Cele mai citite
 


Companiile din retail, imobiliare şi industrii sunt cele mai afectate de insolvenţă
marţi, 22 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Companiile din retail, imobiliare şi industrii (incluzând producţia de utilaje, farmaceutice, agro-alimentare etc) sunt cele mai afectate de insolvenţă, iar cauza principală este lipsa de finanţare, direct corelată cu scăderea puterii de consum a populaţiei, se arată într-un comunicat al Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR).
În retail, principala dificultate cu care se confruntă companiile aflate în proceduri de insolvenţă este lipsa capitalului circulant pentru finanţarea stocurilor, în condiţiile unei structuri rigide a costurilor şi a unor activităţi puternic sezoniere.
Conform reprezentanţilor CITR, veniturile pe metru pătrat continuă să fie la un nivel foarte jos, iar marjele de profit fac faţă cu greu cheltuielilor financiare generate de un grad mare de îndatorare. În ultimii ani, atât micile magazine de stradă, cât şi marile companii de distribuţie de bunuri de consum au fost afectate.
În ceea ce priveşte proiectele imobiliare, potrivit Andreei Anghelof, managing partner al CITR, un număr tot mai mare de proiecte demarate în perioada 2006-2008 au fost sistate de către investitori, mulţi dintre aceştia renunţând la dezvoltarea proiectelor încă dintr-o fază incipientă a acestora.
În perioada care urmează, o sursă de proiecte de insolvenţă o vor reprezenta investiţiile realizate în perioada 2005-2008 în bunuri de natura terenurilor, în speranţa dezvoltării unor proiecte imobiliare, şi care în actualul context economic nu mai sunt sustenabile.
Pe lânga lipsa finanţării, domeniile retail şi imobiliare se numără lipsa de finanţare sunt afectate şi de scăderea puterii de consum a populaţiei şi a cererii de imobile.
În aria industriilor sunt relativ puţine nume sonore aflate în insolvenţă, în condiţiile în care managerii unor astfel de companii se tem în mod nejustificat că asocierea mărcii lor cu procedura insolvenţei le-ar putea afecta poziţia pe piaţă.
Chiar dacă sectorul industiilor este afectat de efectele crizei financiare, accesul companiilor la reeşalonarea creditelor este mai facilă decât a companiilor care activează în domenii precum retailul. Se ajunge astfel la întârzierea declanşării unor proceduri de restructurare a companiilor, extrem de necesare de multe ori.
Potrivit aprecierii reprezentanţilor CITR, cele mai atractive companii pentru investitori par a fi cele care activează în industrii. Un motiv îl constituie câştigurile mai sigure şi mai rapide decât în real estate.
Investitorii interesaţi de domeniul industriilor sunt fie cei care intenţionează să-şi repoziţioneze propriul business pe piaţă printr-o achiziţie de active ale unor companii cu dificultăţi financiare, fie cei care urmăresc valorificarea activelor cumpărate într-un termen cât mai apropiat achiziţiei respective.
Casa de Insolvenţă Transilvania deţine birouri în Bucureşti, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Arad, Braşov, Iaşi, Oradea, Satu Mare, Sibiu şiTimişoara. În portofoliul companiei se află, printre altele, Leonardo, Flanco, Diverta, Tiago Malls, Boom, Fortus Iaşi. Până în prezent, CITR a gestionat aproximativ de 500 de dosare de insolvenţă sau lichidare voluntară, la nivelul întregii ţări.AGERPRES/(AS-Daniel Cocoru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
Braşov: Finanţare totală pentru cinci planuri de tratament cu radioterapie IMRT-VMAT Braşov, 30 iun /Agerpres/- Centrul de tratare a cancerului Amethyst-Radiotherapy a acceptat invitaţia Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) din România de a sprijini campania socială "Învinge cancerul! Luptăm Împreună!". Prin acest demers desfăşurat la nivel naţional, Amethyst-Radiotherapy...
Cluj: Proiect cu finanţare europeană pentru ridicarea calităţii programelor de studii medicale şi farmaceutice Cinci universităţi cu profil medical şi farmaceutic din România au elaborat şapte programe de studii, care vor contribui la creşterea calităţii ofertei educaţionale din domeniul sănătăţii, în cadrul proiectului intitulat "Standarde de calitate şi indicatori de performanţă specifici pentru învăţământul...
Iaşi: În premieră naţională, studenţii de la UMF pot accesa credite de finanţare a studiilor cu plata la angajare Studenţii Universităţii de Medicină 'Gr. T. Popa' din Iaşi vor putea accesa linii de creditare cu rambursare după terminarea studiilor.
Analaiza CITR privind principalele sectoare expuse la risc de insolvenţă în 2015 Tendinţele noi anul acesta le reprezintă industria farma şi domeniul transporturilor, însă imobiliarele şi construcţiile vor rămâne în continuare de actualitate şi ele. Acestea sunt principalele sectoare care vor întâmpina dificultăţi financiare în 2015 şi care ar putea genera o creştere în rândul numărului...
Capitala şi alte nouă oraşe româneşti au găzduit, simultan, "11even", eveniment derulat în premieră în România Un eveniment de interacţiune socială, "11even", s-a desfăşurat în premieră, vineri, la Bucureşti, alte nouă oraşe din România (Alba Iulia, Braşov, Cluj Napoca, Iaşi, Oradea, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş, Timişoara), găzduind simultan acelaşi tip de eveniment.