Cele mai citite
 


Botoşani: Angajaţii Centrului de Transfuzii Sanguine ameninţă cu proteste
marţi, 8 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei 17 angajaţi ai Centrului de Transfuzii Sanguine (CTS) Botoşani ameninţă că vor intra, de săptămâna viitoare, în grevă, în semn de protest faţă de diminuarea salariilor. Ei sunt nemulţumiţi că Ministerul Sănătăţii le-a diminuat veniturile, prin anularea tuturor sporurilor, primelor şi tichetelor de masă.
'Începând cu luna iunie s-au tăiat sporurile, sporul de periculozitate, care este de 15%, sporul de fidelitate, de 11%, şi sporul de centru, de 10%, până am ajuns numai la salariul de bază şi vechime. Cadrele tinere au luat între 600 şi 700 de lei, iar cele cu peste 30 de ani vechime au luat 900 de lei. Protestul va consta probabil în întreruperea activităţii', a declarat directorul CTS, Paraschiva Temneanu.

Angajaţii CTS au înaintat o scrisoare deschisă Ministerului Sănătăţii şi Institutului de Hematologie, pentru a atrage atenţia faţă de situaţia creată.
'Este aberant să nu avem spor de periclitate, tocmai noi care lucrăm cu sânge neverificat. Asistenţii din punctele de transfuzii din spitale au însă acest spor, deşi ei lucrează cu sângele verificat de noi. Ne apropiem încet-încet de minumul pe economie şi vom lupta pentru drepturi şi în instanţă', a afirmat asistentul şef Lucica Creţu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SANITAS ameninţă cu acţiuni de protest, dacă Ministerul Sănătăţii nu soluţionează urgent revendicările sindicale Membrii Federaţiei SANITAS ar putea ieşi în stradă în perioada imediat următoare, dacă Ministerul Sănătăţii nu va soluţiona în cel mai scurt timp revendicările sindicale, cea mai importantă referindu-se la garantarea acordării tuturor drepturilor salariale, se arată într-un comunicat remis vineri AGERPRES...
Tulcea: Tichete de masă neacordate personalului SJU de la începutul anului Medicii tulceni participă, începând de luni, la mişcările de protest organizate la nivel naţional de Coaliţia Profesioniştilor în Sănătate, inclusiv pentru a primi tichete de masă neacordate de la începutul anului, ei sperând ca revendicările lor să găsească un răspuns practic la Ministerul Sănătăţii...
Botoşani: Protest pentru tichete de masă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Zeci de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani au întrerupt, joi, activitatea, pentru a protesta faţă de neacordarea unor drepturi de natură salarială.
Protest spontan la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Vaslui Peste 100 de ASISTENTE MEDICALE de la SPITALUL Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui au participat miercuri dimineaţă la un protest spontan faţă de decizia comitetului director al unităţii sanitare de a reduce unele sporuri şi de a elimina tichetele de masă.
Brăila: Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă ameninţă cu declanşarea protestelor Cei 2.000 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila ameninţă cu declanşarea unor acţiuni de protest, care pot ajunge chiar până la greva generală, deoarece de trei luni nu le-au fost semnate contractele de muncă şi că nu le sunt acordate tichete de masă.
Dolj: Grevă de avertisment la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare Angajaţii Spitalului de Psihiatrie de la Poiana Mare, judeţul Dolj, au declanşat miercuri o grevă de avertisment de două ore în semn de protest faţă de neacordarea tichetelor de masă şi de faptul că salarizarea personalului nu se face în condiţiile legii.