Cele mai citite
 


ONU: 34 milioane de persoane infectate cu HIV trăiesc graţie tratamentelor
marţi, 22 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr record de 34 milioane de persoane din lume infectate cu HIV erau în viaţă în 2010 în principal datorită accesului mai uşor la tratamente care au contribuit la reducerea numărului de decese, potrivit raportului din 2011 al ONUSIDA, dat publicităţii luni, relatează AFP.
''Numărul persoanelor cu HIV /virusul SIDA/ în viaţă n-a fost niciodată atât de mare, în principal datorită accesului mai mare la tratamente'', au afirmat experţii ONU în raport.
În comparaţie cu 2009, numărul seropozitivilor a crescut cu 3,3 % şi numărul de noi infecţii a rămas stabil la 2,7 milioane, deşi tendinţa este în scădere, potrivit unui purtător de cuvânt al ONUSIDA din Geneva.
În schimb, numărul deceselor legate de SIDA a scăzut la 1,8 milioane /-5,3 %/, deoarece stadiul actual al cercetărilor permite salvarea mai multor bolnavi, potrivit experţilor de la ONUSIDA.
''În urmă cu câţiva ani părea ceva fantezist să anunţi sfârşitul epidemiei SIDA pe termen scurt, dar ştiinţa, sprijinul politic şi riposta comunitară încep să dea rezultate tangibile şi sigure'', a afirmat Michel Sidibé, directorul executiv al ONUSIDA.AGERPRES/(Angela Sârbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
Număr record de infecţii cu virusul SIDA în Europa şi în Asia Centrală în 2014 (UE şi OMS) Un număr record de infecţii cu virusul SIDA (HIV) a fost înregistrat în Europa şi în Asia Centrală în 2014, dintre care aproape o treime au afectat imigranţii, au indicat joi Uniunea Europeană şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cu puţin înaintea Zilei mondiale de de luptă împotriva SIDA, marcată la...
Ziua Mondială împotriva SIDA se desfăşoară în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, se desfăşoară, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
Virusul HIV progresează în Europa, însă cazurile de SIDA sunt în scădere /raport/ Virusul SIDA /HIV/ a continuat să progreseze în Europa în 2010, dar tratamentele fac să scadă numărul de cazuri unde boala se declanşează efectiv, potrivit unui raport comun al Centrului European de Control şi Prevenţie a Bolilor /ECDC/ şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, publicat miercuri şi...
UPDATE Omenirea a inversat cursul infectărilor cu HIV şi îşi fixează un nou obiectiv: eradicarea SIDA în 2030 Lumea a atins cel de-al şaselea Obiectiv al Mileniului 2015, cel de a fi redus propagarea maladiei SIDA şi îşi va fixa pentru următorii 15 ani un obiectiv mai ambiţios: eradicarea virusului HIV în 2030, relatează marţi EFE.
Vaslui: Şapte cazuri noi de infecţii HIV, în cursul acestui an În primele nouă luni ale acestui an au fost luate în evidenţă la nivelul judeţului Vaslui şapte cazuri noi de persoane infectate cu HIV. Potrivit conducerii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, la această dată sunt în evidenţa medicilor specialişti vasluieni 77 de persoane seropozitive.