Cele mai citite
 


Mureş: Membru al comisiei de licitaţii de la SCJU, acuzat de conflict de interese, exclus
miercuri, 23 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unul dintre membrii comisiei de licitaţii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a fost exclus pentru conflict de interese.
Potrivit purtătorului de cuvânt al SCJU Târgu Mureş, Lavinia Cosma, persoana în cauză a fost acuzată de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) că ar fi favorizat, într-o licitaţie, firma la care mama sa era asociată.
''Persoana în cauză a fost sancţionată potrivit legii, iar contractul de muncă al acesteia a încetat'', a precizat marţi Lavinia Cosma.
În privinţa achiziţiei de truse de diagnosticare şi administrare, reprezentanta SCJU Târgu Mureş a arătat că procedura s-a desfăşurat conform prevederilor legale în vigoare şi ''nu a existat la vremea respectivă niciun indiciu cu privire la falsitatea documentelor depuse''.
''Legea prevede depunerea la dosarul de achiziţie a unor documente care stau la baza verificării îndeplinirii criteriilor de calificare de către ofertanţi. Comisia de evaluare nu avea cum să determine dacă documentele depuse sunt false sau nu'', a arătat Lavinia Cosma.
ANRMAP a recomandat, în urmă cu o zi, autorităţilor contractante să respecte prevederile legale, după ce o echipă de control a autorităţii a descoperit la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş ''o situaţie inedită'' de încălcare a prevederilor legate de conflictul de interese.
Potrivit unui comunicat al ANRMAP, în cadrul verificării unor proceduri de achiziţie publică încheiate în anul 2011, în cazul a două contracte atribuite aceluiaşi ofertant, ''s-au constatat încălcări ale prevederilor legate de conflictul de interese prin utilizarea de documente false''.
Aceste contracte au vizat furnizarea de truse de diagnosticare, în valoare de 398.125 lei, fără TVA, şi furnizarea de truse de administrare, la valoarea de 102.500 lei, fără TVA.
Practic, un membru al comisiei de evaluare care a atribuit cele două contracte a recunoscut că asociat în firma declarată câştigătoare era mama sa, acesta semnând şi depunând la dosarul achiziţiei publice, în cunoştinţă de cauză, documente false care au dus la câştigarea acestor două contracte.
Din analiza documentelor conţinute de dosarele achiziţiilor publice, puse la dispoziţie de autoritatea contractantă, a reieşit că ofertantul SC AL INVEST SRL a depus, ca document de calificare solicitat prin fişa de date a achiziţiei, un certificat constatator emis de Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Mureş, potrivit căruia asociat unic era o altă persoană decât mama persoanei aflate în conflict de interese, recunoscând astfel că a fost depus la dosarul achiziţiei publice un document fals, se arată în comunicatul ANRMAP. AGERPRES/(AS - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Conducerea SCJU Târgu Mureş: Aşteptăm ancheta DNA în cazul achiziţiei de dezinfectanţi Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat marţi, după anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie pentru analizarea unor eventuale fapte de natură penală în privinţa unor constatări ale Corpului de control...
SCJU Târgu Mureş susţine că nu a încheiat contract cu Hexi Farma, ci doar cu Hexi Pharma Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a anunţat joi, într-un comunicat de presă, că nu a încheiat niciun contract cu firma presupus a fi clonată, Hexi Farma, ci doar cu Hexi Pharma, iar aceasta în urma organizării unei licitaţii publice.
Medicii de la SCJU Târgu Mureş au replantat mâna unui pacient, smulsă într-un accident de muncă O echipă multidisciplinară formată din chirurgi plasticieni, ortopezi, cardiovasculari şi anestezişti, coordonată de şeful Compartimentului de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Dorin Dorobanţu, a reuşit o intervenţie de...
Acord de colaborare între SCJU Târgu Mureş şi Spitalul Clinic Municipal Bălţi, Republica Moldova Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat, miercuri, semnarea unui acord de colaborare cu Spitalul Clinic Municipal Bălţi din Republica Moldova. Potrivit unui comunicat de presă al SCJU Târgu Mureş, acordul este semnat pe o perioadă de doi ani, iar obiectivul acestuia...
SCJU Târgu Mureş a beneficiat de o donaţie de 1 milion de lei pentru achiziţionarea de paturi speciale pentru ATI Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat, marţi, că a beneficiat de o sponsorizare în valoare de 1.000.000 lei pentru achiziţionarea unor paturi pentru ATI cu dotarea specială necesară pentru desfăşurarea activităţii de anestezie şi terapie intensivă.
Prima prelevare de plămâni din Transilvania, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş Mai multe echipe de medici din România şi Germania au prelevat, în noaptea de luni spre marţi, plămânii, rinichii şi ficatul de la un donator aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, aceasta fiind prima prelevare de plămâni din Transilvania şi a treia din România...