Cele mai citite
 


Roche anunţă că a depistat 13 cazuri de gripă A rezistente la Tamiflu
marţi, 8 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Gigantul farmaceutic elveţian Roche Holding AG a anunţat că a fost informat cu privire la existenţa a 13 cazuri de gripă porcină care au devenit rezistente la medicamentul său antiviral Tamiflu, relatează, luni, agenţia Associated Press.
Pe baza testelor recent efectuate, reprezentanţii companiei subliniază că mai puţin de un procent dintre adulţi şi sub patru la sută dintre copii au dezvoltat rezistenţă.

David Reddy, şeful diviziei care se ocupă de Tamiflu, a declarat că nu se ştie sigur care este motivul pentru care cei 13 pacienţi au dezvoltat rezistenţă în timp ce au luat medicamentul menţionat. Reddy susţine însă că pacienţilor le-au fost date numai doze de prevenţie, care înseamnă doar jumătate din cantitatea terapeutică folosită în mod normal.

Şeful diviziei Tamiflu a menţionat, totodată, că medicamentul este în continuare pe deplin eficace în tratarea gripei A/H1N1.

Potrivit lui Reddy, cazurile de rezistenţă sunt răspândite peste tot în lume, în Europa, Statele Unite şi Asia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ţările din G7, Mexicul şi CE vor conlucra în continuare în combaterea pandemiei de gripă A(H1N1) Miniştrii sănătăţii din ţările membre ale G7 (principalele state industrializate ale lumii) şi din Mexic, comisarul european pentru sănătate Androulla Vassiliou şi ministrul sănătăţii din Suedia (ţara ce deţine preşedinţia semestrială a UE), Maria Larsson, au semnat vineri la Bruxelles o declaraţie în...
Virusul AH1N1, contractat de nouă persoane în şase zile Virusul AH1N1 a afectat în perioada 31 august - 6 septembrie nouă oameni, totalul persoanelor infectate la nivel naţional ajungând la 316, informează un comunicat remis luni de Ministerul Sănătăţii.
Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu A/H1N1 a ajuns la 307 în România Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile a anunţat că, în perioada 24-30 august, au fost raportate 26 de noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1, numărul persoanelor depistate cu noul virusul gripal confirmate pe teritoriul României ajungând la 307, potrivit unui comunicat...
Institutul Cantacuzino va produce vaccinul gripei noi Bucureşti, 11 aug /Agerpres/ - "Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie Cantacuzino a primit de la institutul de profil din Marea Britanie două variante ale virusului gripal implicat în actuala pandemie şi, în momentul de faţă, se găseşte în etapa studiilor...
Dolj: A început campania de informare în şcoli privind riscurile gripei noi Odată cu începerea noului an şcolar, în şcolile din judeţul Dolj a demarat şi campania de informare a elevilor despre riscurile la care sunt expuşi din cauza virusului A(H1N1).
Grecia: decesul unui turist francez contaminat cu virusul H1N1 Un francez în vârstă de 29 ani, sosit în Grecia pentru a-şi petrece vacanţa, a decedat marţi de gripă H1N1 într-un spital din Atena, a comunicat Ministerul grec al Sănătăţii, transmite AFP.