Cele mai citite
 


Directorul general Margaret Chan, singurul candidat la conducerea OMS din 2012
marţi, 22 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Margaret Chan, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, al cărei mandat se încheie în iunie 2012, este singurul candidat la conducerea organizaţiei după această dată, conform anunţului făcut luni, într-un comunicat, de preşedintele consiliului executiv al OMS, Rahhal El Makkaoui, transmite AFP.
Acesta "a informat statele membre că a fost prezentată o singură candidatură, şi anume a dr. Margaret Chan, al cărei nume a fost propus de China".

Cele 194 de state membre au avut posibilitatea de a propune candidaturi în perioada 4 iulie-15 noiembrie.

Margaret Chan, în vârstă de 64 de ani, a fost numită în funcţie în noiembrie 2006, după ce, în calitate de responsabil guvernamental în Hong Kong, a gestionat episoadele de gripă aviară, în 1997, şi de sindrom respirator acut sever /SRAS/, în 2003.

Din fruntea OMS, Margaret Chan a lansat alerta de pandemie de gripă H1N1 în iunie 2009.

Potrivit comunicatului, consiliul executiv al OMS se va reuni între 16 şi 23 ianuarie 2012, la Geneva, urmând să decidă prin vot asupra prezentării candidaturii dnei Chan Adunării mondiale a organizaţiei.

Adunarea celor 194 de state membre, care se va întruni între 21 şi 26 mai, va lua decizia finală cu privire la numirea viitorului director general al organizaţiei, mai precizează comunicatul.AGERPRES/(Irina Cristea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa H1N1: lumea a avut noroc, potrivit directorului OMS Lumea a avut 'noroc' cu prima pandemie gripală a secolului, care s-a soldat cu 18.000 de morţi de la descoperirea sa în aprilie 2009, deoarece virusul H1N1 nu a suferit mutaţii, a afirmat luni directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, Margaret Chan, informează AFP.
Margaret Chan a fost desemnată oficial pentru un al doilea mandat în fruntea OMS Consiliul executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/ a numit-o oficial miercuri pe actuala directoare generală a organizaţiei, Margaret Chan, candidată la propria sa succesiune, în condiţiile în care mandatul acesteia se încheie în iunie a.c., informează AFP.
OMS: Experţii evaluează gestionarea pandemiei de gripă H1N1 O comisie de experţi examinează începând de luni, la sediul din Geneva al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, modul în care a fost gestionată pandemia de gripă H1N1, informează AFP.
Olimpice: Pe lângă virusul Zika, Brazilia se confruntă şi cu o epidemie de gripă H1N1, cu patru luni înaintea JO 2016 Virusul Zika nu mai este singura problemă de sănătate care dă bătăi de cap autorităţilor din Brazilia, confruntate acum şi cu o epidemie de gripă aviară mai mortală decât în 2015, cu patru luni înaintea Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, informează AFP.
OMS ar putea declara sfârşitul pandemiei de gripă H1N1 (surse) Comitetul de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) intenţionează să se reunească marţi pentru a analiza datele disponibile în prezent şi pentru a declara sfârşitul pandemiei de gripă H1N1, informează Bloomberg News, citând două persoane care deţin informaţii credibile despre subiect.
Hong Kong în alertă înainte de vacanţa de Anul Nou chinezesc după un deces de gripă aviară în China O femeie din oraşul Shenzhen (sudul Chinei) a murit după ce a fost infectată cu virusul gripei aviare H5N6, extrem de contagios, la câteva zile după ce a fost internată în spital, a indicat miercuri Departamentul pentru sănătate din Hong Kong, citat de Reuters.