Cele mai citite
 


Harghita: Unii medici de familie manifestă dezinteres faţă de administrarea vaccinului antigripal
sâmbătă, 19 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unii medici de familie harghiteni nu sunt interesaţi de preluarea şi administrarea vaccinului antigripal, chiar dacă autorităţile sanitare din judeţ recomandă vaccinarea populaţiei, pentru reducerea riscului unei epidemii.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, dr. Tar Gyongy, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că din prima tranşă, de 6 mii de doze de vaccin, au mai rămas în depozit aproximativ o mie de doze, iar interesul unora dintre medicii de familie este destul de scăzut.
Dr. Tar a explicat că, în prima fază, s-au vaccinat cadrele medicale şi persoanele care au contact cu publicul, pentru a evita răspândirea bolii, iar restul dozelor sunt destinate medicilor de familie. Nu toţi recomandă, însă, pacienţilor vaccinarea, iar Direcţia de Sănătate se gândeşte să redistribuire vaccinul în zonele în care există solicitări.
'Şi în rândul oamenilor a scăzut interesul, dar nu în mod egal. Pentru că sunt zone, cum ar fi Odorheiu Secuiesc, unde există cereri. (...) Nu ştiu dacă este dezinteresul oamenilor sau al medicilor de familie, pentru că mai sunt medici care nu recomandă vaccinarea', a spus şeful DSP Harghita.
Dr. Tar Gyongy a insistat ca oamenii să se vaccineze, subliniind că această perioadă este cea mai bună pentru ca oamenii să se protejeze împotriva gripei, întrucât epidemia se declanşează, cu precădere, la sfârşitul lui decembrie sau în ianuarie.
'Recomandăm vaccinarea atât a celor care beneficiază gratuit, pentru că fac parte din categorii vulnerabile, cât şi a celor care trebuie să-şi cumpere vaccinul. (...) Acum e momentul cel mai bun pentru vaccinare, pentru a proteja organismul de gripă', a spus şeful DSP Harghita.
Potrivit sursei citate, în ultima săptămână s-a înregistrat o creştere cu 20 la sută a numărului de pneumonii şi cu 15 la sută a numărului de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, dar acest lucru este obişnuit pentru luna noiembrie. AGERPRES/(AS-Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Numărul infecţiilor respiratorii, în scădere Numărul cazurilor de infecţii respiratorii şi pneumonii înregistrate la medicii de familie din Harghita este în scădere faţă de săptămâna trecută.
Harghita: Numărul infecţiilor respiratorii, în scădere Numărul cazurilor de infecţii respiratorii şi pneumonii înregistrate la medicii de familie din Harghita este în scădere faţă de săptămâna trecută.
Harghita: Prima tranşă de vaccin antigripal a ajuns în judeţ Miercurea Ciuc, 16 nov /Agerpres/- Primele doze de vaccin antigripal au sosit în Harghita şi vor fi distribuite persoanelor aflate în categoriile vulnerabile la boală.
Dolj: Aproape 10.000 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Craiova, 14 oct /Agerpres/ - Un număr de 9.850 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Dolj pentru prima etapă de vaccinare gratuită a populaţiei, care demarează pe 15 octombrie.
Harghita: A sosit prima tranşă de vaccin antigripal; primele doze, administrate persoanelor aflate în categoriile de risc Miercurea Ciuc, 14 oct /Agerpres/- Primele doze de vaccin antigripal au sosit în Harghita şi vor fi distribuite persoanelor aflate în categoriile vulnerabile la boală.
Harghita: Numărul virozelor şi pneumoniilor este în creştere; medicii recomandă vaccinarea Numărul virozelor respiratorii şi a pneumoniilor este în creştere în Harghita faţă de săptămâna precedentă, fără a se înregistra niciun caz de gripă.