Cele mai citite
 


Cluj: O nouă tehnică în tratamentul achalaziei - prezentată de un specialist japonez, în premieră în Europa Centrală şi de Est
miercuri, 23 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O nouă tehnică în tratamentul endoscopic al achalaziei va fi prezentată în premieră în Europa Centrală şi de Est de către specialistul japonez Haruhiro Inoue de la Clinica din Yokohama, în cadrul unui atelier de lucru care se va desfăşura la Cluj-Napoca, între 24 şi 26 noiembrie.
Intervenţia denumită "Peroral Oesaphageal Miotomy" (POEM) a prof. dr. Haruhiro Inoue va fi transmisă în direct, din sala de operaţie, în exclusivitate pentru participanţii la atelierul de lucru de la Cluj-Napoca.
O prezentare a tehnicii, fără imagini video, se va face, totodată, la cel de-al VI-lea Congres al Asociaţiei Române pentru Chirurgie Endoscopică şi alte Tehnici Intervenţionale (ARCE), care se va desfăşura, în aceeaşi perioadă, la Bucureşti.
Preşedintele Societăţii Române de Endoscopie Digestivă, conf. univ. dr. Marcel Tanţău, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că achalazia este o afecţiune destul de rară a esofagului.
Contracţiile normale esofagiene dispar din cauza unui muşchi ce nu se mai relaxează, iar bolul alimentar nu mai poate fi împins spre stomac. Bolnavul se îneacă mereu, are reflux traheo-bronşic sau faringo-nazal, urmat de tuse şi infecţii respiratorii.
"Chirurgul japonez a inventat o metodă specială şi intervine prin exterior, pătrunde prin mucoasa esofagului, face un mic tunel, detaşează şi extrage apoi muşchiul contractat. Până acum, acest muşchi se extirpa prin stomac. Noua metodă este minim invazivă şi desigur ingenioasă. Prof. dr. Haruhiro Inoue a operat până în prezent peste 150 de cazuri de achalazia. Este pentru mediul academic clujean o onoare să îl avem pe specialistul japonez printre noi. El va realiza la Cluj-Napoca prima intervenţie de acest gen din Europa Centrală şi de Est", a precizat conf. dr. Marcel Tanţău.
Atelierul de lucru de la Cluj-Napoca este organizat de Societatea Română de Endoscopie Digestivă, în colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" şi Institutul Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie "Prof. D. O. Fodor", printre temele abordate cu acest prilej fiind şi litiaza căilor biliare şi tratamentul endoscopic al hemoragiilor digestive nonvariceale şi variceale. AGERPRES/ (AS - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Intervenţie endoscopică în premieră pentru Europa de Sud-Est O intervenţie endoscopică în premieră pentru România şi pentru Europa de Sud-Est a fost realizată la Institutul de Gastroenterologie şi Hepatologie 'Prof. Dr. O. Fodor' Cluj-Napoca, unui copil de patru ani şi jumătate care nu se mai putea alimenta din cauza unei afecţiuni motorii esofagiene.
Cluj: Intervenţie endoscopică în premieră în România O intervenţie medicală endoscopică în cazul unei boli rare a esofagului a fost realizată în premieră în România, la Institutul Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie "O. Fodor" din Cluj-Napoca.
Cluj: Sute de cadre medicale la un seminar dedicat problemelor actuale de gastroenterologie şi hepatologie Aproape 400 de cadre medicale, printre care se numără şi 12 reputaţi medici din SUA, Europa şi Egipt, vor participa la Workshop-ul de Endoscopie Digestivă, organizat în 8-10 octombrie, la Cluj.
Cluj: În premieră naţională, limba unui pacient este înlocuită cu o bucată de piept O echipă de la Clinica de chirurgie Orală şi Maxilo-Facială din Cluj-Napoca a realizat, miercuri, o operaţie în premieră naţională, de scoatere a limbii unui pacient şi de înlocuire a acesteia cu un muşchi de pe piept.
Conferința de Gastroenterologie Oncologică - Ediția II Tema principală: De la cazuri clinice la practica modernă - 19-20 iunie 2014, Cluj-Napoca - West City Hotel Mai este 1 săptămână până la Conferința de Gastroenterologie Oncologică - Ediția II, manifestare științifică națională cu participare internațională desfășurată pe 19 și 20 iunie, la Cluj-Napoca - West City Hotel.
Cluj: A fost inaugurat singurul Institut Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie din România Clinicile Medicală III şi Chirurgie III din Cluj-Napoca au fost reunite, printr-o decizie a Ministerului Sănătăţii, sub titlul de Institut Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie, care este singurul de acest fel din România.