Cele mai citite
 


Mâncatul în mare viteză este o bombă cu efect întârziat (studiu)
miercuri, 23 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Probleme cu greutatea, Ce mancam?, Mancam sanatos
 

Un sandwich înghiţit în mare viteză între două reuniuni, o felie de pâine cu unt mâncată în maşină, un croissant luat pe fugă înainte de serviciu - sunt obiceiuri care fac parte din viaţa zilnică. Însă, într-o societate în care totul trebuie să meargă repede şi bine, mâncatul în mare viteză poate duce la o moarte prematură, scrie 7sur7.be.

Potrivit unor cercetători neo-zeelandezi, cine mănîncă repede prezintă un risc crescut de obezitate, lucru pus în evidenţă de un studiu japonez din 2008, care arătase că mâncatul rapid triplează riscul de a deveni supraponderal.

'Mâncatul în mare viteză afectează semnalele de saţietate...Sunt necesare circa 20 de minute pentru ca semnalele de saţietate să ajungă la creier. Altfel spus, mâncatul prea rapid umple prea mult stomacul. Înseamnă că aţi mâncat prea mult', spune profesorul Ian McDonald de la Universitatea Nottingham. Specialistul arată în Daily Mail că 'mulţi adulţi dezvoltă acest obicei din copilărie, când sunt nerăbdători să se ridice de la masă'. În plus, mâncarea în exces creşte riscul refluxului gastric.

Când cineva mănâncă repede, înghite şi mult aer, ceea ce poate spori disconfortul: prea mult aer în sistemul digestiv dă naştere la balonări.

Ca să nu apară probleme legate de o alimentaţie prea rapidă, este recomandabil să se adopte câteva reguli:


1. O masă trebuie să dureze destul timp. Sunt necesare 20 de minute pentru trimiterea semnalelor spre creier.


2. Se mănâncă la masă şi nu în faţa televizorului sau făcând şi altceva. Unei mese trebuie să i se aloce cel puţin o jumătate de oră.


3. Alimentele trebuie mestecate. Se evită astfel înghiţirea unei cantităţi prea mari de aer. În timpul mestecatului, se salivează mai mult, iar digestia este mai bună.


4. Se bea apă plată. Apa rămâne cea mai bună băutură, printre altele pentru că nu conţine zahăr. Băutul cu paiul introduce aer în tubul digestiv , aşa încât este recomandabil să se bea direct din pahar, sticlă, etc.

AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Refluxul gastric - sfaturi alimentare pentru vindecarea naturala In jur de 20 % dintre adulti sufera de boala refluxului gastro-esofagian. Cauzele refluxului de acid gastric includ sarcina, herniile hiatale, o dieta nesanatoasa si un dezechilibru al acidului gastric, toate avand ca rezultat regurgitarea acidului care genereaza neplacutele simptome de reflux...
Studiu: Copiii instituţionalizaţi de la naştere prezintă un risc crescut de întârzieri importante în dezvoltare Copiii instituţionalizaţi încă de la naştere prezintă un risc crescut de întârzieri importante în dezvoltare, de la probleme psihiatrice, până la afectări ale dezvoltării cognitive, aceştia având probleme de discernământ, de control al impulsurilor şi de păstrare a amintirilor, relevă un studiu realizat...
Obezitate: S-a descoperit o genă care ar face să crească pofta de mâncare Cercetători americani au identificat o genă care, suferind o mutaţie, împiedică organismul să semnaleze umplerea stomacului; prin urmare, persoana cu astfel de genă mănâncă prea mult, scrie maxisciences.com.
Bacterii intestinale care produc proteine ce acţionează asupra senzaţiei de saţietate (studiu) Există bacterii în intestin care gestionează cantitatea de hrană pe care o ingerăm producând proteine după fiecare masă şi trimiţând un semnal de saţietate creierului, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Institutul naţional al sănătăţii şi cercetării medicale (INSERM) din Paris şi de la...
Excesul de zahăr, ce caracterizează regimul alimentar occidental , ar favoriza dezvoltarea cancerului la sân Excesul de fructoză, un tip de zahăr de consum curent, ar putea favoriza apariţia şi dezvoltarea cancerului la sân, potrivit unui studiu desfăşurat pe şoareci. O echipă de cercetători de la MD Anderson Cancer Center, centrul de cercetări în cancerologie al Universităţii Texas, a arătat că fructoza contribuie...
Dieta, activităţile fizice şi alăptarea copilului ajută mămicile să slăbească Multe femei continuă după ce nasc să păstreze câteva kilograme în plus, acumulate în perioada în care au fost însărcinate. Pierderea surplusului de kilograme de după sarcină este legată de trei puncte importante a căror relevanţă începe chiar dinainte de a da naştere: kilogramele câştigate în timpul...