Cele mai citite
 


Un nou complex de servicii sociale, inaugurat în sectorul 6 al Capitalei
sâmbătă, 19 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un nou complex de servicii sociale destinat persoanelor de vârsta a treia a fost inaugurat vineri în sectorul 6 al Capitalei de primarul Cristian Poteraş.
''Proiectul este unul de anvergură, complexul 'Floare Roşie' îşi propune să acopere întreaga arie de nevoi specifice persoanelor în vârstă lipsite de suport familial. Atât dotările, cât şi personalul au ca scop reabilitarea şi reinserţia în societate a beneficiarilor noştri de vârsta a treia'', a declarat primarul Poteraş la inaugurarea centrului.
Complexul este dotat cu spaţii de recreere de tip cluburi, cu sală de mese, toalete accesibilizate, cabinete medicale, de consiliere psihologică, având o capacitate totală de 100 de locuri în regim rezidenţial şi de peste 120 de locuri - componentă de recuperare medicală.
De asemenea, complexul are şi o componentă de recuperare medicală: kinetoterapie, proceduri reumatice, electroterapie şi hidroterapie atât pentru bătrânii rezidenţi, cât şi pentru persoanele vârstnice cu probleme medicale din comunitate.
Tot în complexul inaugurat vineri se află Clubul seniorilor, destinat atât persoanelor vârstnice instituţionalizate în Complexul ''Floare Roşie'', cât şi persoanelor vârstnice din comunitatea locală. Clubul reprezintă un spaţiu de relaxare şi agrement pentru pensionarii din sectorul 6, fiind destinat stimulării comunicării la orice vârstă şi readucerii persoanelor de vârsta a treia în viaţa socială activă.
Noul complex de servicii sociale ''Floare Roşie'' le oferă persoanelor vârstnice fără familie şansa să ducă o viaţă normală, într-un spaţiu care acoperă toate nevoile acestora, iar bătrânilor din comunitate le oferă accesul la servicii de recuperare medicală în contextul unei lipse acute de astfel de servicii medicale în Bucureşti.
Investiţia se ridică la aproximativ două milioane de euro.
În sectorul 6, din cei peste 370.000 de locuitori, aproximativ o treime reprezintă persoane vârstnice, majoritatea de peste 70 de ani. AGERPRES/(AS - Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un nou centru de servicii de asistenţă socială pentru vârstnici va fi inaugurat joi în sectorul 2 Tratamente de recuperare medicală, consiliere psihologică, cursuri de limbi străine şi multe alte servicii le vor fi puse la dispoziţie gratuit locuitorilor sectorului 2 în cel mai nou centru de recreere pentru vârstnici, care va fi deschis joi, în strada Valer Dumitrescu nr. 33.
Asociaţia MAME a înfiinţat Centrul Steluţelor, centru de suport şi recuperare destinat copiilor cu afecţiuni grave din România Asociaţia MAME a inaugurat joi, 27 noiembrie 2014, Centrul Steluţelor, centru de suport şi recuperare destinat copiilor bolnavi de cancer şi alte boli grave din România, unde aceştia vor beneficia, în mod gratuit, de următoarele servicii: consiliere psihologică individuală şi de grup, kinetoterapie...
Asociaţia MAME a înfiinţat un centru pentru suportul şi recuperarea copiilor cu afecţiuni grave Asociaţia MAME a inaugurat Centrul Steluţelor, un centru de suport şi recuperare destinat copiilor bolnavi de cancer şi alte boli grave, unde aceştia vor beneficia, în mod gratuit, de consiliere psihologică individuală şi de grup, kinetoterapie, ateliere de terapie emoţională prin artă şi joc, precum...
Centru ultramodern de recreere şi recuperare în sectorul 2, realizat din fonduri europene Un nou centru de recreere şi recuperare pentru persoanele vârstnice din sectorul 2 va fi inaugurat joi de primarul Neculai Onţanu.
Vâlcea: Centru medical de Recuperare Neuromotorie, inaugurat la Drăgăşani Primăria Drăgăşani a inaugurat joi un Centru de Recuperare Neuromotorie de tip ambulatoriu, în urma unui proiect european în valoare de 3.216.479,40 lei.
Cabinete medicale pentru persoanele aflate în dificultate din sectorul 6 al Capitalei Persoanele cu venituri reduse din sectorul şase al Capitalei pot apela, începând de miercuri, la serviciile a două cabinete medicale, unul de stomatologie şi unul de oftalmologie.