Cele mai citite
 


Medicii şi avocaţii din Marea Britanie, din ce în ce mai dependenţi de băutură
marţi, 22 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr tot mai mare de medici şi avocaţi din Marea Britanie au probleme cu alcoolismul. Potrivit experţilor, acest tip de alcoolism diferă de cel obşnuit, transmite BBC News.
Mulţi dintre aceştia apelează la ajutorul centrelor de reabilitare din străinătate, astfel încât să nu-şi strice reputaţia în ţară.

După cum declară şeful unei centru de tratament împotriva dependenţei de alcool şi droguri din Thailanda, numărul solicitanţilor din partea medicilor şi avocaţilor din Regatul Unit este de câteva ori mai mare decât din partea reprezentanţilor altor profesii.

Fiecare al 15-lea medic din Marea Britanie s-a lovit într-un moment dat al vieţii de problema dependenţei de alcool. În plus, riscul ca medicii să se îmbolnăvească de ciroză hepatică este de trei ori mai mare decât în cazul altor profesii. În rândul avocaţilor britanici, alcoolismul reprezintă o problemă pentru 24% dintre aceştia.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Efectele consumului de alcool si droguri asupra familiei Castle Craig Hospital, cel mai mare centru specializat in tratamentul dependentei din Marea Britanie lanseaza un nou material video informativ despre boala dependentei. Clipul, subtitrat in limba romana, prezinta efectele consumului de alcool si droguri asupra familiei. Lee Taylor, coordonatorul...
In curand: Cea mai mare clinica pentru tratamentul dependentei din lume Cele mai mari clinici pentru tratamentul dependentei din Statele Unite ale Americii - Betty Ford Clinic si Hazelden – si-au anuntat recent planurile de fuziune, ce pun bazele celei mai mari organizatii pentru reabilitare din lume.
Companiile romanesti pot economisi bani adresand problema dependentei la serviciu Alcoolismul si dependenta de droguri sunt probleme globale. Organizatia Internationala a Muncii estimeaza ca, la nivel mondial, pana la 5% din forta medie de munca este dependenta de alcool si pana la 25% consuma alcool in exces, riscand sa devina dependenta.
Aziluri legale pentru consumatori de droguri vor fi deschise în Marea Britanie Autorităţile conurbaţiei britanice Brighton and Hove au propus înfiinţarea, în premieră în Marea Britanie, a unor aziluri legale pentru dependenţii de droguri. Clienţii unor asemenea instituţii vor putea să consume, fără a fi sancţionaţi, substanţe interzise oficial. Poliţia regiunii East Sussex a sprijinit...
Anxietatea sociala si dependenta Imagineaza-ti o camera plina de oameni. Nu cunosti pe nimeni. Incep sa-ti transpire mainile. Inima incepe sa-ti bata mai puternic. Esti cuprins de panica.
Sălaj: Sprijin pentru dependenţii de alcool în cadrul primului grup al alcoolicilor anonimi Primul grup al alcoolicilor anomini din Sălaj s-a constituit, în urmă cu puţin timp, la Zalău, unde o mână de voluntari care activează în cadrul Centrului Sf. Nicolae al Asociaţiei Filantropia Porolissum fac eforturi importante, alături de specialişti din Cluj, pentru a-i readuce pe drumul cel bun pe...