Cele mai citite
 


O femeie din patru în SUA a avut prescrisă medicaţie pentru afecţiuni mentale
sâmbătă, 19 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În SUA, o femeie din patru a luat cel puţin un medicament pentru stări ca anxietate şi depresie anul trecut, potrivit unei analize a datelor medicale, relatează vineri Daily Mail.
Potrivit unui raport, făcut de managerul Medco Health Solutions Inc, folosirea de medicamente pentru afecţiuni psihice şi probleme de comportament la adulţi a crescut cu 22% din 2001.

Medicaţiile sunt folosite în majoritatea cazurilor pentru femeile de 45 de ani şi mai în vârstă, dar folosirea lor de către bărbaţi şi adulţi mai tineri a crescut semnificativ.

În total, peste 20% din adulţii americani au luat cel puţin un medicament pentru afecţiuni mentale. La adulţii cu vârste cuprinse între 20 şi 44, folosirea de medicamente antipsihotice pentru Sindromul ADHD - Deficienţa hiperactivităţii cu deficit de atenţie - este mai mult decât triplă, în timp ce folosirea unor medicamente pentru tratarea stării de anxietate, ca Xanax, Valium şi Ativan, a crescut cu 30% în ultimul deceniu. Statisticile au fost luate de la baze de înregistare a prescripţiilor medicale Medco şi se bazează pe informaţii privind 2,5 milioane de pacienţi care au avut prescrise aceste medicamente timp de 24 de luni.

Potrivit companiei, femeile sunt de două ori mai predispuse decât bărbaţii să folosească tratamente de anxietate, 11% din femeile cu vârsta între 45 şi 65 de ani având prescrisă medicaţie împotriva anxietăţii. Totodată, există o probabilitate mai crescută în rândul femeilor de a lua medicamente antipsihotice, precum Zyprexa, Risperdal şi Abilify, care tratează afecţiuni ca sindromul bipolar sau schizofrenia.

Totuşi, în rândul bărbaţilor cu vârsta între 20 şi 64 de ani, folosirea medicamentelor a crescut de patru ori în ultimul deceniu, se menţionează în analiza citată. AGERPRES/(Violeta Gheorghe)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dieta in ADHD ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) se traduce in romana prin Deficit de Atentie / Tulburare Hiperkinetica si se refera la un comportament bazat pe o combinatie dintre neatentie, hiperactivitate si impulsivitate ce afecteaza buna functionare a individului la scoala sau acasa. Simtomele...
Sindromul ADHD afectează peste unul din 10 copii americani Autorităţile americane din domeniul sanitar avertizează că numărul copiilor care suferă de sindromul deficitului de atenţie este în creştere, informează vineri Associated Press.
ADHD si riscul crescut de autovatamare in randul fetelor ajunse la maturitate ADHD (attention deficit hyperactivity disorder) este o afectiune neurologica ce se manifesta prin deficit de atentie si tulburari comportamentale in randul copiilor prescolari, dar care se amelioreaza odata cu inaintarea in varsta, in conditiile unui tratament corespunzator. Netratata la timp...
Prevenţia sinuciderilor post-spitalizare ale soldaţilor internaţi pentru afecţiuni mentale, în atenţia cercetătorilor americani (studiu) Soldaţii americani spitalizaţi cu tulburări de sănătate mentală au un risc semnificativ crescut de sinucidere în anul următor după spitalizare, potrivit unui studiu publicat în numărul din 12 noiembrie al revistei JAMA Psychiatry (Journal of American Medical Association).
Grupuri de cetaţeni cer Congresului SUA să reformeze sistemul de medicină psihiatrică La o zi după asasinatele din statul Oregon, 23 de grupuri de cetăţeni preocupaţi de situaţia maladiilor mentale au cerut Congresului să adopte legi menite să amelioreze sistemul de medicină psihiatrică din SUA despre care au spus că se află într-o stare de degradare, informează USA Today.
Studiu fundamental asupra unor copii instituţionalizaţi din România: Privarea socială afectează dezvoltarea creierului Copiii care cresc în instituţii în locul familiilor prezintă deficite majore în dezvoltarea creierului, a arătat un studiu efectuat asupra unor copii instituţionalizaţi din România. Constatările, publicate online luni, în ''Proceedings of the National Academy of Sciences'' din SUA, subliniază importanţa...