Cele mai citite
 


Cluj: Un număr de 11 contestaţii la concursul de rezidenţiat
marţi, 22 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 11 medici din cei 821 care au susţinut, duminică, la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, concursul de intrare în rezidenţiat, pentru domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, au formulat contestaţii în privinţa punctajului obţinut după corectarea electronică efectuată la finalul probei de concurs, în prezenţa candidaţilor.
Prorectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Grigore Băciuţ, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că la specialitatea Medicină, pentru una din cele 200 de întrebări de concurs există o contradicţie în răspuns, dată de consultarea de către candidaţi a două surse bibliografice diferite.
"Evaluăm în acest moment această situaţie. Dacă vom anula acestă întrebare, se va face o rectificare a punctajului maxim, care este de 920 de puncte pentru domeniul Medicină. La specialitatea Farmacie, maximul este de 868 de puncte, iar la Medicină dentară de 902 puncte. Pe aceste două domenii nu au fost formulate contestaţii. După anunţarea rezultatelor finale se va face repartizarea celor admişi pe locuri şi pe posturi. Cele mai multe locuri - 25 - sunt la Anestezie Terapie Intensivă", a spus prorectorul Grigore Băciuţ.
El a precizat că din 2012, concurenţii la examenul de rezidenţiat vor avea o bibliografie unică - ediţia în limba română a volumului "Book des ECN", lansată în luna noiembrie a acestui an.
La concursul care s-a desfăşurat duminică descentralizat, în premieră, la UMF din Cluj-Napoca s-au înscris 821 de candidaţi dintre care 632 la medicină, 151 la medicină dentară şi 38 la farmacie. Examenul a constat într-un test grilă cu 200 de întrebări.
În urma corectării electronice, punctajele maxime obţinute au fost de 920 de puncte la medicină, 902 la medicină dentară şi 868 de puncte la farmacie.
Rezultatele contestaţiilor vor fi anunţate, miercuri, la ora 14,00. AGERPRES/ (A, AS - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Aproape 20 de candidaţi au contestat punctajul şi rescanarea grilei la examenul de rezidenţiat de la UMF Un număr de 19 candidaţi au formulat contestaţii privitor la punctajul care le-a fost acordat la textul grilă sau cu referire la rescanarea grilei, la examenul de rezidenţiat desfăşurat duminică, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca.
Rectorul UMF Cluj: Ne aşteptam la o participare mai mare la examenul de rezidenţiat Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Iuliu Haţieganu' din Cluj a organizat, duminică, o sesiune specială de rezidenţiat la care au participat 259 de candidaţi, cu mult mai puţini decât locurile disponibile. Pentru acest examen, Ministerul Sănătăţii a scos la concurs 432 de locuri.
Cluj: 816 medici au concurat pe 589 de locuri, la examenul de rezidenţiat de la UMF La examenul de rezidenţiat pe loc şi pe post, desfăşurat duminică, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, au candidat 816 medici pe 589 de locuri.
771 de candidaţi pentru rezidenţiat la UMF Iuliu Haţieganu Universitatea de Medicină şi farmacie 'Iuliu Haţieganu' a organizat, duminică, examenul pentru intrarea în rezidenţiat, examen la care s-u înscris 771 de candidaţi pentru 631 de locuri.
Cluj: Peste 800 de medici susţin examenul de rezidenţiat, la UMF Peste 800 de medici susţin, duminică, la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, examenul de rezidenţiat.
Concurenţă de 6,2 candidaţi pe un loc la examenul de intrare în rezidenţiat la medicină dentară, la UMF Târgu Mureş Pentru cele 273 de locuri scoase la concurs la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie s-au înscris 567 de candidaţi, concurenţa cea mai mare fiind la medicină dentară, unde...