Cele mai citite
 


Vâlcea: Datoriile Spitalului Judeţean de Urgenţă au ajuns la aproximativ 11 milioane de lei
marţi, 22 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Valoarea datoriilor înregistrate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a ajuns la 10.872.151 de lei, din care la programe de sănătate s-au acumulat nedecontări în sumă de 4.837.699 de lei, a declarat luni, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Câlea.
"Deşi există prevederi contractuale, Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate a rămas datoare încă din anul 2010 cu suma de 737.588 de lei, la care s-au mai adăugat pe parcursul acestui an alte servicii spitaliceşti nedecontate în valoare de 1.695.400 de lei, restanţele fiind sub nivelul sumelor minime contractate.O situaţie extrem de dificilă s-a înregistrat la secţiile de Obstetrică şi Ginecologie, unde s-au născut, în primele 10 luni ale anului, 1.845 de copii, cu mult peste contractul acceptat de CAS Vâlcea: 1.089 de naşteri pe 10 luni şi 1.207 naşteri pe întregul an 2011. Mari discrepanţe au apărut şi la celelalte tipuri de servicii. Astfel, numărul cazurilor de internări şi intervenţii chirurgicale la maternitate au atins cifra de 5.273 - numai pe 10 luni, faţă de 4.202 cazuri acceptate la contractarea de CAS Vâlcea pe întregul an", a precizat Câlea.
Potrivit preşedintelui CJ Vâlcea, fără o suplimentare a valorii contractului pe anul 2011 nu se mai pot face nici aprovizionări pentru asigurarea unor stocuri minime de medicamente şi materiale sanitare la sfârşit de an şi nici plata facturilor curente.
"Valoarea datoriilor a ajuns la 10.872.151 de lei, din care la programe de sănătate s-au acumulat nedecontări în sumă de 4.837.699 lei. În plus, decontarea cu întârziere a facturilor către furnizori, generată de lipsa resurselor financiare, face ca cei mai mulţi dintre partenerii contractuali să acţioneze Spitalul Judeţean de Urgenţă în instanţă şi să-l oblige la plata de majorări de întârziere şi cheltuieli de judecată. În ultimele luni, tot mai mulţi furnizori practică transmiterea de notificări şi somaţii de plată, blocând conturile de disponibilităţi băneşti ale Spitalului şi refuzând să mai onoreze comenzile conform contractelor", a adăugat Câlea.
Preşedintele CJ Vâlcea menţionează că a înaintat mai multe memorii către Ministerul Sănătaţii, dar nu a primit niciun răspuns, iar CNAS, spune el, a remis o comunicare generală prin care se precizează că majoritatea spitalelor din ţară se confruntă cu aceleaşi probleme. AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: CAS a primit banii pentru plata datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea a primit de la bugetul de stat suma de 5.584.000 de lei pentru achitarea datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă la 30 iunie 2010, anunţă un comunicat remis marţi către AGERPRES.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a fost amendat cu 1,5 milioane lei de CNAS Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a fost amendat cu 1,5 milioane de lei pentru deficienţe la întocmirea foilor de observaţie şi a reţelelor, a declarat joi directorul adjunct Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea, Constantin Pleşoianu.
Vâlcea: Spitalul de Urgenţă şi Maternitatea au fost preluate de către CJ Vâlcea Protocolul de preluare de către Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a Spitalului de Urgenţă şi a Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din Râmnic a fost semnat, vineri, de preşedintele CJ, Ion Câlea şi de şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Luminiţa Apostolescu, în prezenţa ministrului secretar de stat...
Preşedintele CJ Vâlcea a identificat soluţii pentru plata restanţelor de 5 milioane de lei înregistrate de Spitalul de Urgenţă Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a propus luni, în cadrul unei şedinţe cu conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă, o soluţie de plată a datoriilor de 5.933.233 lei, pe care le înregistrează această unitatea sanitară.
Managerul SJU Vâlcea: Nu se impune nicio sancţiune administrativă în cazul femeii care a născut în toaleta spitalului Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea, Georgeta Sălişte, a declarat luni că nu se impune nicio sancţiune pe linie administrativă în cazul femeii care a născut în urmă cu o săptămâna în toaleta unităţii de primiri urgenţe.
Vâlcea: Ambulanţierii au decis să nu mai asigure transportul pacienţilor din Spitalul de Urgenţă la alte unităţi sanitare Serviciul Judeţean de Ambulanţă a hotărât să sisteze cursele pentru pacienţii din Spitalul de Urgenţă Vâlcea către ale unităţi sanitare, în lipsa unui contract cadru prin care spitalul să achite costul acestui transport.