Cele mai citite
 


APMGR este membru al Asociaţiei Europene a Medicamentelor Generice (EGA)
miercuri, 23 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) este începând din această lună membru al Asociaţiei Europene a Medicamentelor Generice (EGA), se arată într-un comunicat de presă al asociaţiei transmis marţi.
În calitate de partener, APMGR va putea să îşi desemneze un reprezentat în Consiliul Director, cu statul de observator, precum şi reprezentanţi în cadrul comisiilor şi grupurilor de lucru ale EGA.
Includerea Asociaţiei în rândul EGA reprezintă un pas important spre recunoaşterea statutului APMGR, a contribuţiei pe care Asociaţia o are la promovarea industriei generice şi la extinderea accesului pacienţilor din România la medicamente eficiente cu preţuri accesibile, în ciuda mediului economic extrem de provocator.
Fondată în anul 1993, EGA este organismul care reprezintă în mod oficial industria genericelor şi produselor biosimilare, companiile generice şi al filialele acestora, fie în mod direct, fie prin intermediul asociaţiilor naţionale (cum este cazul APMGR).
EGA joacă un rol consultativ extrem de important în ceea ce înseamnă stabilirea politicilor de sănătate la nivel european.
Asociaţia şi membrii săi colaborează cu guvernele naţionale şi instituţiile Uniunii Europene în vederea identificării şi dezvoltării soluţiilor accesibile pentru îngrijire medicală eficientă.
Reprezentanţii APMGR spun că: "pentru prima dată, vocea comună autorizată şi interesele producătorilor români de medicamente generice se face auzită, cu aceeaşi intensitate cu care îşi spun cuvântul producătorii de medicamente generice din Marea Britanie, Franţa, Germania, Danemarca, Austria şi alte state europene importante. În acelaşi timp, acceptarea Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România ca partener al EGA certifică calitatea site-urilor de producţie locale, importanţa lor pentru economia locală şi europeană, şi demonstrează că eforturile susţinute ale membrilor APMGR se aliniază obiectivelor EGA".
La rândul său, EGA a transmis recent autorităţilor române o scrisoare în care îşi exprimă sprijinul pe care îl acordă promovării industriei generice, vitală pentru echilibrarea bugetelor sistemelor de sănătate în întreaga Europă.
EGA subliniază încă o dată rolul esenţial al medicamentelor generice în extinderea accesibilităţii la medicaţie pentru pacienţi şi la reducerea cheltuielilor de sănătate cu o cifră, estimată a se situa anual în jurul valorii de 30 de miliarde de euro.
Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România reprezintă cei mai mari investitori industriali de resort din România, cel puţin 1,5 miliarde de euro fiind infuzaţi în România în ultimii 5 ani.
Asociaţia a investit peste 500 milioane lei în ultimii 5 ani în retehnologizare, modernizare şi dezvoltare, oferă 8.000 de locuri de muncă directe, multe înalt calificate, şi 15.000 indirecte. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România APMGR îl realege pe Dragoş Damian (CEO Terapia-Ranbaxy) în funcţia de Preşedinte şi îi alege pe Amelia Tătaru (GM Krka) şi Cezar Zaharia (GM Sandoz) ca membri ai Consiliului Director
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Producătorii de medicamente generice solicită viitorului preşedinte să ia măsuri pentru introducerea unui clawback diferenţiat Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) a solicitat, luni, viitorului preşedinte al României să facă toate demersurile necesare pentru "a salva industria farmaceutică locală" şi să introducă taxa clawback diferenţiată.
Producătorii de medicamente solicită Guvernului să ia în considerare eliminarea taxei clawback Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) şi Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) solicită Guvernului să ia în considerare eliminarea taxei clawback, concomitent cu o politică de preţuri "raţională" şi "predictibilă", aceste măsuri fiind,...
Aproximativ 100 de medicamente ieftine ar putea dispărea de pe piaţă Producătorii de medicamente generice au anunţat marţi că sute de medicamente cu preţ accesibil riscă să dispară de pe piaţă, ca efect al aplicării taxei clawback.
Zhanat Tussupbekov (Rompetrol): Modernizarea rafinăriei Petromidia ne aduce un beneficiu economic de 80 milioane dolari pe an (interviu) Investiţiile în rafinăria Petromidia au permis Grupului Rompetrol să reducă din costurile de rafinare şi să crească marjele, cu un beneficiu economic de 80 de milioane de dolari pe an.