Cele mai citite
 


Profesorul Irinel Popescu - desemnat preşedinte interimar al PC Bucureşti
marţi, 22 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Profesorul Irinel Popescu a fost desemnat în funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei PC a municipiului Bucureşti, a afirmat liderul conservator Daniel Constantin, luni, cu prilejul Biroului Politic al PC.
"PC consideră că a venit momentul ca şi la nivelul Bucureştiului să începem să facem o altă politică, să schimbăm modalitatea în care se prezintă politicienii de la nivelul Bucureştiului", a declarat Daniel Constantin.
El crede că prin ţinuta şi reputaţia pe care o are profesorul Irinel Popescu se poate da un altfel de mesaj către bucureşteni.
Preşedintele PC a spus că e vorba de "un mesaj pe care aceştia să îl recepteze aşa cum trebuie, că într-adevăr Partidul Conservator şi Uniunea Social Liberală, prin oamenii pe care-i va propune de acum înainte, doreşte cu adevărat să reintroducă o scară a valorilor în politica românească şi să nu mai discutăm doar aşa de oameni care poate zâmbesc bine la presă, la electorat şi oameni care totuşi au demonstrat prin cariera profesională că reprezintă ceva pentru electorat şi dau o anumită notă în ceea ce înseamnă alegerea din anul 2012".
Irinel Popescu a spus că un preşedinte interimar are şi un mandat limitat şi poate capacităţi limitate de decizie, dar cu toate acestea îşi propune câteva obiective. "Evident, la modul general, reconstrucţia organizaţiei Bucureşti şi a organizaţiilor de sector, la modul particular poate am să încep cu priorităţile de care m-am ocupat şi până acum şi care sunt sănătatea şi învăţământul", a precizat acesta.
El a spus, la modul general, că organizaţia de Bucureşti a PC va susţine în continuare iniţiativele primarului general Sorin Oprescu în aceste două sectoare în mod special, deci refacerea spitalelor din Bucureşti, a infrastructurii de sănătate, a unităţilor de învăţământ şi cercetare în mod special.
"Întrucât dânsul (Oprescu n.r.) şi-a anunţat dorinţa de a candida pentru un al doilea mandat, (n.r. organizaţia PC Bucureşti) va susţine acest demers în primul rând în ce mă priveşte şi din solidaritate de breaslă şi în al doilea rând deoarece consider că efectiv a făcut ceva la nivelul Bucureştiului", a declarat Irinel Popescu.
Întrebat dacă va candida pentru funcţia de preşedinte al PC Bucureşti, el a răspuns că probabil nu, dar asta va hotărî până la urmă PC.
Solicitat să îşi spună părerea despre despre Cristian Popescu Piedone, Irinel Popescu a afirmat că nu poate să se pronunţe, pentru că au fost colegi de partid şi că e probabil un bun primar de sector.
"O organizaţie sigur că are forţa pe care i-o dau membrii săi şi de aceea poate că atragerea de cât mai mulţi oameni care să participe la acest efort de reconstrucţie este importantă. Cum spuneam, de aceea mi-am permis să încep cu iniţiative în domeniile pe care le stăpânesc cel mai bine, deci să consider învăţământul, cercetarea şi sănătatea priorităţi, iar celelalte vor veni de la sine poate şi pe această durată limitată a mandatului meu interimar, poate şi ulterior", a spus Irinel Popescu.
Întrebat care e primul lucru pe care-l va face la PC Bucureşti, el a răspuns că va evalua capacităţile actuale ale organizaţiei, începând de la structură şi de la punctele de sprijin pe care le are în fiecare dintre organizaţiile de sector şi după aceea va încerca să vadă unde pot fi ameliorate lucrurile. AGERPRES (A - Iulia Petre Carciog)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sorin Oprescu a participat la deschiderea Congresului Mondial al Asociaţiei Internaţionale a Chirurgilor Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a participat miercuri la deschiderea Congresului Mondial al Asociaţiei Internaţionale a Chirurgilor, Gastroenterologilor şi Oncologilor, eveniment aflat la cea de-a 23-a ediţie, care are loc zilele acestea la Bucureşti.
PC: Irinel Popescu se retrage din politică şi se dedică exclusiv activităţii medicale Irinel Popescu, preşedintele organizaţiei PC Bucureşti şi vicepreşedinte al formaţiunii, a hotărât să se retragă din toate funcţiile politice pentru a se dedica integral activităţii medicale.
USL: Proiectele primarului general Sorin Oprescu au fost blocate în permanenţă de PDL Uniunea Social Liberală a susţinut sâmbătă că PDL Bucureşti încearcă să inducă în eroare opinia publică, deoarece "toate blocajele şi piedicile" cu care primarul general Sorin Oprescu s-a confruntat în ultimii patru ani au fost determinate de Partidul Democrat Liberal.
Primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu, distins cu titlul de Doctor Honoris Causa de UMF din Chişinău Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Nicolae Testemiţanu' din Chişinău i-a acordat miercuri primarului general al Bucureştiului, Sorin Oprescu, titlul de Doctor Honoris Causa.
Sorin Oprescu va primi însemnele de Cavaler al Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, va primi joi însemnele de Cavaler al Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare, cea mai înaltă distincţie civilă şi militară franceză.
Irinel Popescu: Îmi doresc ca în medicina românească să se facă mai multă cercetare fundamentală Profesorul Irinel Popescu, realizatorul primului transplant hepatic din România, îşi aniversează vineri ziua de naştere.