Cele mai citite
 


Peste 600 de radiografii au fost efectuate gratuit în cadrul unei campanii de educaţie şi prevenţie
marţi, 22 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 600 de radiografii gratuite au fost efectuate în cadrul campaniei 'Respiră ADÂNC şi gândeşte-te BINE!', câte 150 pentru fiecare centru din oraşele: Arad, Bucureşti, Constanţa şi Petroşani, se arată într-un comunicat de presă al Ligii Române de Cancer.
Campania a fost dedicată informării, educării şi prevenţiei despre cancerul pulmonar, iar radiografiile gratuite au fost oferite de către Euromedic România.
Pentru a veni în sprijinul persoanelor interesate, organizatorii au decis ca în cadrul campaniei să ofere acestora posibilitatea să-şi facă o radiografie pulmonară la mai puţin de jumătate din preţul iniţial, adică de la un cost de 75 de lei, cei interesaţi vor plăti doar 30 de lei. Această ofertă este valabilă până la sfârşitul lunii noiembrie.
'Suntem foarte bucuroşi că în campania 'Respiră ADÂNC şi gândeşte-te BINE!', persoanele din România au reacţionat pozitiv, astfel încât numărul de 600 de radiografii oferite gratuit s-a epuizat cu mult timp înainte de finalizarea campaniei. Deşi nu mai sunt disponibile radiografii gratuite, Euromedic România va fi în continuare alături de persoanele care doresc să facă această investigaţie, oferindu-le acestora o reducere de 60%, preţul final ajungând la 30 lei, reducerea fiind valabilă până la sfârşitul lunii noiembrie', a declarat dr. Anca Petca, preşedinte Euromedic România.
La rândul său Dr. Iustina Fusu, medic specialist radioterapie, vicepreşedinte al Ligii Române de Cancer a declarat că prin mesajul campaniei 'am reuşit să atragem atenţia tuturor persoanelor în ceea ce priveşte cancerul pulmonar, să îi resposabilizăm, dar şi să îi informăm şi să îi ajutăm la prevenirea aceastei afecţiuni. Rezultatele campaniei de luptă împotriva cancerului pulmonar, până în acest moment, arată că oamenii au înţeles foarte bine importanţa unui control periodic, care, făcut la timp, de cele mai multe ori le poate salva viaţa. Toate aceste acţiuni pe care le facem sunt pentru a elimina din mentalul colectiv 'cancerul' ca o sentinţă irevocabilă la moarte'.
Dr. Dana Stănculeanu, medic primar oncolog la Instititul Oncologic 'Prof. dr. Alexandru Trestioreanu', Bucureşti a evidenţiat: 'Peste tot în lume, cancerul reprezintă o problemă majoră pentru sănătatea publică. În România, aceasta este a doua cauză de deces, după bolile cardiovasculare. Spre deosebire de ţările dezvoltate, unde diagnosticul de cancer se face în fazele incipiente, în România se face în stadii avansate. Frecvenţa cazurilor de cancer a crescut la toate categoriile de vârstă. Din fericire, numeroase forme de cancer pot fi tratate cu succes dacă sunt depistate cât mai devreme', a mai spus dr. Dana Stănculeanu. AGERPRES/(AS-Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campania “Respiră ADÂNC şi gândeşte-te BINE!” un succes la nivel naţional Campania “Respiră ADÂNC şi gândeşte-te BINE!”, campanie dedicată informării, educării şi prevenţiei cancerului pulmonar, a avut un impact deosebit asupra persoanelor din România, ceea ce a dus la epuizarea, într-un timp foarte scurt, în numai 10 zile, a radiografiilor oferite gratuit de către Euromedic...
Luna Internaţională de luptă împotriva cancerului pulmonar Liga Română de Cancer lansează, în luna noiembrie, o campanie de informare şi educare privind implicaţiile cancerului la plămâni, sub mesajul ''Respiră adânc şi gândeşte-te bine!'', se arată într-un comunicat de presă.
Luna Internationala de lupta impotriva cancerului pulmonar Liga Romana de Cancer lanseaza, in luna noiembrie, o campanie de informare si educare privind implicatiile cancerului la plamani, sub mesajul „Respira adanc si gandeste-te bine!”, beneficiind de sprijinul companiilor Roche Romania si Euromedic Romania.
Prahova: Radiografiile pulmonare gratuite oferite în cadrul campaniei 'Respiră ADÂNC şi gândeşte-te BINE' s-au epuizat Campania ''Respiră ADÂNC şi gândeşte-te BINE!'', lansată la începutul lunii noiembrie de către Liga Română de Cancer (LRC), a avut un mare impact la nivel naţional, cele 600 de radiografii pulmonare gratuite oferite în timpul acestei campanii epuizându-se în doar zece zile.
Radiografii pulmonare gratuite la clinicile Anima din Bucureşti Un număr de 500 de persoane vor beneficia de radiografii pulmonare gratuite în cadrul campaniei "Respira ADÂNC şi gândeşte-te BINE!", de prevenţie, informare şi educare privind cancerul pulmonar.
Fumatul si poluarea – factori de risc pentru cancerul pulmonar Campanie de informare cu privire la cea mai agresiva forma de cancer – cancerul pulmonar Cu ocazia Lunii Internationale de Lupta Impotriva Cancerului Pulmonar, Liga Română de Cancer si Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) continua si in 2012 campania de preventie, informare si educare...