Cele mai citite
 


Alba: Eveniment de informare pe teme medicale, organizat la Alba Iulia
luni, 21 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prevenţia, care trebuie să implice atât factori medicali, cât şi factori nemedicali, este marea absenţă a sistemului de sănătate din România, a apreciat sâmbătă, într-o întâlnire Safrina organizată la Alba Iulia, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Alba, George Haber.
'E timpul să avem o cultură medicală care presupune educaţie pentru un stil de viaţă sănătos, controale anuale prin care să prevenim apariţia sau cronicizarea unor boli', a declarat dr. George Haber, care a adăugat că prevenţia este necesară, ieftină şi eficientă. 'Se spune că boala costă mai mult decât sănătatea', a subliniat el.
La rândul său, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Horea Timiş, a vorbit despre lipsa de informare şi cultură medicală şi a subliniat cât de important este să-ţi urmăreşti starea de sănătate, printr-un control medical periodic.
Organizat pentru a doua oară în acest an la Alba Iulia, seminarul interactiv Safrina (Sănătate, Frumuseţe, Interactivitate) a avut ca lectori medici de diverse specialităţi şi farmacişti apreciaţi din Alba, reprezentanţi ai unor asociaţii de pacienţi, precum şi pe managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Nicoleta Coşarcă, şi directorul filialei Alba a Crucii Roşii Române, Adrian Duşa.
De altfel, voluntari de la Crucea Roşie au efectuat şi analize medicale gratuite pentru doritori, cum ar fi măsurarea tensiunii arteriale sau a indicelui de masă corporală.
'Safrina are două obiective. Primul este acela de a creşte nivelul de informare medicală a publicului larg, mai ales în condiţiile de faţă, în care numărul de cadre medicale este destul de redus, în condiţiile în care timpul alocat consilierii pacientului este redus şi atunci este foarte multă nevoie să ne informăm din surse sigure. Cel de-al doilea obiectiv este acela de facilitare a comunicării cu cadrele medicale, pentru că şi aici este o foarte mare provocare în continuare, deoarece sunt medici şi pacienţi care se respectă reciproc şi sunt situaţii în care, din păcate, acest respect nu există', a declarat, pentru AGERPRES, Maria Szerac, CEO Houston.
Aceasta a remarcat că, spre deosebire de evenimentul organizat în februarie la Alba Iulia, de această dată a existat mult mai mult curaj din partea oamenilor de a le adresa întrebări specialiştilor.
Participanţii la seminar s-au putut înscrie şi la o tombolă, organizatorii oferind în acest sens numeroase premii.
Următoarea întâlnire Safrina va avea loc în ianuarie la Braşov. Prima ediţie a avut loc în septembrie 2009 la Constanţa. Întâlnirile Safrina au fost iniţiate de Houston NPA, specializată în comunicare medicală. AGERPRES/ (A,AS-Marinela Brumar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Ancheta DSP Alba a stabilit o contaminare masivă cu salmonela în cazul nuntaşilor de la Bistra Autorităţile sanitare din Alba au constatat o contaminare masivă cu salmonela în gospodăria din Bistra unde, săptămâna trecută, a fost preparată mâncarea pentru o nuntă care s-a soldat cu spitalizarea a aproximativ unui sfert dintre participanţi.
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
Alba: Avertisment din partea DSP pentru organizatorii unei conferinţe despre cancer Autorităţile medicale din Alba au solicitat suspendarea unei conferinţe cu tema ''Cancer: Faci chimioterapie sau iei vitamine?'', apreciind drept tendenţioasă denumirea, dar şi exprimarea din afişul de promovare prin care potenţialii participanţi erau invitaţi să afle că ''medicamentele sintetice nu...
Alba: Echipamente medicale de bază în neurochirurgie, donate de Guvernul Japoniei Compartimentul de neurochirurgie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba a fost dotat cu echipamente medicale de ultimă generaţie, în valoare de circa 70.000 de euro, asistenţă financiară nerambursabilă acordată în baza unui contract de grant de Guvernul Japoniei.
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române, 140 de ani de activitate umanitară Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
Ziua mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii Ziua de 8 mai a fost declarată, în 1859, drept Ziua mondială a Crucii Roşii de către Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.