Cele mai citite
 


Organe
sâmbătă, 1 noiembrie 2008   ::   5 Comentarii :: :: Anatomie
 

Organele sunt parti ale corpului ce contin cel putin 2 parti de tesut (ex.: muscular si nervos) care lucreaza impreuna pentru a indeplini o functie. Mai multe organe pot conlucra in cadrul unui sistem de organe sau aparat.

 

Creier
Plaman
Splina
Ficat
Vezica biliara
Pancreas
Intestinul subtire

Rinichiul

 

 

Notare
Comentarii
de TEO
SUPERRR

de Alin Olaru
Bila nu este un organ, este un lichid secretat de ficat si depozitat in vezica biliara. Ar mai fi fost si un pancreas educativ de scos in evidenta pe acolo, dar oricum, foarte utile aceste mini-lectii de anatomie.

de raluca
acest desen lam desenat chiar eu si lam pus pe nel:)) de la raluca pt ......

de ANGELINA jolii
FICATUL MEU ESTE PUTRAD

de marina
Inima
Splina
Ficat
Vezica biliara
Pancreas
Intestinul subtire

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Aparatul digestiv - descriere Aparatul digestiv (canalul alimentar sau tractul gastrointestinal), reprezinta ansamblul de organe cu rol de a transforma fizic si chimic alimentele, in scopul asimilarii lor si de a elimina reziduurile ce nu au putut fi digerate.
Aparate si sisteme Un sistem de organe sau un aparat este responsabil pentru indeplinirea uneia dintre functiile vitale ale organismului. Nici un sistem nu poate functiona fara alt sistem. Aparatul cardiovascular Aparatul digestiv Aparatul genital Aparatul respirator Aparatul urinar Sistemul endocrin Sistemul...
Aparatul urinar - descriere Aparatul urinar (aparatul excretor sau sistemul urinar) este unul din sistemele esenţiale ale organismului care produce, stochează şi elimină deşeurile organismului prin urină.
Inima Inima (cordul) este un organ cavitar, muscular care functioneaza ca o pompa ce impinge in permanenta sangele in organism, alimentand celulele cu oxigen si substante nutritive. Inima face parte din aparatul cardiovascular.
Aparatul genital feminin Aparatul genital (reproducator) feminin este format din gonada feminina – ovarul, ca si organ principal si calea gonorifica (calea genitala) formata din: trompe uterine, uter, vagin, col uterin (cervix) si vulva.
Aparatul cardiovascular - descriere Aparatul cardiovascular sau circulator transporta sangele in tot corpul. Funcţiile aparatului circulator sunt multiple: aprovizionarea organismului cu oxigen, substanţe nutritive, vitamine, hormoni şi eliminarea bioxidului de carbon, îndepărtarea diverselor reziduuri metabolice spre ficat (detoxificare)...