Cele mai citite
 


Peste 110.000 de persoane au fost vaccinate gratuit în cadrul campaniei de vaccinare antigripală a Ministerului Sănătăţii
sâmbătă, 19 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 112.619 de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire au fost vaccinate gratuit, până în prezent, în cadrul campaniei de vaccinare antigripală a Ministerului Sănătăţii.
Conform unui comunicat al acestui minister, au fost imunizate cu prioritate persoanele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, conform recomandărilor OMS şi ECDC.
În perioada 7- 13 noiembrie numărul total de infecţii respiratorii acute a fost de 90.647, în uşoară creştere (cu 7,7%) faţă de săptămâna precedentă, conform raportului transmis de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.
Numărul cazurilor compatibile clinic cu gripa înregistrate la nivel naţional a fost mai mic decât cel înregistrat în săptămâna precedentă (70 faţă de 83). Pe teritoriul României nu s-au înregistrat cazuri de gripă confirmate cu laboratorul.
Ministerul Sănătăţii derulează şi anul acesta Campania de vaccinare gratuită antigripală.
În 2011, Ministerul Sănătăţii va achiziţiona 1 milion doze de vaccin gripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire în cadrul campaniei de vaccinare gratuită antigripală din sezonul 2011-2012. AGERPRES (AS - Iulia Petre Carciog)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii: Numărul cazurilor cu infecţii respiratorii acute, în scădere Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost, în perioada 30 octombrie - 6 noiembrie, de 84.154, cu 10,6% mai mic decât în săptămâna precedentă, relevă raportul Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.
Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei de sezon va începe la sfârşitul acestei luni Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii (MS) împotriva gripei de sezon va începe la sfârşitul acestei luni, ea vizând reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripă.
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
MS: Campania anuală de vaccinare antigripală gratuită începe în această săptămână la nivel naţional Bucureşti,19 nov /Agerpres/ - Campania anuală de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătăţii începe în această săptămână, la nivel naţional, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei emis luni.
Ministerul Sănătăţii va achiziţiona un milion de doze de vaccin gripal Ministerul Sănătăţii va achiziţiona un milion de doze de vaccin gripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită antigripală din sezonul 2011-2012, informează instituţia printr-un comunicat de presă remis miercuri.
MS: În acest moment nu există informaţii legate de iminenţa apariţiei unei epidemii de gripă Ministerul Sănătăţii (MS) informează că s-au înregistrat 31 cazuri de gripă confirmate în laborator la nivel naţional de la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute şi până pe 27 ianuarie, iar în acest moment nu există informaţii legate de iminenţa apariţiei unei epidemii...