Cele mai citite
 


Unul din 10 britanici recunoaşte că nu poate trăi fără o picătură de alcool
sâmbătă, 19 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Diabetul, Afectiunile inimii, Oncologie
 

Unul din 10 britanici recunoaşte că nu poate rezista o zi fără a bea ceva - mai mult decât dublu faţă de media internaţională la acest capitol, potrivit unui studiu publicat de organizaţia Bupa, preluat vineri de tabloidul Daily Mail.

Oamenii din Marea Britanie sunt cu 41 la sută mai predispuşi la consumul de alcool decât cei din alte ţări, conform studiului efectuat de Bupa cu privire la obiceiurile legate de băutură din 12 ţări. În pofida avertismentelor referitoare la consumul excesiv, sondajul a arătat că o treime dintre britanicii care beau susţin că nu vor să reducă această cantitate de alcool consumată.

Faptul a contrastat cu rezultatele internaţionale, potrivit cărora aproape trei sferturi dintre băutori au afirmat că şi-ar dori să încerce să bea mai puţin. Experţii au pus această situaţie problematică pe seama faptului că o parte prea mare din viaţa socială a britanicilor se învârte în jurul alcoolului. De asemenea, ei au avertizat împotriva consecinţelor potenţiale ale consumului excesiv de alcool, printre care se numără cancerul, bolile cardiace şi diabetul.

Rezultatele fac parte din Health Pulse Survey, efectuat de Bupa pe un eşantion de aproape 13.000 de oameni din 12 ţări, incluzând Australia, China, Spania, Mexic şi SUA.

'Este o constatare îngrijorătoare, care implică faptul că britanicii sunt în mod special rezistenţi la schimbare atunci când vine vorba de obiceiurile lor legate de consumul de alcool', a precizat purtătoarea de cuvânt a Bupa, Layla McCay. 'Fie că nu sunt conştienţi de efectele pe care le poate avea alcoolul, fie se află pur şi simplu în stare de negare, în mod evident mai este nevoie de eforturi pentru a spori conştientizarea riscurilor asociate şi a impactului real pe care îl poate avea asupra vieţii', a subliniat ea.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Consumul de alcool, responsabil pentru o importantă parte din cazurile de cancer din Europa occidentală Unul din zece cazuri de cancer în rândul bărbaţilor şi unul din 33 în rândul femeilor din Europa occidentală sunt provocate de consumul de alcool în exces, relevă un nou studiu citat în ediţia de vineri a cotidianului britanic The Independent.
Alcoolul şi dragostea au aproape acelaşi efect asupra creierului (studiu) Dragostea şi consumul de alcool au efecte asemănătoare asupra creierului - este concluzia unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Birmingham (Marea Britanie) şi publicat în Neuroscience & Biobehavioral Rewiews.
Britanicii, printre occidentalii cei mai puţin sănătoşi (studiu) Britanicii se numără printre occidentalii cei mai puţin sănătoşi, în pofida a şase decenii de asistenţă medicală gratuită şi a amplelor campanii de sănătate publică, potrivit unui nou studiu, comandat de Fundaţia Bill & Melinda Gates şi apărut marţi online în publicaţia Lancet, preluată de AP.
Consumul de alcool şi droguri poate duce la naşterea de copii cu greutate scăzută (studiu) Femeile care consumă alcool şi droguri şi au şi probleme psihice din această cauză, se confruntă cu un risc de patru opri mai mare de avea copii cu greutatea scăzută la naştere, conform unui studiu australian, transmite Xinhua.
OCDE: Consumul de alcool creşte în Marea Britanie, în timp ce în restul Europei scade Consumul de alcool a crescut în Marea Britanie în ultimele decenii, în timp ce pe continent a înregistrat o scădere. Adulţii britanici beau alcool cu 9% mai mult decât în 1980, clasând Marea Britanie pe locul al 11-lea la consumul de băuturi alcoolice din Europa, scrie în ediţia sa de joi Daily Mail...
MB: numărul cazurilor de boli hepatice a crescut cu 25% în ultimii 10 ani, alcoolul fiind principala cauză Numărul cazurilor de boli hepatice a crescut cu 25% în Marea Britanie în ultimul deceniu, creştere legată în primul rând de consumul de alcool şi care afectează adesea persoane tinere, potrivit unui studiu publicat joi, citat de AFP.