Cele mai citite
 


Catalonia: executivul local anunţă reduceri de salarii şi creşteri de taxe şi impozite
miercuri, 23 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful executivului regional catalan, Artur Mas, a anunţat marţi reduceri de salarii pentru funcţionarii publici în anul care vine, odată cu creşterea taxelor universitare, în transportul public şi aprovizionarea cu apă, pentru a respecta previziunile economice, anunţă postul public de radio.
De asemenea, Mas a mai spus că se gândeşte dacă să crească preţul accizelor la benzină şi să perceapă o taxă pentru reţetele eliberate în sistemul public de sănătate. În schimb, executivul local din Catalonia nu va mai aplica noi reduceri ale drepturilor sociale ale angajaţilor.

Măsurile au fost anunţate la două zile după ce naţionaliştii catalani (CiU, formaţiunea şefului executivului regional, n.r.) au câştigat pentru prima oară alegerile generale în Catalonia şi şi-au sporit prezenţa în legislativul central, de la 10 la 16 fotolii de deputaţi.

Medicii din Catalonia au fost recent în grevă, în semn de protest faţă de reducerile bugetare anunţate de acelaşi executiv central, pentru închiderea anului bugetar 2011 fără a înregistra deficit.AGERPRES/(Ruxandra Constantinescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cinci zile de grevă convocate în sistemul public de sănătate din Comunitatea Madrid Sindicatele din sectorul public de sănătate din Comunitatea Madrid au convocat cinci zile de grevă, în mai şi iunie, în semn de protest faţă de decizia guvernului regional madrilen de a externaliza gestiunea a şase spitale publice şi altor 27 de policlinici, după cum informează EFE.
(Corespondenţă) Catalonia impune primele măsuri de coplată în sistemul public de sănătate (revista presei spaniole) Madrid, 15 mar - Corespondentul Agerpres, Ruxandra Constantinescu, transmite: Legislativul regional catalan a aprobat măsura adoptată de guvern privind primele măsuri de coplată în sistemul public de sănătate, anunţă joi cele mai importante cotidiene spaniole.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Dolj: Grevă de avertisment la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova Mai mulţi salariaţi ai Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Craiova, afiliaţi la Sindicatul Unimedical, s-au aflat miercuri într-o grevă de avertisment de două ore în semn de protest faţă de reducerea salariilor în 2010 de către conducerea instituţiei printr-o decizie pe care o consideră "fără acoperire...
Spitalele britanice solicită taxă pe produsele îndulcite furnizate în unităţile spitaliceşti Spitalele britanice vizează introducerea unei taxe pentru cafeaua şi alimentele furnizate în incinta acestora, în vederea combaterii problemei tot mai serioase a obezităţii, a anunţat luni şeful Serviciului public de sănătate britanic (NHS), preluat de AFP.
MB: O taxă de 20% pe băuturile carbogazoase ar determina o scădere semnificativă a obezităţii /studiu/ Impunerea unei taxe de 20% pe băuturile răcoritoare carbogazoase cu conţinut de zahăr ar putea determina scăderea cu circa 180.000 a numărului de adulţi obezi din Marea Britanie, potrivit unui studiu făcut public vineri, citat de Associated Press.