Cele mai citite
 


Starea Iuliei Timoşenko se agravează de la o zi la alta; partidul său cere ajutorul Crucii Roşii
sâmbătă, 19 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Formaţiunea Batkivşcina a fostului premier ucrainean Iulia Timoşenko - care se află în închisoare în aşteptarea judecării apelului împotriva condamnării sale la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere în semnarea contractelor gaziere cu Rusia în ianuarie 2009 - a cerut vineri ajutorul Crucii Roşii în vederea punerii unui diagnostic şi a stabilirii unui tratament corespunzător liderei sale, care de 15 zile nu s-a mai ridicat din pat, transmite postul de televiziune Inter, care emite din Kiev.
Într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele partidului Aleksandr Turcinov a explicat că este nevoit să facă apel la Crucea Roşie întrucât nici administraţia penitenciarului, unde este deţinută Iulia Timoşenko, şi nici Ministerul Sănătăţii nu au răspuns la solicitarea de a pune un diagnostic în cazul fostei şefe a executivului, în ciuda faptului că starea de sănătatea a acesteia se deteriorează de la o zi la alta.

Ministrul ucrainean al sănătăţii Aleksandr Anişcenko consideră că pentru efectuarea unui RMN dnei Timoşenko este necesară permisiunea Curţii de Apel din Kiev.

La 9 noiembrie, deputatul facţiunii BIUT din Rada Supremă (parlamentul unicameral) Serghei Vlasenko declarase, după ce o vizitase pe Timoşenko în închisoare, că aceasta nu se poate deplasa fără ajutor. La 15 noiembrie, el a spus că medicii nu i-au pus niciun diagnosctic fostului premier, care între timp a fost inculpat într-un nou dosar.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie Internaţională îşi va extinde operaţiunile în Afganistan, unde situaţia umanitară se deteriorează rapid (preşedintele CICR) Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) îşi va intensifica operaţiunile de asistenţă în Afganistan pentru a răspunde nevoilor comunităţilor afectate de război în această ţară, a declarat vineri preşedintele CIRC, Peter Maurer, în ultima zi a vizitei sale în această ţară, relatează Xinhua.
Sălaj: Crucea Roşie organizează cursuri gratuite de limbi străine pentru copii Filiala Sălaj a Crucii Roşii România organizează gratuit, pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 11 ani, cursuri de limba engleză şi germană, începând de luni, 23 noiembrie.
Crucea Roşie Română va susţine financiar procesul de recuperare a victimelor din Colectiv Crucea Roşie Română a semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Sănătăţii prin care va susţine financiar, din fondurile campaniei "Nouă ne pasă", procesul de recuperare a victimelor din Colectiv, pe termen scurt, mediu şi lung, în completarea sprijinului oferit de statul român.
Directorul Crucii Roşii, Ioan Silviu Lefter: Rămânem în prima linie a sprijinului umanitar Crucea Roşie Română marchează 140 de ani de activitate umanitară neîntreruptă, a declarat luni directorul general al organizaţiei, Ioan Silviu Lefter, care a precizat că aceasta va continua să aducă bucurie şi speranţă celor care au nevoie.
Crucea Roşie anunţă că dispune de un mai mare acces la civilii sirieni afectaţi de conflictul din Siria Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) livrează ajutoare unui număr mai mare de civili sirieni şi vizitează mai mulţi deţinuţi în închisorile guvernamentale, însă situaţia rămâne "dramatică" în zonele asediate, a declarat marţi directorul regional al CICR pentru Orientul Mijlociu, Robert Mardini...
Crucea Roşie Sibiu a primit în dotare o ambulanţă Crucea Roşie Sibiu este a doua filială a crucii roşii din România, după cea de la Bacău, care are o ambulanţă în dotare, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, Raluca Morar, directoarea filialei sibiene.