Cele mai citite
 


Liviu Dragnea solicită Senatului constituirea unei comisii de anchetă privind activitatea prefectului judeţului Teleorman
marţi, 22 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea, a solicitat Biroului Permanent al Senatului constituirea unei Comisii parlamentare de anchetă care să verifice modul în care prefectul judeţului, Teodor Niţulescu, îşi exercită prerogativele funcţiei cu care a fost investit, "în speranţa că faptele acestuia, de o gravitate cu totul ieşită din comun, constând în abuz în serviciu şi abuz de putere, vor fi sancţionate".
Biroul Permanent a luat act, în şedinţa de luni, de scrisoarea înaintată Senatului de preşedintele CJ Teleorman în data de 11 noiembrie, a anunţat vicepreşedintele social-democrat al Senatului, Ioan Chelaru, la finalul şedinţei Biroului Permanent al Senatului de luni.
În documentul citat se precizează că "situaţia catastrofală din judeţul Teleorman, generată de numeroase acţiuni subversive şi extrem de nocive ale prefectului judeţului, nu este una accidentală, ci o practică obişnuită a acestuia".
"Solicit insistent constituirea unei Comisii de anchetă pentru cercetarea abuzurilor întrucât toate acţiunile abuzive ale prefectului judeţului Teleorman, care îl descalifică iremediabil, fiind incompatibil cu funcţia, pe care vremelnic o deţine ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, se răsfrâng asupra cetăţenilor judeţului, respectiv mii de profesori şi funcţionari care nu-şi primesc salariile, zeci de mii de oameni care vor sta în frig şi în întuneric în această iarnă, însoţitori ai persoanelor cu handicap care nu-şi mai primesc indemnizaţiile, investiţii mari care sunt stopate, sute de milioane de euro din fonduri europene care vor fi pierdute, administraţia publică blocată şi un judeţ condamnat la nedezvoltare", se precizează în scrisoarea lui Liviu Dragnea.
Preşedintele CJ Teleorman subliniază faptul că un sfert din unităţile administrativ-teritoriale din judeţ au activitatea blocată ca urmare a atacării în instanţa contencios, "netemeinic, ilegal şi în mod abuziv" a unui număr însemnat din actele administrative adoptate de autorităţile locale deliberative sau executive ale acestora.
"Odată atacate, punerea în aplicare şi executarea prevederilor actelor administrative respective este suspendată de drept până la pronunţarea unei hotărâri definitive şi irevocabile. Astfel, în această situaţie, s-au produs importante prejudicii cu consecinţe foarte grave pentru comunitatea locală. (...) În prezent, pe rolul instanţelor de judecată din cadrul Secţiei de contencios administrativ din cadrul Tribunalului Teleorman şi al Curţii de Apel Bucureşti se află un număr de peste 300 de acţiuni introduse de prefect, dintre care 28 se referă la Hotărâri ale Consiliului Judeţean Teleorman", se mai arată în documentul amintit.
Potrivit lui Dragnea, blocarea actelor administrative duce la imposibilitatea implementării proiectelor de interes local şi regional, la imposibilitatea de a primi sau de a efectua plăţi din fondurile europene alocate pentru proiecte cu finanţare nerambursabilă, la imposibilitatea de a plăti salariile profesorilor şi ale personalului autorităţilor locale, precum şi la imposibilitatea de a susţine financiar o parte din costul gigacaloriei sau de a finanţa activitatea cantinelor de ajutor social şi de a asigura furnizarea laptelui şi a cornului pentru elevi.
"Prefectul Teodor Niţulescu, încă de la momentul preluării funcţiei, a folosit această calitate pentru a obţine în mod ilegal avantaje materiale pentru el şi familia sa", mai susţine Liviu Dragnea.
Pentru a-şi susţine afirmaţia, acesta a prezentat conducerii Senatului "cazul de notorietate" al dotării Spitalului de Pneumoftiziologie Roşiorii de Vede cu aparatura necesară.
"Teodor Niţulescu, care fusese numit în funcţia de prefect de abia o lună, s-a implicat în mod direct în efectuarea operaţiunilor privind achiziţionarea bunurilor, săvârşind fapte de natură penală, dar care datorită funcţiei deţinute de acesta, au rămas nesancţionate din 2009 până în prezent. (...) Interesul prefectului pentru achiziţiile de la Spitalul de Pneumoftiziologie se explică prin faptul că firma unde acesta şi soţia sa sunt acţionari, respectiv SC Venus MOb SRL, trebuia să fie unul dintre furnizori. Prefectul nu numai că a forţat în mod abuziv introducerea firmei sale în procesul de achiziţii, ci a şi stabilit cantitatea şi preţul produselor achiziţionate de spital", se mai arată în scrisoarea înaintată către conducerea Senatului. AGERPRES/ (AS - Cătălina Barbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Teleorman: Documente din 2009, căutate de procurorii DNA la Spitalul de Pneumoftiziologie din Roşiori de Vede Percheziţiile procurorilor DNA vizează o serie de documente de la sfârşitul anului 2009, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul Spitalului de Pneumoftiziologie din Roşiori de Vede, Valerică Cârciumaru.
INTERVIU/Petrescu (Poşta Română): Dacă nu aveam ghiulele de picior, indicatorii economici arătau mult mai bine Poşta Română va contracta în cel mult două luni un credit de 46,1 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru realizarea unor investiţii în platformele IT&C, care au o vechime de peste 10 ani, dar şi într-un centru de sortare automatizat la Otopeni, a declarat...
Olt: Investiţii de peste 10 milioane de euro în infrastructura socială din judeţ, prin POR Consiliul Judeţean (CJ) Olt a atras fonduri europene de peste 10 milioane de euro pentru îmbunătăţirea infrastructurii sociale din judeţ, majoritatea proiectelor implementate fiind deja finalizate, a anunţat, joi, consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Miruna Ginerică.
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...
Conducerea SCJU Târgu Mureş: Aşteptăm ancheta DNA în cazul achiziţiei de dezinfectanţi Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat marţi, după anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie pentru analizarea unor eventuale fapte de natură penală în privinţa unor constatări ale Corpului de control...