Cele mai citite
 


Campania “Respiră ADÂNC şi gândeşte-te BINE!” un succes la nivel naţional
marţi, 22 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie
 

 

Campania “Respiră ADÂNC şi gândeşte-te BINE!”, campanie dedicată informării, educării şi prevenţiei cancerului pulmonar, a avut un impact deosebit asupra persoanelor din România, ceea ce a dus la epuizarea, într-un timp foarte scurt, în numai 10 zile, a radiografiilor oferite gratuit de către Euromedic România. Numărul radiografiilor gratuite a fost de 600, câte 150 pentru fiecare centru din oraşele: Arad, Bucureşti, Constanţa şi Petroşani.

 

Pentru a veni în sprijinul persoanelor interesate, organizatorii au decis, ca în cadrul campaniei, să ofere acestora posibilitatea să-şi facă o radiografie pulmonară la mai puţin de jumătate din preţul iniţial - adică de la un cost de 75 RON, cei interesaţi vor plăti doar 30 RON. Această ofertă este valabilă până la sfârşitul lunii noiembrie.
 
“Suntem foarte bucuroşi ca în campania “Respiră ADÂNC şi gândeşte-te BINE!”, persoanele din România au reacţionat pozitiv, astfel încât numărul de 600 de radiografii oferite gratuit s-a epuizat cu mult timp înainte de finalizarea campaniei. Deşi nu mai sunt disponibile radiografii gratuite, Euromedic România va fi în continuare alături de persoanele care doresc să facă această investigaţie, oferindu-le acestora o reducere de 60%, preţul final ajungând la 30 RON, reducerea fiind valabilă până la sfârşitul lunii noiembrie.”,  a declarat Dr. Anca Petca, Preşedinte Euromedic România.
 
"Prin mesajul campaniei noastre “Respiră ADÂNC şi gândeşte-te BINE!” am reuşit să atragem atenţia tuturor persoanelor în ceea ce priveşte cancerul pulmonar, să îi resposabilizăm, dar şi să îi informăm şi să îi ajutăm la prevenirea aceastei afecţiuni. Rezultatele campaniei de luptă împotriva cancerului pulmonar, până în acest moment, arată că oamenii au înţeles foarte bine importanţa unui control periodic – care, făcut la timp, de cele mai multe ori le poate salva viaţa. Toate aceste acţiuni pe care le facem sunt pentru a elimina din mentalul colectiv “cancerul” ca o sentinţă irevocabilă la moarte”,a precizat  Dr. Iustina Fusu, medic specialist radioterapie,Vicepreşedinte al Ligii Române de Cancer.
 
Dr. Dana Stănculeanu, medic primar oncolog InstititulOncologic „Prof. dr. Alexandru Trestioreanu“, Bucureşti: ”Peste tot în lume, cancerul reprezintă o problemă majoră pentru sănătatea publică. În România, aceasta este a doua cauză de deces, după bolile cardiovasculare. Spre deosebire de ţările dezvoltate unde diagnosticul de cancer se face în fazele incipiente, în România se face în stadii avansate. Frecvenţa cazurilor de cancer a crescut la toate categoriile de vârstă. Din fericire, numeroase forme de cancer pot fi tratate cu succes dacă sunt depistate cât mai devreme”.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Liga Română de Cancer este o organizaţie neguvernamentală ce îşi desfăşoară activitatea în domeniul oncologiei şi funcţionează cu aprobarea Ministerului Sănătăţii şi Familiei – Direcţia Politici de Sănătate din anul 2002.
 
 • Principalele obiective ale Ligii Române de Cancer sunt:
 • Reducerea incidenţei cancerului şi a mortalităţii datorată cancerului;
 • Creşterea ratei de vindecare a cancerului;
 • Reducerea impactului psihologic şi socio-economic asupra celor bolnavi de cancer;
 • Îmbunătăţirea standardului de viaţă pentru pacientul oncologic;
 • Sprijinirea factorilor guvernamentali pentru a îndeplini programele naţionale de prevenire a cancerului;
 • Reintegrare socio-profesională a pacienţilor bolnavi de cancer.
 
De asemenea, misiunea Ligii Române de Cancer este de a promova educaţia sanitară în rândul oamenilor, pentru a contribui la detectarea timpurie a bolii şi la prevenţia cancerului.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Euromedic România face parte din Grupul Euromedic International unul din cei mai mari investitori şi operatori în cadrul parteneriatelor – public - private (PPP) din domeniul sănătăţii din Europa.
 
În România, Grupul Euromedic este prezent prin reţeaua de centre de diagnostic imagistic de înaltă performanţă şi medicină nucleară „Euromedic" în Arad, Bucureşti, Constanţa, Focşani, Iaşi, Medgidia şi Petroşani.

Centrele multimodale de diagnostic Euromedic reprezintă o investiţie de peste 32 de milioane de euro, compania fiind lider pe piaţa serviciilor medicale de imagistică de înaltă performanţă şi medicină nucleară din România. În plus cu ajutorul tele-radiologiei, compania furnizează servicii şi în zone în care acestea lipsesc deocamdată.

Începând din luna mai a anului 2008, când Euromedic a inaugurat primul PET/CT din România, pacienţii pot beneficia de cea mai avansată tehnologie existentă la nivel mondial pentru diagnosticarea precoce şi precisă a cancerului şi pentru monitorizarea tratamentului în afecţiunile oncologice.
Euromedic România vine în întâmpinarea cererii pacienţilor noştri, punându-le la dispoziţie o gamă completă de servicii profesionale de radiologie imagistică şi medicină nucleară:
 
 • PET/CT – cea mai performantă tehnologie pe plan mondial destinată diagnosticării precoce, de înaltă precizie şi monitorizării a tratamentului în afecţiunile oncologice
 • Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN)
 • Computer Tomografie (CT)
 • Scintigrafie (Gamma Camera)
 • Radiologie convenţională (RX)
 • Mamografie
 • Osteodensitometrie DEXA
 • Radiologie dentară (OPG)
 • Ecografie 2D/ 3D/ Doppler
 • HolterTA/ EKG
 • Endoscopie
 

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 600 de radiografii au fost efectuate gratuit în cadrul unei campanii de educaţie şi prevenţie Peste 600 de radiografii gratuite au fost efectuate în cadrul campaniei 'Respiră ADÂNC şi gândeşte-te BINE!', câte 150 pentru fiecare centru din oraşele: Arad, Bucureşti, Constanţa şi Petroşani, se arată într-un comunicat de presă al Ligii Române de Cancer.
Luna Internationala de lupta impotriva cancerului pulmonar Liga Romana de Cancer lanseaza, in luna noiembrie, o campanie de informare si educare privind implicatiile cancerului la plamani, sub mesajul „Respira adanc si gandeste-te bine!”, beneficiind de sprijinul companiilor Roche Romania si Euromedic Romania.
Luna Internaţională de luptă împotriva cancerului pulmonar Liga Română de Cancer lansează, în luna noiembrie, o campanie de informare şi educare privind implicaţiile cancerului la plămâni, sub mesajul ''Respiră adânc şi gândeşte-te bine!'', se arată într-un comunicat de presă.
Fumatul si poluarea – factori de risc pentru cancerul pulmonar Campanie de informare cu privire la cea mai agresiva forma de cancer – cancerul pulmonar Cu ocazia Lunii Internationale de Lupta Impotriva Cancerului Pulmonar, Liga Română de Cancer si Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) continua si in 2012 campania de preventie, informare si educare...
Prahova: Radiografiile pulmonare gratuite oferite în cadrul campaniei 'Respiră ADÂNC şi gândeşte-te BINE' s-au epuizat Campania ''Respiră ADÂNC şi gândeşte-te BINE!'', lansată la începutul lunii noiembrie de către Liga Română de Cancer (LRC), a avut un mare impact la nivel naţional, cele 600 de radiografii pulmonare gratuite oferite în timpul acestei campanii epuizându-se în doar zece zile.
Clinica Anima sustine campania „Respira ADANC si gandeste-te BINE!” Incepand din 4 decembrie, Clinica Anima sustine campania de preventie, informare si educare privind cancerul pulmonar „Respiră ADANC şi gândeşte-te BINE!”, oferind celor interesati posibilitatea efectuarii unei radiografii pulmonare gratuite.