Cele mai citite
 


Timiş: Lucrările de modernizare la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' s-au finalizat
marţi, 22 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie 'Victor Babeş' din Timişoara dispune, de luni, de un ambulatoriu nou, dotat cu aparatură modernă şi ultraperformantă, de care vor beneficia gratuit toţi pacienţii care vor avea nevoie de consultaţii şi vor veni cu trimitere de la medicul de familie.
''Am încheiat lucrările de amenajare la ambulatoriu, avem aparate noi, performante, şi se pot face investigaţii gratuite, mai ales pentru pacienţii care vin din afara spitalului cu trimitere de la medicul de familie. De altfel, noi am început azi un curs cu medicii de familie din judeţ şi sperăm într-o colaborare cât mai bună cu ei. Între aparatele noi şi cabinetele reamenajate se numără cele de ecografie, bronhologie, psihologie, spirometrie, cabinetul de aerosoli, antirabic sau fibroscanul'', a declarat dr. Maria Cerbu, managerul Spitalului 'Victor Babeş' Timişoara.
Investiţia s-a ridicat la 1 milion de euro proveniţi din fonduri europene.
Până acum, orice bolnav care avea nevoie de o consultaţie trebuia să fie internat pentru o zi, pentru ca medicii să-l poată examina. Prin noua investiţie, conducerea spitalului speră ca numărul de consultaţii să poată creşte cu cel puţin o treime, de la începutul anului aici fiind înregistraţi aproape 12.000 de bolnavi din toată zona de vest a ţării.
Următorul pas va fi extinderea pe orizontală a pavilionului care găzduieşte bolnavii cu TBC. ''Vrem să facem dezvoltarea pe orizontală, să începem să construim un nou corp de clădire pentru dimensionarea spaţiului de cazare pentru pacienţi, deoarece acum este insuficient şi nu avem toate saloanele dotate conform legilor; urmărim mai mult confortul pacienţilor'', a adăugat dr. Maria Cerbu.
Directorul de la 'Victor Babeş', alături de manageri ai altor spitale din Timişoara patronate de primărie, au efectuat săptămâna trecută o vizită la Spitalul General din Ingolstadt (Germania), împreună cu Gheorghe Ciuhandu.
''Am putut să vedem cum se lucrează acolo. Noutăţile pentru noi au ţinut mai mult de modul lor de organizare în spital'', a menţionat dr. Cerbu. AGERPRES/(AS - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Bărbat diagnosticat cu gripă AH1, din Deva, decedat la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' Un bărbat de 39 de ani, din Deva a decedat la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, fiind diagnosticat cu gripă de tip AH1, conform reprezentanţilor spitalului.
Timiş: La Spitalul de Boli Infecţioase a fost inaugurată secţia de Anestezie-Terapie Intensivă La Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara a fost inaugurată, miercuri, secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI), la standarde europene, astfel că internaţii în stare gravă vor avea şanse mai mari de supravieţuire, iar medicii de specialitate îşi vor putea completa veniturile lucrând...
Timiş: Spitalul 'Victor Babeş' n-are bani pentru concentratoare de oxigen Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara se află în imposibilitate de a achiziţiona concentratoare cu oxigen, preferând să le închirieze.
Timiş: Manifestaţie la Spitalul Judeţean în sprijinul bolnavilor cu boală diareică acută Mai mulţi timişoreni vor organiza, miercuri, un protest în tăcere în faţa Spitalului Judeţean Timişoara pentru a atrage atenţia asupra cazurilor în care bolnavii au fost externaţi sau transferaţi la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' cu boala diareică acută (BDA) cauzată de o bacterie.
Timiş: S-a dublat numărul pneumoniilor care necesită internarea, faţă de anul trecut Numărul cazurilor de pneumonii la adulţi, care au necesitat internarea la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, a trecut de 100 în ultima lună, dublându-se faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar medicii atrag atenţia că este vorba de infecţii nu doar virale, ci şi bacteriene...
Timiş: Primăria va extinde Spitalul de Boli Infecţioase cu două noi corpuri pentru pacienţii cu probleme respiratorii Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie 'Victor Babeş' din Timişoara va fi extins cu două noi corpuri destinate pacienţilor cu probleme respiratorii, clădiri care vor fi construite de municipalitate.