Cele mai citite
 


Timiş: A fost semnat protocolul de predare - primire a clădirii Institutului Oncologic Timişoara
sâmbătă, 19 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Protocolul de predare - primire a clădirii în care va funcţiona Institutul Oncologic Timişoara a fost semnat vineri între reprezentanţii Primăriei şi cei ai Autorităţii de Sănătate Publică Timiş.
"Am fost informat că s-a semnat actul între cele două instituţii, a avut loc predarea efectivă a clădirii", a declarat prefectul Mircea Băcală.
Semnarea documentelor a venit după ce prefectul a anunţat, la începutul săptămânii, că va face plângere la poliţie cu privire la dispariţia a circa 700 de geamuri termopane, din cauza cărora ASP a refuzat semnarea protocolului de predare - primire.
Aceste tergiversări au dus la pierderea finanţării guvernamentale de un milion de euro din acest an, care ar fi urmat să fie folosiţi pentru demararea amenajărilor clădirii în care va funcţiona Institutul Oncologic.
În urmă cu două luni a avut loc procesul de predare - primire a clădirii dintre Primărie şi ASP, în care ar urma să funcţioneze institutul, moment în care Ministerul Sănătăţii a alocat o primă tranşă de bani pentru începerea lucrărilor, dar mai era necesară şi semnarea unui proces verbal de predare a bunurilor din clădire. Deoarece această ultimă formalitate nu a mai avut loc, ministerul şi-a retras fondurile pe care le va redistribui în sistemul de sănătate.
Doar în judeţul Timiş sunt luaţi în evidenţă în jur de 15.000 de bolnavi de cancer, anual apărând în jur de 2.300 de noi cazuri. Cele mai frecvent afectate organe sunt la femei - sânii şi colul uterin -, iar la bărbaţi - aparatul respirator, în special plămânii, colonul, rectul şi prostata.
În prezent, secţiile de oncologie din sistemul public timişorean fiinţează în mai multe locuri improprii şi cu o capacitate insuficientă, în clădiri ce sunt gata să se prăbuşească. AGERPRES/ (AS - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Prefectul cere anchetă pentru bunurile dispărute din clădirea destinată Institutului Oncologic Prefectul de Timiş, Mircea Băcală, a sesizat organele de cercetare pentru bunurile dispărute din clădirea unde ar urma să se înfiinţeze Institutul Oncologic Timişoara (IOT).
Timiş: Septuagenar cu cancer la prostată, operat cu succes printr-o intervenţie chirurgicală robotică O echipă complexă de chirurgi şi urologi de la Spitalul Judeţean Timişoara a efectuat, luni, prima operaţie cu un robot ultraperformant efectuată în cazul unui pacient de peste 70 de ani, diagnosticat cu cancer de prostată.
Timiş: Realizarea Institutului Oncologic - amânată din cauza unor termopane Realizarea unui Institut Oncologic la Timişoara (IOT) a fost amânată în urma unei neînţelegeri apărute la semnarea procesului verbal de primire a bunurilor din clădire.
Timiş: Se pun bazele construirii unui Institut Oncologic privat, în Timişoara Incidenţa crescută a maladiilor canceroase în vestul ţării şi numărul insuficient de locuri pentru pacienţii afectaţi de aceste boli au determinat mediul privat să demareze un proiect de înfiinţare a unui Institut Oncologic privat la Timişoara. Acesta are şanse să se finalizeze înaintea Institutului...
Timiş: Bolnavii din Clinica de oncologie vor fi mutaţi, pentru că proprietarii romi vor să se mute în imobil Bolnavii internaţi în Clinica de oncologie din Timişoara vor fi mutaţi din actualul imobil, după ce proprietarii romi ai clădirii şi-au exprimat intenţia de a se muta acolo, de Revelion.
Timiş: Prima operaţie în cancer de prostată, cu un robot ultraperformant, la Spitalul Judeţean O echipă complexă de chirurgi şi urologi de la Spitalul Judeţean Timişoara au efectuat, joi, prima operaţie cu un robot ultraperformant, proaspăt achiziţionat, în cazul unui pacient cu cancer de prostată.