Cele mai citite
 


Giurgiu: Cazuri de scarlatină în judeţ
sâmbătă, 19 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de cinci cazuri de scarlatină au fost înregistrate în ultima perioadă în judeţul Giurgiu dar de fiecare dată Autoritatea de Sănătate Publică a luat măsuri pentru prevenirea răspândirii acestei boli, astfel încât focarele au fost distruse fără a da naştere la epidemii.
"Pot spune că în ultimele două-trei luni la nivelul judeţului am avut patru-cinci cazuri de scarlatină la copii, dar de fiecare dată am luat măsura dezinfectării sălilor de clasă atunci când a fost vorba de colectivităţi şi a fost luată proba de exudat faringian de la toţi copii care au intrat în contact cu bolnavii astfel încât nu au fost declanşate epidemii la nivelul judeţului", a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul Autorităţii de Sănătate Publică Giurgiu, Paul Marinescu.
El spune că aceste cazuri au apărut sporadic în localităţi diferite ale judeţului. AGERPRES( A-Camelia Bigan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Giurgiu: Dozele de vaccin împotriva gripei noi, suplimentate Autoritatea de Sănătate Publică Giurgiu a solicitat suplimentarea cu 10.000 a dozelor de vaccin contra gripei noi, pentru că rămăsese fără stocuri din cauza numărului mare de solicitări de imunizare.
Giurgiu: Peste 30 de localităţi, fără curent; două persoane care au nevoie de dializă, blocate de zăpadă Peste 30 de localităţi din judeţul Giurgiu sunt în continuare fără energie electrică, iar echipajele ISU acţionează vineri pentru aducerea la spital a două persoane care au nevoie de dializă şi nu se pot deplasa din cauza zăpezii.
Vaslui: Măsuri impuse de DSP după apariţia unor cazuri de scarlatină Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a dispus măsuri specifice în două şcoli vasluiene, după ce în unităţile şcolare respective au fost confirmate două cazuri de scarlatină.
Giurgiu: Două sute de locuitori din patru localităţi din judeţ afectate de zăpadă au primit ajutoare Peste două sute de persoane din patru localităţi din judeţul Giurgiu au primit de la începutul acestei săptămâni ajutoare constând în produse alimentare din partea jandarmilor, angajaţilor ISU Giurgiu şi a filialei de Cruce Roşie Giurgiu.
Sibiu: Naştere de tripleţi la maternitatea SCJU, prima după 2013 O naştere de tripleţi a avut loc joi, în cadrul maternităţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, operaţia decurgând în condiţii bune.
Greutatea la naştere este şi ea un indice al sănătăţii din timpul vieţii De ce o persoană moare de tânără, iar alta trăieşte până la adânci bătrâneţi? Modul de viaţă şi factorii genetici joacă un rol esenţial, dar, susţine profesorul David Barker, un bun indice de apreciere a viitoarei sănătăţi este greutatea la naştere şi ce ne poate spune ea despre dezvoltarea intrauterină...