Cele mai citite
 


Suceava: Banii alocaţi pentru investiţia la noul spital Fălticeni ar putea fi returnaţi
marţi, 22 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oraşul Fălticeni ar urma să piardă 10 milioane de lei din banii alocaţi pentru finalizarea lucrărilor la noul spital municipal, după ce nu a cheltuit niciun leu pentru derularea investiţiei.
Liderul judeţean al PSD Suceava, deputatul Ioan Cătălin Nechifor, a declarat presei, luni, că nu s-a cheltuit niciun ban, în ciuda faptului că, şi în anii trecuţi, pentru noul spital din Fălticeni au fost alocate fonduri semnificative. El a precizat că, succesiv, în 2008, 2009 şi 2010 s-au alocat anual câte 5 milioane de lei.
Potrivit lui Nechifor, ministrul Sănătăţii, căruia i-a adresat o interpelare, a confirmat că în 2011 nu s-a cheltuit niciun leu din cele 20 de milioane alocate.
"Ce s-a construit la noul spital din Fălticeni s-a construit până în 2008. Actuala guvernare nu a făcut nimic. Stadiul fizic al lucrărilor este în prezent de 28%", a susţinut Nechifor.
Totodată, vicepreşedintele PSD Suceava, Cătălin Coman, consilier local la Fălticeni, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de modul în care se manageriază investiţia la noul spital. El a explicat că, pentru 2011, au fost alocate acestei investiţii 20 de milioane de lei, dar până în prezent nu s-a cheltuit niciun leu deoarece contractul de execuţie a lucrărilor nu a fost încă încheiat, din cauza contestaţiilor la licitaţie. Potrivit lui Coman, CL de la Fălticeni a aprobat toate procedurile specifice acestui obiectiv de investiţii în urmă cu zece luni. Coman a precizat că, în cursul acestei săptămâni, este programată o şedinţă a Consiliului Local, pe ordinea de zi fiind şi un proiect ce prevede ca 10 din cele 20 de milioane de lei alocate noului spital să se reîntoarcă la Ministerul Sănătăţii.
După cum precizează Coman, în expunerea de motive la proiectul de hotărâre se arată că toate licitaţiile pentru desemnarea constructorului au fost contestate şi din această cauză banii nu pot fi cheltuiţi în acest an. Totodată, se menţionează că există speranţe ca acel contract de execuţie a lucrărilor să fie parafat în perioada următoare, iar celelalte 10 milioane de lei care mai rămân să fie cheltuite până la sfârşitul anului.
"Curios este faptul că mai toate contestaţiile au fost admise de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, în sensul că în reanalizarea documentelor s-a dispus reluarea procedurii, reevaluarea ofertelor şi foarte puţine contestaţii au fost respinse ca nefondate. Din acest motiv cred că vina nu aparţine firmelor ofertante, ci mai mult celor care au gestionat acest proiect, Primăria şi Spitalul, care, din motive care mie îmi scapă deocamdată, nu ştiu, lipsă de interes, anumite interese, incompetenţă, au reuşit ca acest obiectiv de investiţii să nu finalizat şi să nu se semneze contractul de execuţie nici până acum", a afirmat Coman, adăugând că aleşii PSD din Fălticeni nu vor vota proiectul şi vor propune înfiinţarea unei comisii care să analizeze situaţia creată şi să afle cum s-a ajuns să se piardă banii. AGERPRES/(A - Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii lucrează la proiectul de lege privind scoaterea la concurs a posturilor vacante Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a anunţat, joi, la Suceava, că posturile din sistemul sanitar vor fi deblocate, precizând că, în prezent, se lucrează la un proiect privind scoaterea la concurs a posturilor vacante.
Comunicat de presă - Executiv INFORMAŢIE DE PRESÃ
Ministrul Sănătăţii a aprobat planul de investiţii de urgenţă pentru Spitalul de Arşi Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat vineri planul de măsuri privind igienizarea Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri Bucureşti.
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...
Suceava: Gheorghe Flutur a inaugurat investiţii realizate din fonduri guvernamentale, de peste un milion de euro Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, miercuri, la inaugurarea mai multor investiţii finalizate în comunele Arbore şi Comăneşti, toate realizate din fonduri guvernamentale şi locale.
Suceava: Medicii de familie refuză distribuirea cardului de sănătate Secretarul general al colegiului Medicilor Suceava, Irina Badrajan, a declarat presei, vineri, că medicii de familie refuză distribuirea cardurilor de sănătate către asiguraţi, motivând că editarea datelor pe cardurile de asigurat şi distribuirea lor trebuie făcute doar de CNAS, iar cititoarele de carduri...