Cele mai citite
 


Pensionarii protestează în Piaţa Victoriei, cerând indexarea pensiilor de la 1 ianuarie 2012
miercuri, 23 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 300 de pensionari, membri ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Pensionarilor din România, protestează, de la ora 11.00, în Piaţa Victoriei din Capitală, cerând în principal indexarea pensiilor de la 1 ianuarie 2012 şi eliminarea plăţii serviciilor medicale.
Sosiţi în Bucureşti din toată ţara, cu autobuzul sau cu trenul, pensionarii au ocupat trotuarul din faţa Muzeului Antipa, scandând lozinci precum 'Hoţii!', 'Demisia!', sau 'Vrem indexare!'.
De asemenea, protestatarii agită pancarde pe care se poate citi 'Vrem să trăim în demnitate!', 'Respectaţi bătrânii ţării!', 'Nu îngropaţi de vii pensionarii!' sau 'Soluţia Dvs e eutanasierea pensionarilor?'.
'Milioane de pensionari din toată ţara se află în acest moment la limita subzistenţei, iar nivelul lor de viaţă va scădea şi mai mult în iarna care tocmai a început, din cauza creşterii cheltuielilor la utilităţi. De aceea, am decis să protestăm împotriva Hotărârii Guvernului de a îngheţa, pentru al treilea an consecutiv, pensiile la nivelul din octombrie 2009. Guvernanţii trebuie să înţeleagă că pensionarii au dreptul la o viaţă decentă, fără constrângeri financiare care i-au umilit şi îi umilesc în ultima perioadă', a declarat domnul Andrei Novac, preşedintele Sindicatului Liber al Pensionarilor Brăila.
Mitingul pensionarilor este programat să se încheie la ora 13.00, la acţiunea de protest participând reprezentanţi ai Organizaţiilor de Pensionari din Bucureşti, dar şi din judeţele Bihor, Braşov, Brăila, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Mureş, Mehedinţi, Neamţ şi Vrancea.
'O delegaţie a participanţilor la miting va solicita să fie primită de prim-ministrul Emil Boc, pentru a-i prezenta revendicările pensionarilor şi pentru a găsi eventual, o soluţie la problemele cu care se confruntă aceştia', a declarat Preda Nedelcu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Pensionarilor din România. AGERPRES (AS - Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pacienţii de la sate din Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa vor beneficia de consultaţii fără a se deplasa la oraş Aproape 200 de medici de familie din mediul rural din judeţele Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa au primit echipamente portabile pentru diverse analize şi au fost instruiţi cum să le folosească, astfel încât bolnavii cronici nu vor mai trebui să parcurgă zeci de kilometri până la oraş pentru a-şi efectua...
Ministerul Sănătăţii va organiza concursul de rezidenţiat în 23 noiembrie Ministerul Sănătăţii va organiza pe 23 noiembrie concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, informează Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.
ŞTIRILE SERII DIN JUDEŢE - 6 SEPTEMBRIE * Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş se pregăteşte să depună documentaţia la Agenţia Naţională de Transplant pentru autorizarea începerii transplantului hepatic, renal şi de pancreas şi că ar...
ANOFM: Peste 7.300 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 10 - 16 februarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 7.380 locuri de muncă vacante pentru perioada 10 - 16 februarie, cu 1.211 mai multe decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.
ANOFM: Aproape 6.100 de locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 13 - 19 ianuarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 6.088 de locuri de muncă vacante pentru perioada 13 - 19 ianuarie 2012, cu 2.251 mai multe decât săptămâna precedentă, informează, vineri, ANOFM.
ANOFM: Numărul locurilor de muncă vacante, în scădere cu aproape 400 Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţe, pentru perioada 12 - 19 aprilie 2012, un număr de 9.978 locuri de muncă vacante, cu aproape 400 mai puţine decât în săptămâna precedentă, conform unui comunicat al ANOFM remis, joi, AGERPRES.