Cele mai citite
 


Harghita: Peste 800 de copii au participat la cursuri de prim-ajutor organizate de Crucea Roşie
miercuri, 23 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 800 de copii au participat, în ultimii trei ani, la cursuri de prim-ajutor organizate, special pentru ei, de Crucea Roşie Română - filiala Harghita, acţiunea având un mare succes în rândul celor mici.
Directorul Crucii Roşii Harghita, Zsigmond Eva, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că programul se numeşte "Păpuşa mea este bolnavă" şi are rolul de a-i familiariza pe copiii de la grădiniţă şi din clasele I - IV, cu măsurile de prim-ajutor şi cu un stil de viaţă sănătos.
Voluntarii de Cruce Roşie le arată copiilor desene frumos colorate care ilustrează diverse situaţii în care aceştia pot fi puşi şi le prezintă, tot cu ajutorul imaginilor, măsurile pe care trebuie să le ia. Situaţii sunt foarte diferite, de la căzăturile cu bicicleta sau pe gheaţă, până la înţepături de insecte sau prinderea mâinii la uşă, iar în majoritatea cazurilor copiii sunt îndemnaţi să ceară ajutorul adulţilor, dar li se spune şi care este prima măsură de ajutor. Spre exemplu, copiii sunt învăţaţi să îşi pună în apă rece degetul la care au o mică arsură sau ce trebuie să facă atunci când le curge sânge din nas.
De asemenea, cu ajutorul unei păpuşi, pe care o cheamă Peti, micuţii învaţă cum să facă un bandaj simplu. Ei participă şi la diferite jocuri în care joacă rolul medicului sau al pacientului, iar voluntarii spun că interesul este foarte mare, iar activităţile sunt pe placul celor mici.
Zsigmond Eva a mai spus că, în cadrul aceluiaşi program, copiii primesc mini-săpunuri, cu care sunt învăţaţi să se spele corect pe mâini sau periuţe şi pastă de dinţi, pentru a învăţa cum se face un periaj corect.
Programul "Păpuşa mea este bolnavă" se derulează în grădiniţele şi şcolile din mai multe localităţi ale judeţului Harghita, este finanţat de Crucea Roşie Norvegiană şi va continua şi în 2012. AGERPRES/(AS - Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Peste o mie de copii au participat în 2014 la cursuri de prim-ajutor organizate de Crucea Roşie Peste o mie de copii din Harghita au participat anul trecut la cursuri de prim-ajutor organizate special pentru ei de Crucea Roşie Română, în cadrul unui proiect care se bucură un succes deosebit în rândul celor mici.
Mii de copii harghiteni au participat, în ultimii ani, la cursul de prim ajutor "Păpuşa mea este bolnavă" Miercurea Ciuc, 10 feb /Agerpres/- Câteva mii de copii au participat, în ultimii ani, la un curs de prim ajutor organizat de Crucea Roşie Harghita şi intitulat "Păpuşa mea este bolnavă", acţiunea fiind una foarte iubită şi apreciată deopotrivă de cei mici, de dascăli şi de părinţi.
Harghita: Crucea Roşie derulează proiecte de prim ajutor pentru voluntari de toate vârstele Miercurea Ciuc, 21 sep/Agerpres/- Filiala Harghita a Crucii Roşii Române derulează proiecte de prim ajutor care se adresează tuturor categoriilor de voluntari, indiferent de vârstă.
Harghita:Voluntarii Crucii Roşii au acordat, în iulie şi august, primul ajutor unui număr de peste 3.500 de persoane Miercurea Ciuc, 25 sep /Agerpres/- Voluntarii Crucii Roşii Harghita au acordat primul ajutor, în lunile iulie şi august, unui număr de peste 3.500 de persoane, care participau la diferite evenimente şi au avut probleme medicale.
Harghita: Voluntari vârstnici ai Crucii Roşii pleacă în schimb de experienţă în Austria Voluntarii vârstnici ai Crucii Roşii Harghita de pregătesc să plece într-un schimb de experienţă în Austria, pentru a experimenta ce înseamnă să faci voluntariat în într-o ţară occidentală.
"Crucea Roşie pentru copii", program lansat la Miercurea Ciuc, în premieră naţională Miercurea Ciuc, 6 mar /Agerpres/- Crucea Roşie Harghita a lansat, în premieră naţională, un program destinat copiilor, care are rolul de a asigura o dezvoltare armonioasă a celor mici şi de a-i implica în activităţi care să le fie pe plac.