Cele mai citite
 


Atletism: Jamaicanul Steve Mullings, suspendat pe viaţă
miercuri, 23 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sprinterul jamaican Steve Mullings, al patrulea performer mondial din sezonul 2011 în proba de 100 m, cu timpul de 9 sec 80/100, a fost suspendat pe viaţă, luni, la patru zile după ce a fost găsit vinovat pentru a doua infracţiune de dopaj din cariera sa.
Sancţiunea a fost pronunţată de o comisie de disciplină al Agenţiei antidopaj jamaicane (JADCo), reunită la Kingston. Înainte ca instanţa să se pronunţe, atletul jamaican afirmase că se aşteaptă să fie sancţionat dur, dar a lăsat să se înţeleagă că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS).
Mullings a fost găsit vinovat joi de o nouă infracţiune de dopaj cu furosemid, un diuretic puternic, depistat în probele de urină recoltate cu ocazia unui control efectuat în iunie la campionatele Jamaicăi.
În 2004, Steve Mullings (28 ani) a fost depistat pozitiv la steroizi, tot la campionatele naţionale, fiind suspendat doi ani.
AGERPRES (Vlad Constantinescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Jocurile Europene Baku 2015: Primul caz de dopaj înregistrat la competiţia din Azerbaidjan Tânărul boxer albanez Rexhildo Zeneli (19 ani), participant la Jocurile Europene 2015 de la Baku, a fost depistat pozitiv în urma unui control antidoping, acesta fiind primul caz de dopaj înregistrat la competiţia din Azerbaidjan, a anunţat Comitetul Olimpic European într-un comunicat.
Dopaj: Comitetul olimpic german cere reexaminarea cazului patinatoarei Claudia Pechstein Comitetul olimpic german (DOSB) făcut apel la Federaţia internaţională de patinaj (ISU) să reexamineze cazul patinatoarei germane Claudia Pechstein, după ce o comisie de experţi a stabilit că evaluarea medicală care a dus la suspendarea pe doi ani a sportivei a fost greşită.
Ugandezii beau urină de cămilă pentru a se trata de SIDA Cămilele din regiunea Karamoja situată în estul Ugandei sunt crescute de localnici pentru multe scopuri. Însă, dincolo de faptul că acestea sunt folosite mai ales pentru carne şi lapte, urina lor este importantă pentru localnici deoarece e considerată leac pentru tratarea anumitor boli, arată Euronews...
Nataţie: Brazilianul Cesar Cielo, campion mondial, a fost depistat pozitiv Înotătorul brazilian Cesar Cielo, campion mondial la probele de 50 şi 100 m liber, a fost depistat pozitiv la un diuretic, furosemid, a informat vineri Confederaţia braziliană a sporturilor acvatice (CBDA)
Ciclism: Rusul Kolobnev, exonerat de acuzaţia de dopaj în Turul Franţei 2011 Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) l-a exonerat de acuzaţia de dopaj pe rusul Alexandr Kolobnev din timpul Turului Franţei 2011 şi a respins suspendarea de 2 ani solicitată de Uniunea Internaţională de Ciclism (UCI).
Sport: Snus, tutun-pudră care se administrează direct pe gingii, în atenţia AMA Snus, tutun-pudră apărut în ţările scandinave, a invadat decorul în numeroase discipline sportive, în principal hochei pe gheaţă şi schi, în aşa măsură încât Agenţia mondială antidopaj (AMA) a decis să adauge nicotina în programul său de supraveghere pentru 2012.