Cele mai citite
 


Hunedoara: Bolnavii de HIV/SIDA acuză probleme în asigurarea tratamentului
sâmbătă, 19 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai mulţi bolnavi sau părinţi ai copiilor cu HIV/SIDA din Petroşani s-au adunat, vineri, în faţa Centrului HIV din localitate, nemulţumiţi de faptul că nu primesc un tratament ritmic pentru boală, ei susţinând că sincopele în aprovizionarea cu medicamente durează de patru luni de zile.
'Medicamentele nu-şi mai fac efectul dacă le luăm două săptămni, iar apoi facem pauză alte două săptămâni', a declarat o tânără care spune că s-a îmbolnăvit de HIV/SIDA în perioada anilor 1989-1990, în timpul unui tratament spitalicesc.
La rândul său, mama unui băiat bolnav a adăugat că în ultimele patru luni, tratamentul copilului său se face cu întreruperi, iar în luna august medicamentele au lipsit.
Protestatarii au solicitat o întrevedere cu managerul Spitalului de Urgenţă Petroşani, Alin Vasilescu, acesta explicându-le că sumele primite pentru tratament de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Hunedoara sunt insuficiente pentru acoperirea integrală a costurilor.
'La nivel naţional s-a stabilit costul mediu pe pacient la suma de 2.400 de lei/lună. La Petroşani, costul mediu este de 3.400 de lei', a explicat Vasilescu.
Conducerea spitalului speră ca situaţia să fie rezolvată anul viitor, la semnarea noului contract cu CJAS Hunedoara.
În evidenţa Centrului de zi din Petroşani se află 197 de pacienţi suferinzi de HIV/SIDA, cei mai mulţi din judeţul Hunedoara. AGERPRES/(AS-Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Conturile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, blocate din cauza concediilor medicale ale minerilor Conturile Casei Judeţene de asigurări de sănătate (CJAS) Hunedoara au fost blocate de o firmă de executare silită pentru că instituţia nu ar fi achitat toţi banii necesari pentru concediile medicale ale minerilor din Valea Jiului, pe o perioadă de trei ani.
Caraş-Severin: Datorii ale CJAS, pentru programele naţionale de sănătate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin înregistrează, la această dată, obligaţii de plată restante la furnizorii de medicamente, pentru boli cronice utilizate în programele naţionale cu scop lucrativ, în sumă de aproape 4 milioane lei.
Suceava: CJAS a semnat acte adiţionale la contractele cu furnizorii de servicii medicale Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a încheiat pentru luna aprilie acte adiţionale la contractele de furnizare de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale cu furnizorii care se aflau în contract cu instituţia, în baza adresei CNAS ce are în vedere prevederile Contractului...
Hunedoara: Bugetul dublu al CJAS a permis eliminarea listei de aşteptare pentru dispozitive medicale Bolnavii din judeţul Hunedoara care au nevoie de un dispozitiv medical cum ar fi protezele, cărucioarele sau aparatele auditive nu mai trebuie trecuţi pe o listă de aşteptare după ce bugetul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) a fost dublat în 2013, iar acest fapt a permis onorarea tuturor...
Gorj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate din cauza unor nereguli Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, în urma unor nereguli constatate în unitatea medicală, a declarat, joi, directorul CJAS Gorj, Daniel Bondoc.
Botoşani: Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati, sancţionat de Casa de Asigurări spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani a fost sancţionat cu diminuarea cu 1% a contractului lunar încheiat cu Casa Judeţeană de asigurări de sănătate (CJAS), a declarat, luni, preşedintele CJAS, Costel Lupaşcu.