Cele mai citite
 


Mureş: Proiect de înfiinţare a centrelor unice pentru programarea pacienţilor
miercuri, 23 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş lucrează la elaborarea unui proiect de înfiinţare la nivelul Regiunii Centru şi a municipiului Bucureşti a centrelor unice pentru programarea pacienţilor.
"Este vorba de un proiect care presupune îmbunătăţirea accesului pacienţilor la servicii medicale, cu alte cuvinte, similar numărului unic 112, la care pacientul sună şi are acces la serviciile de medicină de urgenţă, la Poliţie sau la pompieri, tot aşa un pacient care are nevoie de planificarea unui serviciu medical, indiferent că e vorba de o consultaţie, de o internare în spital, de analiză de laborator sau radiologie, să aibă posibilitatea să fie planificat pentru un asemenea serviciu. Prin această modalitate se îmbunătăţeşte practic posibilitatea de acces a pacientului, el nemaifiind obligat să facă drumuri inutile către furnizorul de servicii medicale", a declarat presei, marţi, dr. Florin Buicu, coordonatorul proiectului.
Potrivit acestuia, ideea a fost declarată câştigătoare de către Unitatea Executivă de Finanţare a Învăţământului Superior Cercetării, Dezvoltării şi Inovării din România şi a fost selectată pentru elaborarea unui proiect de cercetare, care va primi finanţare.
"A fost stabilit un grup de lucru, care în perioada următoare va face toată documentaţia necesară în vederea depunerii unei cereri pentru finanţarea efectivă a dezvoltării centrelor unice pentru programarea pacienţilor şi, dacă în urmă cu 20 de ani, la Târgu Mureş, s-a născut practic SMURD-ul, iar sistemul 112 a pornit, să sperăm că centrul unic de programare a pacienţilor nu va avea nevoie tot de 20 de ani pentru a fi implementat la nivel naţional. Se lucrează în prezent la întocmirea documentelor, e vorba de o adevărată platformă eHealth", a precizat dr. Buicu.
Coordonatorul proiectului a arătat că acest centru ar putea oferi posibilitatea de acces din centrul unic de programare către furnizorii de servicii medicale şi că va fi o bază de date prin care se compatibilizează sistemele existente.
"Noi mergem pe varianta unui proiect-pilot. S-a mers în prima fază pe euro-regiunea VII Centru, iar prin participarea unui partener de la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti vom încerca să dezvoltăm practic pentru Bucureşti şi pentru regiunea VII Centru. În funcţie de rezultatele pe care le va avea grupul de lucru, vom vedea dacă în prima fază vom merge pe toate cele 6 judeţe din regiunea VII Centru sau proiectul-pilot va porni pentru judeţul Mureş, urmând apoi să fie extins", a subliniat dr. Florin Buicu.
El a precizat că pentru înfiinţarea centrului unic de programare este nevoie de accesarea unor fonduri europene, însă în viitorul exerciţiu financiar, în perioada 2014 - 2020. AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
IUBCvT şi UMF Târgu Mureş, proiect pentru un centru de cercetări şi diagnostic al tuturor patologiilor cardiovasculare Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş colaborează la elaborarea unui proiect pentru accesarea de fonduri europene, care vizează construirea unui centru de cercetări şi de diagnostic al tuturor patologiilor...
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
'Zilele inimii', sărbătorite la IUBCvT Târgu Mureş prin efectuarea unui transplant de cord Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş a lansat vineri campania 'Adoptă o inimă de copil' în cadrul evenimentului 'Zilele inimii', concomitent cu efectuarea unui nou transplant de cord la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT).
UMF Târgu Mureş va avea din 2015 un centru avansat de cercetări medicale şi farmaceutice unic în ţară Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, prof. dr. Leonard Azamfirei, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, câştigarea unei finanţări europene pentru realizarea Centrului Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, care va costa peste 10 milioane de...
Finanţare nerambusrabilă pentru două proiecte de cercetare de peste 3,7 milioane de euro, la UMF Târgu Mureş Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a câştigat finanţări nerambursabile pentru două noi proiecte de cercetare în cadrul axei de finanţare pentru atragerea de personal cu competenţe avansate din străinătate, în valoare totală de peste 3,7 milioane de euro.
UMF Târgu Mureş şi Colegiul Universitar Davidson cercetează fenomenul fumatului în România Colegiul Universitar Davidson (SUA) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş au demarat un proiect comun pe o durată de cinci ani, privind cercetarea fenomenului fumatului în România, a anunţat miercuri, prof. univ. dr. Abram Zoltan, coordonatorul proiectului.