Cele mai citite
 


Rezidenţiatul se desfăşoară descentralizat în şase centre universitare
luni, 21 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Examenul de rezidenţiat se desfăşoară duminică descentralizat în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, la concurs fiind înscrişi 5.025 de absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, la această sesiune au fost scoase la concurs 3.810 locuri şi posturi - 2.998 locuri şi 812 posturi.
Dintre cele 2.998 locuri în rezidenţiat scoase la concurs, 2.600 locuri sunt pentru medicină, 290 pentru medicină dentară şi 108 pentru farmacie.
Cei mai mulţi candidaţi au optat pentru a susţine concursul în centrele din Bucureşti (1.773), Cluj-Napoca (821) şi Iaşi (770). Restul candidaţilor au optat pentru Timişoara (601), Craiova (552) şi Târgu Mureş (508).
În premieră, subiectele de examen vor fi proprii pentru fiecare universitate, dar bazate pe o tematică comună şi respectând o metodologie unică, în conformitate cu legislaţia în vigoare.
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Rittli, a declarat că anul acesta MS va pune accent pe pregătirea medicilor în specialităţile deficitare. Astfel, posturile scoase la concurs sunt, în principal, pentru medicina de urgenţă, ATI, neonatologie, oncologie, farmacie clinică, specialităţi unde nu există în prezent o acoperire suficientă cu personal calificat.
Concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore.
Ocuparea locurilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pe centru universitar pentru fiecare domeniu. Pentru rezidenţiatul pe post clasificarea se face pe fiecare post.
Posturile scoase la concurs pentru care nu au fost candidaţi înscrişi sau posturile pentru care candidaţii nu au obţinut punctajul minim de promovare nu vor putea fi alese de alţi candidaţi.
La UMF "Carol Davila" Bucureşti concursul de rezidenţiat va începe la ora 8,30 iar candidaţii înscrişi vor susţine examenul pentru locurile publicate de Centrele Universitare Bucureşti şi Constanţa.
Punctajul minim de promovare este de 60% din punctajul maxim al celor 200 de întrebări pentru fiecare specialitate.
În sălile pregătite de Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" vor fi prezenţi 1.773 medici, care vor concura astfel: 1.393 candidaţi pe 650 locuri pentru domeniul Medicină, 295 candidaţi pe 53 locuri pentru domeniul Medicină dentară şi 85 candidaţi pe 41 locuri pentru domeniul Farmacie.
Rectorul universităţii, prof. dr. Florian Popa, a declarat pentru AGERPRES că o primă corectură se va face pe loc, imediat la ieşirea din sală iar contestaţiile vor fi primite în 24 de ore, urmând ca răspunsul la acestea să fie dat în 48 de ore. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 5500 de candidaţi vor concura pe 3909 locuri şi posturi la rezidenţiat, pe 23 noiembrie Un număr de 5661 de candidaţi vor participa, pe 23 noiembrie, la concursul naţional de rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, organizat de Ministerul Sănătăţii în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, pe cele 3909 locuri şi posturi...
Rezidenţiatul se va desfăşura descentralizat Examenul de rezidenţiat, care se va desfăşura pe 20 noiembrie, va fi descentralizat, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii (MS) transmis, vineri, AGERPRES.
MS: Rezidenţiatul va fi organizat în data de 20 noiembrie şi se va desfăşura descentralizat Concursul de intrare în Rezidenţiat va fi organizat în data de 20 noiembrie şi, spre deosebire de anii trecuţi, se va desfăşura, descentralizat, în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii (MS).
La concursul de Rezidenţiat s-au înscris 5.030 absolvenţi La concursul de Rezidenţiat pe care Ministerul Sănătăţii îl va organiza în data de 20 noiembrie s-au înscris 5.030 absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie, care vor concura pe 3.810 locuri şi posturi scoase la concurs, informează MS într-un comunicat de presă remis vineri.
MS: 5.371 de absolvenţi, înscrişi la examenul de Rezidenţiat care va avea loc duminică Un număr de 5.371 absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie s-au înscris pentru examenul de Rezidenţiat din acest an, care va avea loc duminică, aceştia urmând să concureze pe 3.778 de locuri şi posturi.
Rezidenţiat la UMF 'Carol Davila' Bucureşti - 1.875 de candidaţi Un număr de 1.875 de candidaţi s-au înscris la concursul pentru admiterea în rezidenţiat la UMF "Carol Davila" din Bucureşti în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, examen care va avea loc duminică şi este organizat de Ministerul Sănătăţii.