Cele mai citite
 


Hunedoara: Primarul din Brad continuă greva foamei
miercuri, 23 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, a intrat, marţi, în cea de-a doua zi de grevă a foamei, nemulţumit că nu a primit fonduri guvernamentale pentru asigurarea căldurii în cele 3.000 de apartamente din localitate.
'Voi continua greva foamei în sediul Primăriei Brad. În cursul acestei zile vor fi prelevate primele probe de sânge de către medici pentru evaluarea stării mele de sănătate', a declarat primarul din Brad.
El a estimat că necesarul de fonduri în vederea aprovizionării cu combustibilul necesar, în această iarnă, se ridică la aproximativ trei milioane de lei.
Pe de altă parte, Prefectura Hunedoara a informat că, în perioada 2006-2011, municipiul Brad a beneficiat de 23,88 milioane de lei, sume alocate de la bugetul de stat pentru susţinerea sistemului centralizat de alimentare cu energie termică. Banii au fost primiţi pentru cheltuieli curente şi de capital, compensarea creşterilor neprevizionate ale preţurilor la combustibili şi în cadrul Programului 'Termoficare 2006-2015, căldură şi confort'.
Prefectul judeţului Hunedoara, Attila Dezsi, a declarat că Instituţia Prefectului a susţinut, întotdeauna, administraţia locală din Brad, dar este de părere că trebuie găsite soluţii de rentabilizare a sistemului de producere a energiei termice.
'I-am atras atenţia domnului primar că este necesară o gândire cu privire la rentabilizarea acestei reţele termice. În fiecare an, când vine iarna, avem aceste probleme la Brad, iar acestea aparţin, în exclusivitate, administraţiei publice locale', a spus prefectul judeţului Hunedoara.
Costul de producţie al unei gigacalorii în municipiul Brad se ridică la 831 de lei, tariful fiind cel mai mare din ţară. Preţul este influenţat de faptul că energia termică este produsă pe bază de păcură, fără cogenerare de energie electrică, cum se întâmplă în cazul altor centrale din ţară.
Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Brad, populaţia ar urma să achite pentru o gigacalorie 295 de lei, iar diferenţa de 536 de lei ar trebui acoperită de la bugetul local, dar autorităţile nu dispun de aceşti bani.
În Brad mai sunt racordate la sistemul centralizat circa 3.000 de apartamente, în care se apreciază că locuiesc circa 10.000 de persoane. AGERPRES/(A, AS - Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Greva foamei la spitalul din Haţeg s-a încheiat Cei 18 angajaţi ai Serviciului de Urgenţă de la Spitalul Haţeg au încheiat, luni seara, greva foamei, la capătul a peste zece ore de negocieri cu administraţia şi cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.
Hunedoara: Greva foamei la Urgenţa Spitalului Haţeg Asistenţii medicali, infirmierele şi brancardierii de la Serviciul de Urgenţă al Spitalului orăşenesc Haţeg au intrat, luni, în greva foamei, cei 18 protestatari solicitând plata mai multor sporuri şi tichetele de masă pe acest an.
Hunedoara: Angajaţii de la urgenţa Spitalului Haţeg au reluat greva foamei Cei 18 asistenţi medicali şi brancardieri de la Serviciul de Urgenţă al Spitalului Haţeg au reluat, luni, greva foamei, protestatarii solicitând plata sporurilor salariale şi a orelor suplimentare pe mai multe luni, valoarea sumelor restante fiind evaluată la peste 108.000 de lei.
Hunedoara: Asistenţii de la Urgenţa Spitalului Haţeg intră în greva foamei Asistenţii medicali, infirmierele şi brancardierii de la Servicul de Urgenţă al Spitalului din oraşul Haţeg vor intra, luni, în greva foamei, deoarece administraţia unităţii sanitare nu a plătit angajaţilor mai multe sporuri şi tichetele de masă, valoarea totală a drepturilor băneşti restante depăşind...
Hunedoara: Comisie de control la spitalul din Haţeg Prefectul judeţului Hunedoara, Dorin Gligor, a dispus un control complex la spitalul din Haţeg, după ce 18 angajaţi ai Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) s-au aflat, luni, în greva foamei pentru că nu şi-au primit toate drepturile băneşti.
Trei revoluţionari în greva foamei au fost internaţi în spital Bucureşti, 14 aprilie /Agerpres/ - Trei revoluţionari, aflaţi în greva foamei, au fost internaţi în spital după ce medicii care îi supraveghează au constatat că nivelul glicemiei a scăzut, se arată într-un comunicat al Blocului Naţional al Revoluţionarilor difuzat sâmbătă.