Cele mai citite
 


Criza de medicamente esenţiale din Marea Britanie va face obiectul unei anchete în parlament
marţi, 22 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Continua penurie de medicamente esenţiale din Marea Britanie va face obiectul unei anchete în parlamentul ţării, în urma plângerilor formulate de farmacişti, care susţin că o cantitate masivă de astfel de medicamente ajung la export, relatează luni agenţia Reuters.
Potrivit All-Party Pharmacy Group, unul din grupurile transpartinice neoficiale din legislativul britanic, această criză se înregistrează de doi ani şi nu sunt semne că situaţia se va îmbunătăţi.

Motivele care stau la baza lipsei de medicamente esenţiale pe piaţa britanică sunt complexe, iar eforturile făcute până acum de a soluţiona problema au eşuat, consideră All-Party Pharmacy Group, care urmează să prezinte un raport la începutul anului viitor.

Un studiu realizat de Lloydspharmacy, din cadrul grupului farmaceutic germane Celesio, la care au luat parte 396 de farmacii afiliate din Marea Britanie a indicat că 80% dintre acestea din urmă nu au putut elibera unele reţete din cauza crizei de medicamente.

Preţurile mici ale medicamentelor britanice comparativ cu alte ţări europene au încurajat exporturile, ceea ce face ca numeroase farmacii din ţară să se confrunte cu lipsa de provizii, a arătat studiul.

Exporturile au fost stimulate de o liră sterlină mai slabă, care a crescut atractivitatea Marii Britanii pentru distribuitorii care au putut cumpăra medicamente mai ieftine şi să le vândă apoi în profit pe alte pieţe din Europa.

Acest comerţ este legal, potrivit normelor Uniunii Europene, dar reprezintă de mai multă vreme un motiv de nemulţumire pentru producătorii de medicamente. De-a lungul timpului, au fost şi situaţii când companii farmaceutice s-au plâns de o invazie de produse ieftine de import în Marea Britanie, într-un moment în care preţurile medicamentelor britanice erau relativ ridicate.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marile companii farmaceutice trebuie să se extindă pe pieţele emergente, potrivit unui studiu Principalii producători de medicamente trebuie să acţioneze rapid pentru a se adapta noii ordini mondiale în care unele dintre pieţele emergente par hotărâte să detroneze unele dintre pieţele naţionale în ceea ce priveşte vânzarea de produse farmaceutice, avertizează un raport dat publicităţii marţi...
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
Criză de medicamente în farmaciile din Grecia Grecia se confruntă cu o gravă criză de medicamente în contextul în care companii multinaţionalele farmaceutice au oprit furnizările din cauza crizei economice şi a preocupărilor că medicamentele vor fi exportate prin intermediari deoarece preţurile sunt mai mari în alte ţări europene, relatează cotidianul...
Marea Britanie: companiile farmaceutice exploatează o "portiţă" legală pentru a creşte preţurile medicamentelor Companiile de medicamente au fost acuzate de 'jaf la drumul mare' în dauna sistemului naţional de sănătate (NHS), după ce acestea s-au folosit de o 'portiţă' legală pentru a creşte preţurile la medicamente, în unele cazuri cu până la 2.000 de procente, relatează The Independent.
Deficitul endemic de ingineri, o sursă de tensiune asupra economiei Marii Britanii Lipsa de ingineri este endemică în Marea Britanie. În urma crizei financiare, politicienii britanici au recunoscut ca au avut prea mare încredere într-un sector financiar supradimensionat, care a aruncat ţara în criză. Dar reechilibrarea competenţelor forţei de muncă britanice ar putea necesita o schimbare...
Boom al vânzărilor de vaccinuri şi măşti antigripă: marile companii farmaceutice 'îşi freacă mâinile' de mulţumire Există persoane care ''îşi freacă mâinile'' de mulţumire privind gripa AH1N1, şi nu numai pentru a le dezinfecta şi a evita contaminările. Este vorba de farmacii şi mari case farmaceutice. Pe lângă marea afacere legată de vaccin, cumpărat în cantităţi industriale de numeroase ţări, şi o serie întreagă...