. Graţiela Drăghici...